Якщо ви любите експериментувати, не боїтеся готувати нові страви і любите тайську кухню, наша стаття вам, напевно, сподобається. Зараз ви розповімо вам декілька рецептів страв з кокосовим молоком.
Курячий суп з кокосовим молоком - рецепт
Інгредієнти: куряче філе - 800 г; імбир - 30 г; часник - 3-4 зубчики; молоко кокосове - 300 г; вода - 1 літр; рисова локшина - 50 г; соєвий соус - 80 мл; болгарський перець - 2 шт.; перець халапэньо - 2 шт.; пророщена квасоля - 400 г; кінза - 30 г; лайм - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе миємо, нарізаємо на кілька частин і опускаємо в каструлю з водою. Коли вода закипіла, знімаємо піну. Додаємо кокосове молоко, імбир, часник, соєвий соус і сіль з перцем за смаком. Варимо на середньому вогні близько 2 годин під закритою кришкою. Тепер курку виймаємо, нарізаємо невеликими кубиками і знову повертаємо в бульйон. Додаємо проростки квасолі, рисову локшину, подрібнений перець халапэньо і болгарський і сік, видавлений з 2 лаймів. Все це перемішуємо і варимо ще близько півгодини. Потім пробуємо, якщо потрібно, то підсолюємо ще. Перед подачею на стіл в кожну тарілку додаємо подрібнену зелень кінзи.
Тайський суп на кокосовому молоці з куркою і грибами
У цьому рецепті ви зустрінете багато дійсно «тайських» інгредієнтів. Їх можна знайти у великих супермаркетах чи спеціалізованих магазинах.
Інгредієнти: курячий бульйон - 1 л; тайський чилі - 2 шт.; стебло лемонграсу - 1 шт.; кокосове молоко - 500 мл; куряче філе - 500 г; печериці - 300 г; листя лайма - 4 шт.; корінь галангал - 5 см; рибний соус, сік лайма - за смаком; кінза подрібнена - 40 р. Приготування Курячий бульйон доводимо до кипіння, потім вогонь зменшуємо, а бульйон нехай нудиться. Стебло лемонграсу нарізаємо шматочками і подрібнюємо в ступці до появи аромату. Перець чилі продавлюємо ножем. Вливаємо кокосове молоко в бульйон, додаємо листочки лайма і корінь галангала (його можна замінити коренем імбиру). Збільшуємо вогонь і доводимо суп до закипання варимо ще хвилин 10. Куряче філе тоненько нарізаємо, печериці (краще брати дрібні) ріжемо навпіл. Викладаємо курку і гриби в каструлю з бульйоном і варимо до готовності курки. Після цього додаємо чилі і вимикаємо суп. За смаком додаємо рибний соус і сік лайма. Солити не потрібно - рибний соус досить солоний. Перед подачею посипаємо суп на кокосовому молоці з куркою і грибами подрібненою зеленню кінзи.
Суп на кокосовому молоці з креветками - рецепт
Інгредієнти: креветки - 500 г; солом'яні гриби - 100 г; курячий бульйон - 400 мл; кокосове молоко - 400 мл; часник - 5 зубчиків; лимонний сік - 60 мл; рослинне масло - 3 ст. ложки; лайязикай лист - 2 шт.; корінь імбиру - 3 см; цукор - 2 ст. ложки; перець чилі - 2 шт.; лимонна трава (лемонграс) - 1 стебло; кінза. Приготування Готуємо інгредієнти: креветки заливаємо окропом, воду зливаємо, а їх очищаємо. Лимонну траву ріжемо на шматочки. В ідеалі, звичайно, краще використовувати солом'яні гриби. Але якщо ви таких не знайшли, то підійдуть і печериці. Нарізаємо їх часточками. Корінь імбиру очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Зубчики часнику ріжемо часточками.
Тепер готуємо соус: розігріваємо олію на сковороді, кладемо в нього часточки часнику і обсмажуємо буквально пару секунд.
Після чого прибираємо його на тарілку. За допомогою блендера перетираємо перчики чилі і часник. Знову викладаємо в сковороду з олією і обсмажуємо ще кілька секунд. Далі додаємо подрібнений лайязикай лист, імбир, цукор і лимонний сік. Всі інгредієнти перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні до однорідності маси. Тепер у розігрітий курячий бульйон додаємо кокосове молоко, соус чи пасту, кип'ятимо приблизно 2 хвилини, помішуючи. Після цього додаємо гриби, креветки і проварюємо близько 3 хвилин. У самому кінці додаємо подрібнену кінзу. Суп з кокосовим молоком з креветками та грибами готовий!
На друге до таких супів можна подати ще парочку тайських страв: пад тай і курку з імбиром .