Курячі ніжки в сметані
Курячі ніжки відмінно підходять як до звичайного обіду або вечері, так і до святкового столу. Вдала форма гомілок робить їх відмінним фуршетним стравою, а так само відмінний варіант для пікніків. У курячих ніжках дуже ніжне і м'яке м'ясо з виразним смаком, а так само вони дуже просто і швидко готуються. Існує безліч рецептів приготування цієї самої доступної частини курячої тушки. Ну а сьогодні ми вам розповімо, як приготувати курячі ніжки в сметані.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 4 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
борошно - 1 ст. ложка;
вода - 350 мл;
перець запашний;
лавровий лист - 1 шт.;
перець чорний мелений;
сметана - 400 г;
сіль.
Приготування
Курячі ніжки миємо й обсушуємо паперовим рушником. На добре розігрітому маслі обсмажуємо гомілки до золотистого кольору. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до м'яса і смажимо до прозорості. Вливаємо в сковороду 250 мл води, доводимо до кипіння. Робимо невеликий вогонь і закриваємо сковороду кришкою і протушиваем м'ясо до готовності.
В окрему ємність наливаємо 100 мл води додаємо борошно, гарненько розмішуємо щоб не залишилося грудочок і вводимо в сковороду до м'яса. Туди ж вливаємо жирну сметану, солимо, перчимо і тушкуємо до загустіння. Перед тим як вимкнути плиту, додаємо до м'яса запашний перець і лавровий лист.
Інгредієнти:
курячі ніжки - 2 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
рослинне масло - 50 г;
вершкове масло - 30 г;
біле сухе вино - 100 мл;
сіль;
перець;
червоний солодкий перець мелений;
мускатний горіх;
сметана - 300 г;
бальзамічний оцет.
Приготування
З ніжок акуратно знімаємо шкіру тонким ножем робимо гомілки кілька отворів, щоб курка краще промаринувалася. М'ясо солимо, перчимо та посипаємо сумішшю сухих трав. Змішуємо 05 склянки білого вина і 05 ч. ложки бальзамічного оцту . Курку перекладаємо у пластмасовий контейнер і заливаємо отриманим маринадом. І курячі ніжки ставимо в холодильник на 40 хвилин. В окремій мисці змішуємо борошно, солодку паприку, сіль, перець додаємо мелений мускатний горіх, перемішуємо суміш до однорідного стану. Наше дістаємо м'ясо з маринаду і обвалюємо ніжки в приготовленої суміші з борошна та спецій.
У сковороді розігріваємо масло і викладаємо ніжки. Смажимо м'ясо на сильному вогні до рум'яної скоринки. Після цього зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і смажимо ніжки до готовності. У сметану додаємо суміш з борошна та спецій добре перемішуємо. Додаємо сметану зі спеціями до курки і протушиваем все разом ще 10 хвилин.
Інгредієнти:
гомілка куряча - 8 шт.;
сметана - 200 мл;
майонез - 2 ст. ложки;
гірчиця - 1 ст. ложка;
каррі - 1 ст. ложка;
базилік сухий - 1 ст. ложка;
цибуля - 3 шт.;
сіль.
Приготування
Курячі ніжки гарненько миємо під теплою водою і просушуємо паперовим рушником. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Для приготування заправки виливаємо в миску сметану, гірчицю , майонез і перемішуємо, всипаємо каррі і ще раз перемішуємо. Після цього додаємо базилік, сіль ще раз перемішуємо і наша заправка готова.
У сковороду наливаємо олію, розігріваємо його і обсмажуємо цибулю три хвилини. Кожну гомілку добре мачає в сметанною заправці і викладаємо на сковороду до цибулі. Накриваємо кришкою, робимо маленький вогонь і тушкуємо наші гомілки 45 хвилин. Під час приготування м'ясо періодично перевертаємо на сковороді. Коли м'ясо буде готове, вимикаємо грубку і залишаємо ніжки настоятися 30 хвилин. Готові курячі ніжки в сметані подаємо до столу в гарячому вигляді.
Курячі ніжки, тушковані в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Курячі ніжки миємо й обсушуємо паперовим рушником. На добре розігрітому маслі обсмажуємо гомілки до золотистого кольору. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до м'яса і смажимо до прозорості. Вливаємо в сковороду 250 мл води, доводимо до кипіння. Робимо невеликий вогонь і закриваємо сковороду кришкою і протушиваем м'ясо до готовності.
В окрему ємність наливаємо 100 мл води додаємо борошно, гарненько розмішуємо щоб не залишилося грудочок і вводимо в сковороду до м'яса. Туди ж вливаємо жирну сметану, солимо, перчимо і тушкуємо до загустіння. Перед тим як вимкнути плиту, додаємо до м'яса запашний перець і лавровий лист.
Курячі ніжки з сметаною
Інгредієнти:
Приготування
З ніжок акуратно знімаємо шкіру тонким ножем робимо гомілки кілька отворів, щоб курка краще промаринувалася. М'ясо солимо, перчимо та посипаємо сумішшю сухих трав. Змішуємо 05 склянки білого вина і 05 ч. ложки бальзамічного оцту . Курку перекладаємо у пластмасовий контейнер і заливаємо отриманим маринадом. І курячі ніжки ставимо в холодильник на 40 хвилин. В окремій мисці змішуємо борошно, солодку паприку, сіль, перець додаємо мелений мускатний горіх, перемішуємо суміш до однорідного стану. Наше дістаємо м'ясо з маринаду і обвалюємо ніжки в приготовленої суміші з борошна та спецій.
У сковороді розігріваємо масло і викладаємо ніжки. Смажимо м'ясо на сильному вогні до рум'яної скоринки. Після цього зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і смажимо ніжки до готовності. У сметану додаємо суміш з борошна та спецій добре перемішуємо. Додаємо сметану зі спеціями до курки і протушиваем все разом ще 10 хвилин.
Курячі ніжки, запечені в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Курячі ніжки гарненько миємо під теплою водою і просушуємо паперовим рушником. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Для приготування заправки виливаємо в миску сметану, гірчицю , майонез і перемішуємо, всипаємо каррі і ще раз перемішуємо. Після цього додаємо базилік, сіль ще раз перемішуємо і наша заправка готова.
У сковороду наливаємо олію, розігріваємо його і обсмажуємо цибулю три хвилини. Кожну гомілку добре мачає в сметанною заправці і викладаємо на сковороду до цибулі. Накриваємо кришкою, робимо маленький вогонь і тушкуємо наші гомілки 45 хвилин. Під час приготування м'ясо періодично перевертаємо на сковороді. Коли м'ясо буде готове, вимикаємо грубку і залишаємо ніжки настоятися 30 хвилин. Готові курячі ніжки в сметані подаємо до столу в гарячому вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фаршировані курячі ніжки
Якщо вам набридли звичайні страви з курячих ніжок, спробуйте приготувати незвичайні. Наприклад, фаршировані курячі гомілки. Вони виходять соковитими,
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
Курячі ніжки з грибами
Курячі ніжки з грибами - смачне та вишукане блюдо для святкового столу. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков фаршированих і тушкованих
Курячі ніжки в майонезі - рецепт
Курячі ніжки в майонезі - ароматне і смачне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру: відварного рису, макаронів, гречки, овочів. Давайте розглянемо
Курячі ніжки на сковороді
Курячі ніжки - один з найпопулярніших продуктів у наших сім'ях, завдяки своїй доступності та швидкості приготування. Напевно у кожної господині є