Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп з рисовою локшиною

Суп з рисовою локшиною

26-03-2015, 18:28
983
Суп з рисовою локшиною
Традиційну азіатську кухню просто неможливо уявити без рисової локшини. Сьогодні, коли подібна екзотика міцно влаштувалася на полицях наших магазинів, настав час навчитися правильно її готувати. Тим більше, що це зовсім не складно. Не так давно ми розповідали про рисову локшину з куркою і рисової локшини з овочами ну а сьогодні поговоримо про супах.

Курячий суп з рисовою локшиною


Інгредієнти:

  • курка - 1/2 шт.;

  • локшина рисова - 500 г;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • цибуля червоний солодкий - 1 шт.;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • імбир - 2 см;

  • стружка кокосова - 2 ст. ложки;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Половинку курки відварюємо в 2-х літрах підсоленої води. Приблизно за 10 хвилин до готовності додаємо в бульйон корінь імбиру, цілком. З перцю чилі видаляємо насіння і нарізаємо його тонкою соломкою. Шаткуємо червоний цибулю півкільцями, а порей - кружечками. Виймаємо з бульйону готову курку, даємо трохи охолонути. Відокремлюємо м'ясо від кісток, нарізаємо невеликими шматочками і повертаємо в каструлю разом з цибулею і перцем. Тушкуємо на маленькому вогні близько 10 хвилин.
    Тим часом окремо, у великій каструлі, кип'ятимо воду і кидаємо в неї локшину. Скільки вариться рисова локшина, повинно бути вказано на упаковці. У будь-якому випадку, слід орієнтуватися на 3-5 хвилин. Готова локшина ставати прозорою. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Розкладаємо по тарілках, заливаємо бульйоном з куркою, заправляємо соєвим соусом. На сухій сковорідці злегка підрум'янюємо кокосову стружку і посипаємо наш суп з рисовою локшиною.

    Тайський суп з рисовою локшиною


    Інгредієнти:

  • локшина рисова - 1 пачка;

  • часник - 5 зубчиків;

  • перець чилі - 2 шт.;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • лимон - 1 шт.;

  • корінь імбиру - 3 см;

  • креветки в панцирі - 400 г;

  • бульйон курячий - 2 ст.;

  • молоко кокосове - 2 ст.;

  • вершки (жирність 10%) - 1 ст.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Нарізаємо Пластинками часточки часнику і обсмажуємо на розігрітій сковорідці близько 5 хвилин. Виловлюємо шумівкою на тарілку, а в тому ж маслі тушкуємо кілька хвилин шматочки перцю чилі
    Суп з рисовою локшиною
    (не забудьте видалити пекучі насіння!). Смажені часник і перець перетираємо в блендері. Додаємо до них цедру лимона, тертий імбир, цукор, 2 ст. ложки лимонного соку. Повертаємо цю суміш в сковороду і тушкуємо на повільному вогні до однорідності.
    У каструлі доводимо до кипіння курячий бульйон, вливаємо кокосове молоко та вершки, додаємо часниково-імбирну заправку. Знову даємо закипіти і кидаємо креветки (тайці при цьому креветки від панцира не чистять). Варимо ще 3 хвилини. Даємо трохи настоятися, і розливаємо по тарілках, попередньо відвареної рисової локшини. Незвичайний Аромат!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп фо
    Суп фо
    Легкі східні страви мало кого залишать байдужими, рівно як і головний герой цієї статті - суп фо, який не дивлячись на свій в'єтнамське походження
    Локшина з морепродуктами
    Локшина з морепродуктами
    Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно
    Локшина з яйцем
    Локшина з яйцем
    Локшина з яйцем-це смачно і дуже просто. Таке поєднання може бути як другою, так і першою стравою. Давайте розглянемо декілька незвичайних варіантів
    Рисова локшина з креветками
    Рисова локшина з креветками
    Ви пробували рисову локшину? Напевно, можливо, навіть вживаєте в їжу регулярно. А ви знаєте, що існує безліч смачних рецептів, основу яких становить
    Рисова локшина з овочами
    Рисова локшина з овочами
    Рисова локшина - продукт, поширений в Японії, Китаї, Таїланді, В'єтнамі. З неї готують багато незвичайних страв, але сьогодні ми поговоримо про більш
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся