Курка у медовому соусі
Запечена або смажена курка хороша з різними соусами. Розповімо, як можна приготувати курку під медовими соусами. Курку, звичайно ж, краще вибирати молоду або купити окремо стегенця та/або грудки.
Інгредієнти:
куряче філе з грудки і/або окостів - близько 400 м;
цибуля ріпчаста (краще червоний) - 1 шт.;
плід фенхеля - 1 шт.;
солодкий перець (краще червоний) - 2 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
перець червоний гострий;
лайм або лимон;
мед натуральний квітковий - 1-2 ст. ложки;
соєвий соус;
насіння кунжуту - 1-2 ст. ложки;
кунжутна олія;
курячий жир;
зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік та ін).
Приготування
Спочатку готуємо соус. Змішаємо сік лимона або лайма з медом і соєвим соусом у приблизно рівних пропорціях (пробуйте на смак). Додамо продавлений часник і приправимо гострим червоним перцем. Дамо постояти хвилин 5 і процідимо через ситечко (обов'язково, щоб видалити часточки часнику, інакше вони пригорять).
Куряче філе без шкіри нарізаємо нетовстими короткими смужками, очищений цибулю і плід фенхеля - чверть кільцями або півкільцями, солодкий перець - короткою соломкою.
Готувати зручно в воке або в глибокій сковороді (краще чавунної без покриттів). Нагріваємо сковороду і витапливаем жир, додаємо кунжутне масло. Обсмажуємо шматочки м'яса, цибулю і фенхель одночасно на сильному вогні, до зміни відтінку (2-5 хвилини), при цьому постійно струшуємо сковороду за ручку і активно маніпулюють лопаткою. Додаємо солодкий перець і обсмажуємо все разом ще протягом 3-5 хвилин, після чого вогонь зменшуємо і вливаємо соус. Тушкуємо курку в соусі протягом 8-15 хвилин, періодично струшуючи і помішуючи.
Подаємо з рисом або локшиною . До цієї страви краще вибирати автентичні азіатські напої: рисове вино, мірін, соджу, фруктові вина.
Слідуємо розуміти, що мед при нагріванні з корисного продукту перетворюється в досить шкідливий, оскільки руйнуються і видозмінюються його складові.
Тому краще спочатку приготувати соус без меду, обсмажити курку і протушкувати, в соусі, а мед додати, коли вона трохи охолоне, безпосередньо пере подачею. Або залити готову обсмажену курку соусом з овочами.
Можна взагалі діяти інакше: засмажити частини курки на грилі до готовності і подати, поливши соусом.
Інгредієнти:
курячі грудки або стегенця з шкірою - близько 600 г;
апельсин - 1 шт.;
імбир - 1-2 корінця;
мед - 1-2 ст. ложки;
часник - 2-5 зубчиків;
гострий червоний перець;
зелень свіжа для оформлення.
Приготування
Грудку можна розрубати на 4 частини, а стегна - на 2-3 частини кожен. Нам знадобиться глибокий лист або керамічна форма, така, щоб шматки м'яса укласти компактно. Сполоснем форму водою і викладемо шматки курки шкірою вгору. Ставимо деко в духовку і запікаємо курку протягом 35-40 хвилин при температурі близько 180-200 градусів С.
Готуємо соус. Натираємо очищений корінь імбиру на тертці або дуже дрібно рубаємо. Змішуємо тільки що вичавлений сік апельсина з медом. Додаємо продавлений часник і сік апельсина. Добре ще додати трохи тамариндовой пасти. Приправляємо соус гострим червоним перцем. Залишаємо настоюватися.
Коли курка запеклася майже до готовності і злегка підрум'янилася (тобто, пройшло близько 40 хвилин), проціджуємо соус. Висуваємо грати, на якій стоїть деко і рівномірно розподіляючи, поливаємо курку соусом. Запікаємо курку під соусом ще протягом 10-20 хвилин при мінімальному вогні. Подаємо із зеленню, з рисом і/або молодої стручкової квасолею.
Рецепт смаженої курки в медово-соєвому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо соус. Змішаємо сік лимона або лайма з медом і соєвим соусом у приблизно рівних пропорціях (пробуйте на смак). Додамо продавлений часник і приправимо гострим червоним перцем. Дамо постояти хвилин 5 і процідимо через ситечко (обов'язково, щоб видалити часточки часнику, інакше вони пригорять).
Куряче філе без шкіри нарізаємо нетовстими короткими смужками, очищений цибулю і плід фенхеля - чверть кільцями або півкільцями, солодкий перець - короткою соломкою.
Готувати зручно в воке або в глибокій сковороді (краще чавунної без покриттів). Нагріваємо сковороду і витапливаем жир, додаємо кунжутне масло. Обсмажуємо шматочки м'яса, цибулю і фенхель одночасно на сильному вогні, до зміни відтінку (2-5 хвилини), при цьому постійно струшуємо сковороду за ручку і активно маніпулюють лопаткою. Додаємо солодкий перець і обсмажуємо все разом ще протягом 3-5 хвилин, після чого вогонь зменшуємо і вливаємо соус. Тушкуємо курку в соусі протягом 8-15 хвилин, періодично струшуючи і помішуючи.
Подаємо з рисом або локшиною . До цієї страви краще вибирати автентичні азіатські напої: рисове вино, мірін, соджу, фруктові вина.
Слідуємо розуміти, що мед при нагріванні з корисного продукту перетворюється в досить шкідливий, оскільки руйнуються і видозмінюються його складові.
Тому краще спочатку приготувати соус без меду, обсмажити курку і протушкувати, в соусі, а мед додати, коли вона трохи охолоне, безпосередньо пере подачею. Або залити готову обсмажену курку соусом з овочами.
Можна взагалі діяти інакше: засмажити частини курки на грилі до готовності і подати, поливши соусом.
Запечена курка в апельсиново-імбирно-медовому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Грудку можна розрубати на 4 частини, а стегна - на 2-3 частини кожен. Нам знадобиться глибокий лист або керамічна форма, така, щоб шматки м'яса укласти компактно. Сполоснем форму водою і викладемо шматки курки шкірою вгору. Ставимо деко в духовку і запікаємо курку протягом 35-40 хвилин при температурі близько 180-200 градусів С.
Готуємо соус. Натираємо очищений корінь імбиру на тертці або дуже дрібно рубаємо. Змішуємо тільки що вичавлений сік апельсина з медом. Додаємо продавлений часник і сік апельсина. Добре ще додати трохи тамариндовой пасти. Приправляємо соус гострим червоним перцем. Залишаємо настоюватися.
Коли курка запеклася майже до готовності і злегка підрум'янилася (тобто, пройшло близько 40 хвилин), проціджуємо соус. Висуваємо грати, на якій стоїть деко і рівномірно розподіляючи, поливаємо курку соусом. Запікаємо курку під соусом ще протягом 10-20 хвилин при мінімальному вогні. Подаємо із зеленню, з рисом і/або молодої стручкової квасолею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в томатному соусі
З курячого м'яса готують безліч смачних і цікавих страв. Це можуть бути як варені, смажені, так і тушковані основні страви. І зараз ми підкажемо вам
Курка в соєвому соусі
Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового
Курячі ніжки в медовому соусі
Курячі ніжки можна приготувати безліч різних способів: запекти, згасити, посмажити і т. д. Пікантності та вишуканості ніжок, звичайно ж, додають
Яловичина в соєвому соусі
Яловичина - смачне і корисне м'ясо, з якого можна створити безліч різноманітних і цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна
Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
Короп - смачна риба, з якої можна приготувати звичні, а також незвичайні страви. І сьогодні мова піде про карпі в кисло-солодкому соусі по-китайськи.
Курка гунбао
Курка гунбао - традиційне китайське блюдо, яке володіє яскравим і гострим смаком. Його готують з шматочків курячого філе, обсмажених з арихисом і