Рецепт курячих ніжок у соєвому соусі прийшов до нас давно зі східної кухні. Готувати це блюдо досить просто, але зате воно виходить чудово смачним і оригінальним. Подавати краще за все з відварним рисом, свіжими овочами або картопляним пюре. Спробуйте і ви приготувати курячі ніжки з описаних нижче рецептами і переконаєтесь наскільки це смачно і зовсім неважко.
Курячі ніжки в соєвому соусі на сковороді
Інгредієнти: курячі ніжки - 1 кг; спеції; олія рослинна; Для соусу:
мед квітковий - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; класичний соєвий соус - 6 ст. ложок; кетчуп гострий - 4 ст. ложки; спеції; часник - 1 зубчик. Приготування Отже, курячі ніжки добре промиваємо, обшмаливаем, видаляючи зайві волоски, і просушуємо за допомогою паперових серветок. Далі викладаємо їх на розігріту сковороду, і стеження підсмажуємо на олії маслечко, до легкого зарум'янювання м'яса. Цим часом робимо поки соус для страви. Для цього змішуємо мед з кетчупом, додаємо гірчицю, видавлюємо через прес очищений часник і вливаємо соєвий соус. Кладемо за смаком сіль, перець і добре все перемішуємо. Підготовленою сумішшю акуратно заливаємо м'ясо і тушкуємо їх на повільному вогні 10 хвилин, перевертаючи м'ясо. Готові курячі ніжки в соєво-медовому соусі виходять настільки соковитими і смачними, що ви пальчики оближіть! А подавати їх можна практично з будь-яким гарніром.
Курячі ніжки в соєвому соусі в мультиварці
Інгредієнти: курячі ніжки - 4 шт.; спеції; картопля - 500 г; солодкий болгарський перець - 2 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки. Для маринаду:
часник - 2 зубчики; соус соєвий класичний - 4 ст. ложки. Приготування Соєвий соус змішати з подрібненим часником і перемішуємо. Натираємо курячі ніжки сіллю, кладемо в глибоку миску і заливаємо приготовленим маринадом. Розмішуємо все це і накриваємо зверху кришкою або іншою тарілкою. Поки м'ясо маринується, ми з вами займемося гарніром. Картоплю чистимо і ріжемо невеликими шматочками. Солодкий болгарський перець обробляємо, промиваємо і шаткуємо тоненькою соломкою. Тепер включаємо мультиварку і наливаємо в чашу трохи рослинного масла. На дно викладаємо м'ясо, шкурочкой вниз, щоб вона, у процесі готування, трохи підсмажилася. Зверху засипаємо все картопелькою і солодким перцем, не перемішуючи. Доливаємо трохи води, приправляємо сіллю за смаком і закриваємо кришку приладу. Вибираємо режим «Випічка» і засікаємо рівно 45 хвилин. Можливий і трохи інший варіант вибору режиму, наприклад, «Гасіння», але тоді час приготування трохи збільшиться і становитиме близько години.
Курячі ніжки в соєвому соусі в духовці
Інгредієнти: курячі стегенця - 4 шт. Для маринаду:
кетчуп татарський - 50 мл; мед рідкий - 30 мл; соєвий соус - 70 мл; спеції. Приготування Курячі ніжки ретельно обполіскуємо під проточною водою, обробляємо по мірі необхідності і викладаємо на
рушник сушитися. Цим часом беремо невелику мисочку і змішуємо в ній всі інгредієнти для маринаду: соєвий соус, татарський кетчуп і рідкий мед. Розмішуємо все до тих пір, поки мед повністю не розчиниться. Курячі ніжки викладаємо у форму для запікання шкіркою вниз, заливаємо їх приготованим раніше маринадом і відправляємо в розігріту духовку. Запікаємо страву приблизно 25 хвилин при 200°С, а потім акуратно виймаємо курку і перевертаємо кожен шматочок. Ставимо знову в духовку і через півгодини на вашому столі вже буде красуватися соковита і ароматна курочка. Залишився при запіканні соус перелити в соусник, трохи охолоджуємо і подаємо до будь-якого гарніру.