Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі ніжки в соєвому соусі

Курячі ніжки в соєвому соусі

19-03-2015, 15:47
5 442
Курячі ніжки в соєвому соусі
Рецепт курячих ніжок у соєвому соусі прийшов до нас давно зі східної кухні. Готувати це блюдо досить просто, але зате воно виходить чудово смачним і оригінальним. Подавати краще за все з відварним рисом, свіжими овочами або картопляним пюре. Спробуйте і ви приготувати курячі ніжки з описаних нижче рецептами і переконаєтесь наскільки це смачно і зовсім неважко.

Курячі ніжки в соєвому соусі на сковороді


Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 1 кг;

  • спеції;

  • олія рослинна;


  • Для соусу:

  • мед квітковий - 2 ст. ложки;

  • діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;

  • класичний соєвий соус - 6 ст. ложок;

  • кетчуп гострий - 4 ст. ложки;

  • спеції;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Отже, курячі ніжки добре промиваємо, обшмаливаем, видаляючи зайві волоски, і просушуємо за допомогою паперових серветок. Далі викладаємо їх на розігріту сковороду, і стеження підсмажуємо на олії маслечко, до легкого зарум'янювання м'яса. Цим часом робимо поки соус для страви. Для цього змішуємо мед з кетчупом, додаємо гірчицю, видавлюємо через прес очищений часник і вливаємо соєвий соус. Кладемо за смаком сіль, перець і добре все перемішуємо. Підготовленою сумішшю акуратно заливаємо м'ясо і тушкуємо їх на повільному вогні 10 хвилин, перевертаючи м'ясо. Готові курячі ніжки в соєво-медовому соусі виходять настільки соковитими і смачними, що ви пальчики оближіть! А подавати їх можна практично з будь-яким гарніром.

    Курячі ніжки в соєвому соусі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 4 шт.;

  • спеції;

  • картопля - 500 г;

  • солодкий болгарський перець - 2 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки.


  • Для маринаду:

  • часник - 2 зубчики;

  • соус соєвий класичний - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Соєвий соус змішати з подрібненим часником і перемішуємо. Натираємо курячі ніжки сіллю, кладемо в глибоку миску і заливаємо приготовленим маринадом. Розмішуємо все це і накриваємо зверху кришкою або іншою тарілкою. Поки м'ясо маринується, ми з вами займемося гарніром. Картоплю чистимо і ріжемо невеликими шматочками. Солодкий болгарський перець обробляємо, промиваємо і шаткуємо тоненькою соломкою. Тепер включаємо мультиварку і наливаємо в чашу трохи рослинного масла. На дно викладаємо м'ясо, шкурочкой вниз, щоб вона, у процесі готування, трохи підсмажилася. Зверху засипаємо все картопелькою і солодким перцем, не перемішуючи. Доливаємо трохи води, приправляємо сіллю за смаком і закриваємо кришку приладу. Вибираємо режим «Випічка» і засікаємо рівно 45 хвилин. Можливий і трохи інший варіант вибору режиму, наприклад, «Гасіння», але тоді час приготування трохи збільшиться і становитиме близько години.

    Курячі ніжки в соєвому соусі в духовці


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 4 шт.


  • Для маринаду:

  • кетчуп татарський - 50 мл;

  • мед рідкий - 30 мл;

  • соєвий соус - 70 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячі ніжки ретельно обполіскуємо під проточною водою, обробляємо по мірі необхідності і викладаємо на
    Курячі ніжки в соєвому соусі
    рушник сушитися. Цим часом беремо невелику мисочку і змішуємо в ній всі інгредієнти для маринаду: соєвий соус, татарський кетчуп і рідкий мед. Розмішуємо все до тих пір, поки мед повністю не розчиниться. Курячі ніжки викладаємо у форму для запікання шкіркою вниз, заливаємо їх приготованим раніше маринадом і відправляємо в розігріту духовку. Запікаємо страву приблизно 25 хвилин при 200°С, а потім акуратно виймаємо курку і перевертаємо кожен шматочок. Ставимо знову в духовку і через півгодини на вашому столі вже буде красуватися соковита і ароматна курочка. Залишився при запіканні соус перелити в соусник, трохи охолоджуємо і подаємо до будь-якого гарніру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Крильця в соєвому соусі
    Крильця в соєвому соусі
    Крильця, мариновані в соєвому соусі - це соковите і смачне блюдо, яке відмінно підійде в якості закуски до пива або як самостійне доповнення до
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового
    Курячі ніжки в медовому соусі
    Курячі ніжки в медовому соусі
    Курячі ніжки можна приготувати безліч різних способів: запекти, згасити, посмажити і т. д. Пікантності та вишуканості ніжок, звичайно ж, додають