Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі ніжки в медовому соусі

Курячі ніжки в медовому соусі

19-03-2015, 15:50
9 096
Курячі ніжки в медовому соусі
Курячі ніжки можна чудово смачно приготувати в медовому соусі. Для приготування таких страв краще вибирати невеликі охолоджені або свіжозаморожені ніжки (стегенця) молодих курей і натуральний квітковий мед (звичайно ж, нам знадобляться і деякі інші інгредієнти). Розповімо, як можна приготувати курячі ніжки в медовому соусі.
Загальне правило приготування страв з медом
Ні в якому разі не слід піддавати мед термічній обробці, оскільки при нагріванні його понад 35-40 градусів за С вже починають утворюватися шкідливі речовини (сполуки фурфуролу). Крім того, при нагріванні понад 80 градусів за С мед втрачає всю свою корисність. Тому, всі соуси з медом будемо готувати «холодним» способом і заливати їм вже готові курячі ніжки, коли вони трохи охолонуть - такий підхід можна вважати максимально здоровим.
Найкращим способом приготування курячих ніжок під заливання соусом можна вважати проварювання в бульйоні або приготування на пару, запікання або гасіння.

Курячі ніжки, запечені в духовці під медово-гірчичним соусом


Інгредієнти:

  • курячі ніжки (стегенця та/або гомілки) - 5-8 шт.;

  • мед квітковий натуральний - близько 1-2 ст. ложок;

  • гірчиця - 2 ч. ложки;

  • сік лимона - 1-3 ст. ложки;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • вино світле (вермут, мадера, херес, світлий міцний мускат) - 30 мл;

  • сухі спеції (тертий мускатний горіх, мелений запашний або чорний перець, мелені насіння коріандру, анісу, фенхелю);

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Спочатку зробимо соус. Змішаємо 30 мл вина з медом, гірчицею і соком лимона. Додамо мелені спеції і продавлений через ручний прес часник. Нехай соус настоюється, поки ми запікаємо ніжки.
    Стегна разрубаем на 2 частини, промиваємо м'ясо і деко холодною водою. Компактно закладаємо ніжки в глибокий невелике деко (або керамічну форму) і трохи додаємо сіль зверху. Ставимо деко (без кришки) в розігрітий духову шафу. Запікаємо при температурі близько 200 градусів протягом 40-60 хвилин (готовність контролюйте візуально). В середині процесу запікання буде не зайве плеснути в деко близько 50 мл світлого вина, пива чи води.
    Готові стегенця викладаємо на сервірувальне блюдо, чи можна одразу викласти їх на порційні тарілки (з гарніром). Чекаємо хвилин 10-20 поки м'ясо трохи охолоне, і поливаємо соусом (його можна процідити, хоча це зовсім необов'язково). Оформляємо зеленню.
    Добре до цього блюда подати свіжі овочі та/або фрукти, можна у вигляді салатів. В якості гарніру найбільш підійдуть рис, локшина з пшеничного борошна, картоплю, світла або молода стручкова квасоля, полента.
    Подібним же чином можна приготувати обсмажені курячі ніжки в медовому соусі. Краще використовуйте тільки гомілки.

    Курячі ніжки в медовому соусі


    Приготування
    Злегка обсмажимо ніжки на середньо-сильному вогні до приємного золотистого відтінку в глибокій сковороді на курячому перетопленном жирі або оливковій олії. Потім, зменшивши вогонь, дотушим до готовності з додаванням вина, води чи пива. Трохи остудимо і поллємо соусом (див. вище). Подаємо з гарніром і зеленню. Слід зауважити, що такий варіант приготування трохи менш здоровий, ніж запікання. Непоганий варіант - смажити ніжки (гомілки і стегна) на відкритому вогні на решітці (гратар, мангал, барбекю, у будь-якому разі, краще, ніж сковорода).

    Курячі ніжки в соєво-медовому соусі в паназиатском стилі


    Курячі ніжки (гомілки та/або розрубані стегна) запікаємо або обсмажуємо і протушиваем в сковороді (можна на кунжутній олії) або на решітці. Можете і зварити.
    Соус готуємо з автентичних характерних для азіатсько-тихоокеанського регіону продуктів.
    Інгредієнти:
    Курячі ніжки в медовому соусі


  • мед натуральний;

  • соєвий соус;

  • сік лимона і/або лайма;

  • перець червоний гострий та інші спеції.


  • Приготування
    Змішуємо всі інгредієнти соусу у вільних пропорціях і поливаємо приготовані тим чи іншим способом курячі ніжки. В якості гарніру використовуємо рис, молоду квасолю, рисову або гречану локшину . Можливе додавання до складу соусу м'якоті авокадо або манго, сливи та інших фруктів, а також місцевих традиційних соусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами - смачне та вишукане блюдо для святкового столу. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков фаршированих і тушкованих
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - ароматне і смачне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру: відварного рису, макаронів, гречки, овочів. Давайте розглянемо
    Курячі ніжки в соєвому соусі
    Курячі ніжки в соєвому соусі
    Курячі ніжки - улюблений продукт багатьох домогосподарок. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати курячі ніжки в соєвому соусі. Готуються вони