Гостра і пряна азіатська кухня просто немислима без курки каррі. Вона завоювала величезну популярність у всьому світі. Але найчастіше так називають будь-яке блюдо, приготовлене з додаванням однойменної спеції, що не зовсім вірно. Сьогодні ми пропонуємо рецепти максимально наближені до традиційної індійської кухні настільки, наскільки це дозволяють наші супермаркети. Долучайтеся!
Курка каррі з кокосовим молоком - рецепт
Інгредієнти: філе куряче - 4 шт.; цибуля - 1 шт.; перець солодкий - 2 шт.; бульйон курячий - 400 мл; молоко кокосове - 400 мл; цукор - 1 ст. ложка; сік лайма - 1 ст. ложка; каррі - 2 ч. ложки; перець чилі - 1 щіпка; горіхи кешью 100 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; кінза - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Як приготувати курку каррі з кокосовим молоком? Філе промиваємо, висушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на сильно розігрітій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладаємо курку на серветку і даємо зайвому маслу стекти.
Зменшуємо вогонь і смажимо на тій же сковороді нарізані кубиками цибулю і перець. Через 5 хвилин посипаємо спеціями, повертаємо курку і вливаємо бульйон. Додаємо цукор, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15.
Вливаємо кокосове молоко, воно пом'якшить гостроту спецій. Даємо закипіти, і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин, до готовності. За 5 хвилин до кінця додаємо горіхи.
Готову курку каррі поливаємо соком лайма, посипаємо кінзою і подаємо з рисом.
Курячі крильця каррі з овочами в мультиварці
Інгредієнти: крила курячі - 700 г; квасоля зелена стручкова (заморожена) - 100 г; картопля - 1 кг; цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; каррі - 1 ч. ложка; паста томатна - 1 ст. ложка; масло рослинне - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; петрушка - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Крила розрізаємо на частини, рясно посипаємо каррі і перемішуємо. Обсмажуємо в мультиварці на режимі «Випічка» 10 хвилин з невеликою кількістю масла. Додаємо квасолю (не розморожуючи!). Після того як вона відтане і підрум'яниться, закладаємо кружечки моркви і нарізаний кубиками картоплю. Перемішуємо і закриваємо кришку. Через 10 хвилин додаємо півкільця цибулі, знову накриваємо. За 5 хвилин до закінчення програми «Випічка» закладаємо в каструлю томатну пасту, дрібно нарубані часник і зелень. Перемішуємо. При необхідності солимо і перчимо.
Курка каррі з ананасами в вершковому соусі
Інгредієнти: грудка куряча - 2 шт.; ананаси консервовані - 1 б.; вершки - 1/2 ст.; цибуля - 1/2 шт.; масло - для смаження; соус соєвий - 1 ст. ложка; паприка червона - 1/2 ч. ложки; каррі - 1 ч. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Філе нарізаємо кубиками, солимо, перчимо, заправляємо соєвим соусом і залишаємо на півгодини в холодильнику. Дрібно нашатковану цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору, додаємо м'ясо, збільшуємо вогонь і швидко підрум'янюємо курочку з усіх боків. Посипаємо приправами, вливаємо вершки і половину ананасового сиропу з банки. Накриваємо і тушкуємо хвилин 5. Після знімаємо кришку і даємо рідини випаруватися. Додаємо кубики ананаса, обсмажуємо. Вливаємо залишки сиропу і тушкуємо на повільному вогні ще кілька хвилин.
Подаємо курку карі на вершковому соусі зі спагеті і тертим сиром.
Курка каррі в духовці
Інгредієнти: грудки курячі - 4 шт.; масло вершкове - 75 г; мед - 4 ст. ложки; каррі - 4 ч. ложки; гірчиця (не гостра) - 4 ст. ложки; перець кайенский мелений - 1 щіпка; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Змішуємо розтоплене масло, мед, гірчицю, сіль, каррі і перець. Ретельно промазуємо цим соусом грудки, загортаємо його в харчову плівку і маринуємо не менше 4-х годин (можна залишити на всю ніч у холодильнику).
Після викладаємо курку у форму для запікання, закриваємо фольгою і відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 190 градусів. Потім фольгу знімаємо й даємо грудкам підрум'янитися.