Тайський суп з кокосовим молоком
Якщо ви любите експериментувати, не боїтеся готувати нові страви і любите тайську кухню, наша стаття вам, напевно, сподобається. Зараз ви розповімо вам декілька рецептів страв з кокосовим молоком.
Інгредієнти:
куряче філе - 800 г;
імбир - 30 г;
часник - 3-4 зубчики;
молоко кокосове - 300 г;
вода - 1 літр;
рисова локшина - 50 г;
соєвий соус - 80 мл;
болгарський перець - 2 шт.;
перець халапэньо - 2 шт.;
пророщена квасоля - 400 г;
кінза - 30 г;
лайм - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Куряче філе миємо, нарізаємо на кілька частин і опускаємо в каструлю з водою. Коли вода закипіла, знімаємо піну. Додаємо кокосове молоко, імбир, часник, соєвий соус і сіль з перцем за смаком. Варимо на середньому вогні близько 2 годин під закритою кришкою. Тепер курку виймаємо, нарізаємо невеликими кубиками і знову повертаємо в бульйон. Додаємо проростки квасолі, рисову локшину, подрібнений перець халапэньо і болгарський і сік, видавлений з 2 лаймів. Все це перемішуємо і варимо ще близько півгодини. Потім пробуємо, якщо потрібно, то підсолюємо ще. Перед подачею на стіл в кожну тарілку додаємо подрібнену зелень кінзи.
У цьому рецепті ви зустрінете багато дійсно «тайських» інгредієнтів. Їх можна знайти у великих супермаркетах чи спеціалізованих магазинах.
Інгредієнти:
курячий бульйон - 1 л;
тайський чилі - 2 шт.;
стебло лемонграсу - 1 шт.;
кокосове молоко - 500 мл;
куряче філе - 500 г;
печериці - 300 г;
листя лайма - 4 шт.;
корінь галангал - 5 см;
рибний соус, сік лайма - за смаком;
кінза подрібнена - 40 р.
Приготування
Курячий бульйон доводимо до кипіння, потім вогонь зменшуємо, а бульйон нехай нудиться. Стебло лемонграсу нарізаємо шматочками і подрібнюємо в ступці до появи аромату. Перець чилі продавлюємо ножем. Вливаємо кокосове молоко в бульйон, додаємо листочки лайма і корінь галангала (його можна замінити коренем імбиру). Збільшуємо вогонь і доводимо суп до закипання варимо ще хвилин 10. Куряче філе тоненько нарізаємо, печериці (краще брати дрібні) ріжемо навпіл. Викладаємо курку і гриби в каструлю з бульйоном і варимо до готовності курки. Після цього додаємо чилі і вимикаємо суп. За смаком додаємо рибний соус і сік лайма. Солити не потрібно - рибний соус досить солоний. Перед подачею посипаємо суп на кокосовому молоці з куркою і грибами подрібненою зеленню кінзи.
Інгредієнти:
креветки - 500 г;
солом'яні гриби - 100 г;
курячий бульйон - 400 мл;
кокосове молоко - 400 мл;
часник - 5 зубчиків;
лимонний сік - 60 мл;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
лайязикай лист - 2 шт.;
корінь імбиру - 3 см;
цукор - 2 ст. ложки;
перець чилі - 2 шт.;
лимонна трава (лемонграс) - 1 стебло;
кінза.
Приготування
Готуємо інгредієнти: креветки заливаємо окропом, воду зливаємо, а їх очищаємо. Лимонну траву ріжемо на шматочки. В ідеалі, звичайно, краще використовувати солом'яні гриби. Але якщо ви таких не знайшли, то підійдуть і печериці. Нарізаємо їх часточками. Корінь імбиру очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Зубчики часнику ріжемо часточками.
Тепер готуємо соус: розігріваємо олію на сковороді, кладемо в нього часточки часнику і обсмажуємо буквально пару секунд. Після чого прибираємо його на тарілку. За допомогою блендера перетираємо перчики чилі і часник. Знову викладаємо в сковороду з олією і обсмажуємо ще кілька секунд. Далі додаємо подрібнений лайязикай лист, імбир, цукор і лимонний сік. Всі інгредієнти перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні до однорідності маси. Тепер у розігрітий курячий бульйон додаємо кокосове молоко, соус чи пасту, кип'ятимо приблизно 2 хвилини, помішуючи. Після цього додаємо гриби, креветки і проварюємо близько 3 хвилин. У самому кінці додаємо подрібнену кінзу. Суп з кокосовим молоком з креветками та грибами готовий!
На друге до таких супів можна подати ще парочку тайських страв: пад тай і курку з імбиром .
Курячий суп з кокосовим молоком - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе миємо, нарізаємо на кілька частин і опускаємо в каструлю з водою. Коли вода закипіла, знімаємо піну. Додаємо кокосове молоко, імбир, часник, соєвий соус і сіль з перцем за смаком. Варимо на середньому вогні близько 2 годин під закритою кришкою. Тепер курку виймаємо, нарізаємо невеликими кубиками і знову повертаємо в бульйон. Додаємо проростки квасолі, рисову локшину, подрібнений перець халапэньо і болгарський і сік, видавлений з 2 лаймів. Все це перемішуємо і варимо ще близько півгодини. Потім пробуємо, якщо потрібно, то підсолюємо ще. Перед подачею на стіл в кожну тарілку додаємо подрібнену зелень кінзи.
Тайський суп на кокосовому молоці з куркою і грибами
У цьому рецепті ви зустрінете багато дійсно «тайських» інгредієнтів. Їх можна знайти у великих супермаркетах чи спеціалізованих магазинах.
Інгредієнти:
Приготування
Курячий бульйон доводимо до кипіння, потім вогонь зменшуємо, а бульйон нехай нудиться. Стебло лемонграсу нарізаємо шматочками і подрібнюємо в ступці до появи аромату. Перець чилі продавлюємо ножем. Вливаємо кокосове молоко в бульйон, додаємо листочки лайма і корінь галангала (його можна замінити коренем імбиру). Збільшуємо вогонь і доводимо суп до закипання варимо ще хвилин 10. Куряче філе тоненько нарізаємо, печериці (краще брати дрібні) ріжемо навпіл. Викладаємо курку і гриби в каструлю з бульйоном і варимо до готовності курки. Після цього додаємо чилі і вимикаємо суп. За смаком додаємо рибний соус і сік лайма. Солити не потрібно - рибний соус досить солоний. Перед подачею посипаємо суп на кокосовому молоці з куркою і грибами подрібненою зеленню кінзи.
Суп на кокосовому молоці з креветками - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо інгредієнти: креветки заливаємо окропом, воду зливаємо, а їх очищаємо. Лимонну траву ріжемо на шматочки. В ідеалі, звичайно, краще використовувати солом'яні гриби. Але якщо ви таких не знайшли, то підійдуть і печериці. Нарізаємо їх часточками. Корінь імбиру очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Зубчики часнику ріжемо часточками.
Тепер готуємо соус: розігріваємо олію на сковороді, кладемо в нього часточки часнику і обсмажуємо буквально пару секунд. Після чого прибираємо його на тарілку. За допомогою блендера перетираємо перчики чилі і часник. Знову викладаємо в сковороду з олією і обсмажуємо ще кілька секунд. Далі додаємо подрібнений лайязикай лист, імбир, цукор і лимонний сік. Всі інгредієнти перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні до однорідності маси. Тепер у розігрітий курячий бульйон додаємо кокосове молоко, соус чи пасту, кип'ятимо приблизно 2 хвилини, помішуючи. Після цього додаємо гриби, креветки і проварюємо близько 3 хвилин. У самому кінці додаємо подрібнену кінзу. Суп з кокосовим молоком з креветками та грибами готовий!
На друге до таких супів можна подати ще парочку тайських страв: пад тай і курку з імбиром .
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з рисовою локшиною
Суп з рисовою локшиною - досить просте, але в теж час дуже смачне перше блюдо. Його можна приготувати в будь-який момент, особливо якщо у вас вдома є
Суп фо
Легкі східні страви мало кого залишать байдужими, рівно як і головний герой цієї статті - суп фо, який не дивлячись на свій в'єтнамське походження
Салат з креветками і куркою
Салат з креветками і куркою - чудове частування для святкового або фуршетного столу. Така вишукана закуска без сумніву сподобається вашим близьким і
Страви з кокосовим молоком
Страви з кокосовим молоком все нам ще у диковинку, а тому ми вирішили потихеньку вас з ними знайомити. Для даної статті були обрані кращі рецепти,
Том Ям: рецепт
Тайський гострий кислий суп, який отримав назву том ям, - досить популярне блюдо як в самому Таїланді, так і в ресторанах місцевої кухні. Приготувати
Тайське каррі
Каррі - це назва популярної суміші спецій, батьківщиною якої є Індія. Але в даний час подібні спеції використовуються в кулінарних традиціях багатьох