Курячі ніжки з грибами
Рецепт курячих ніжок з грибами неодмінно прикрасить будь-який стіл і не тільки створить святкову атмосферу, але і викличе у всіх присутніх скажений апетит і гарний настрій.
Інгредієнти:
свіжі печериці - 300 г;
курячі ніжки - 8 шт.;
цибулина - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
сметана - 100 мл;
борошно - 1 ст. ложка;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Отже, ніжки промиваємо, обсушуємо, обережно робимо ножем надрізи і виймаємо кісточки. Потім кладемо їх в каструльку, заливаємо водою і залишаємо варитися. Цибулю чистимо, подрібнюємо і пасеруємо на сковорідці в рослинному маслечко. Далі викладаємо терту моркву, готуємо до золотистого кольору і перекладаємо отриману зажарочку в каструлю з кістками. Солимо, перчимо до смаку і через 15 хвилин акуратно проціджуємо бульйон .
Печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо кубиками. Часник чистимо і подрібнюємо. На окремій сковороді, з додаванням рослинного масла, обсмажуємо часник з цибулею, а потім додаємо до них гриби. Пасеруємо овочі хвилин 10 а потім охолоджуємо. Гомілки фаршируємо отриманою начинкою, кінці зашиваємо, викладаємо на сковороду і обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилинки. У бульйон кладемо сметанку, перемішуємо, а ніжки курячі ніжки, начинені грибами, перекладаємо у форму для запікання і заливаємо сметанним соусом . Відправляємо блюдо в духовку і випікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
масло вершкове - 50 г;
бекон - 100 г;
цибулина - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
курячі стегенця - 4 шт.;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
свіжі печериці - 200 г;
сухе біле вино - 500 мл;
вершки - 300 мл;
зелень петрушки.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в каструлі, додаємо рослинне, підігріваємо і викладаємо шматочки бекону. Перемішуючи, обсмажуємо до золотистого кольору, а потім кидаємо подрібнену цибульку і часничок. Смажимо близько 5 хвилин і викладаємо овочі на тарілку. На їх місце відправляємо курячі оброблені ніжки і готуємо їх з обох боків до утворення скоринки. Після цього додаємо нарізані скибочками гриби, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин, після чого повертаємо в сковороду цибулька, часничок і бекон.
Збільшуємо температуру, обережно вливаємо вино, доводимо його до кипіння, а потім зменшуємо і тушкуємо на самому слабенькому вогні протягом 25 хвилин. Потім ніжки акуратно виймаємо і викладаємо на блюдо, а в соус вливаємо вершки, приправляємо спеціями і присипаємо нарізаною петрушечкою. Продовжуємо готувати ще близько 10 хвилин, до загусання, а потім повертаємо курячі ніжки назад і тушкуємо їх з грибами кілька хвилин, при закритій кришці.
Рецепт курячих ніжок, фаршированих грибами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, ніжки промиваємо, обсушуємо, обережно робимо ножем надрізи і виймаємо кісточки. Потім кладемо їх в каструльку, заливаємо водою і залишаємо варитися. Цибулю чистимо, подрібнюємо і пасеруємо на сковорідці в рослинному маслечко. Далі викладаємо терту моркву, готуємо до золотистого кольору і перекладаємо отриману зажарочку в каструлю з кістками. Солимо, перчимо до смаку і через 15 хвилин акуратно проціджуємо бульйон .
Печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо кубиками. Часник чистимо і подрібнюємо. На окремій сковороді, з додаванням рослинного масла, обсмажуємо часник з цибулею, а потім додаємо до них гриби. Пасеруємо овочі хвилин 10 а потім охолоджуємо. Гомілки фаршируємо отриманою начинкою, кінці зашиваємо, викладаємо на сковороду і обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилинки. У бульйон кладемо сметанку, перемішуємо, а ніжки курячі ніжки, начинені грибами, перекладаємо у форму для запікання і заливаємо сметанним соусом . Відправляємо блюдо в духовку і випікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Курячі ніжки, тушковані з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в каструлі, додаємо рослинне, підігріваємо і викладаємо шматочки бекону. Перемішуючи, обсмажуємо до золотистого кольору, а потім кидаємо подрібнену цибульку і часничок. Смажимо близько 5 хвилин і викладаємо овочі на тарілку. На їх місце відправляємо курячі оброблені ніжки і готуємо їх з обох боків до утворення скоринки. Після цього додаємо нарізані скибочками гриби, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин, після чого повертаємо в сковороду цибулька, часничок і бекон.
Збільшуємо температуру, обережно вливаємо вино, доводимо його до кипіння, а потім зменшуємо і тушкуємо на самому слабенькому вогні протягом 25 хвилин. Потім ніжки акуратно виймаємо і викладаємо на блюдо, а в соус вливаємо вершки, приправляємо спеціями і присипаємо нарізаною петрушечкою. Продовжуємо готувати ще близько 10 хвилин, до загусання, а потім повертаємо курячі ніжки назад і тушкуємо їх з грибами кілька хвилин, при закритій кришці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фаршировані курячі ніжки
Якщо вам набридли звичайні страви з курячих ніжок, спробуйте приготувати незвичайні. Наприклад, фаршировані курячі гомілки. Вони виходять соковитими,
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
Курячі ніжки в сметані
Курячі ніжки в сметані - чудове страву для недільного обіду, так і святкового вечері. Давайте розглянемо кілька рецептів цього простого
Курячі ніжки в майонезі - рецепт
Курячі ніжки в майонезі - ароматне і смачне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру: відварного рису, макаронів, гречки, овочів. Давайте розглянемо
Курячі ніжки на сковороді
Курячі ніжки - один з найпопулярніших продуктів у наших сім'ях, завдяки своїй доступності та швидкості приготування. Напевно у кожної господині є
Курячі ніжки в мішечку
Курячі ніжки - часто зустрічається продукт в нашому раціоні, завдяки своїй доступності та приємному смаку. Але іноді хочеться урізноманітнити