Курячі ніжки відмінно підходять як до звичайного обіду або вечері, так і до святкового столу. Вдала форма гомілок робить їх відмінним фуршетним стравою, а так само відмінний варіант для пікніків. У курячих ніжках дуже ніжне і м'яке м'ясо з виразним смаком, а так само вони дуже просто і швидко готуються. Існує безліч рецептів приготування цієї самої доступної частини курячої тушки. Ну а сьогодні ми вам розповімо, як приготувати курячі ніжки в сметані.
Курячі ніжки, тушковані в сметані
Інгредієнти: курячі стегенця - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка; вода - 350 мл; перець запашний; лавровий лист - 1 шт.; перець чорний мелений; сметана - 400 г; сіль. Приготування Курячі ніжки миємо й обсушуємо паперовим рушником. На добре розігрітому маслі обсмажуємо гомілки до золотистого кольору. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до м'яса і смажимо до прозорості. Вливаємо в сковороду 250 мл води, доводимо до кипіння. Робимо невеликий вогонь і закриваємо сковороду кришкою і протушиваем м'ясо до готовності.
В окрему ємність наливаємо 100 мл води додаємо борошно, гарненько розмішуємо щоб не залишилося грудочок і вводимо в сковороду до м'яса. Туди ж вливаємо жирну сметану, солимо, перчимо і тушкуємо до загустіння. Перед тим як вимкнути плиту, додаємо до м'яса запашний перець і лавровий лист.
Курячі ніжки з сметаною
Інгредієнти: курячі ніжки - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; рослинне масло - 50 г; вершкове масло - 30 г; біле сухе вино - 100 мл; сіль; перець; червоний солодкий перець мелений; мускатний горіх; сметана - 300 г; бальзамічний оцет. Приготування З ніжок акуратно знімаємо шкіру тонким ножем робимо гомілки кілька отворів, щоб курка краще промаринувалася. М'ясо солимо, перчимо та посипаємо сумішшю сухих трав. Змішуємо 05 склянки білого вина і 05 ч. ложки бальзамічного оцту . Курку перекладаємо у пластмасовий контейнер і заливаємо отриманим маринадом. І курячі ніжки ставимо в холодильник на 40 хвилин. В окремій мисці змішуємо борошно, солодку паприку, сіль, перець додаємо мелений мускатний горіх, перемішуємо суміш до однорідного стану. Наше дістаємо м'ясо з маринаду і обвалюємо ніжки в приготовленої суміші з борошна та спецій.
У сковороді розігріваємо масло і викладаємо ніжки. Смажимо м'ясо на сильному вогні до рум'яної скоринки. Після цього зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і смажимо ніжки до готовності. У сметану додаємо суміш з борошна та спецій добре перемішуємо. Додаємо сметану зі спеціями до курки і протушиваем все разом ще 10 хвилин.
Курячі ніжки, запечені в сметані
Інгредієнти: гомілка куряча - 8 шт.; сметана - 200 мл; майонез - 2 ст. ложки; гірчиця - 1 ст. ложка; каррі - 1 ст. ложка; базилік сухий - 1 ст. ложка; цибуля - 3 шт.; сіль. Приготування Курячі ніжки гарненько миємо під теплою водою і просушуємо паперовим рушником. Цибулю чистимо і
нарізаємо півкільцями. Для приготування заправки виливаємо в миску сметану, гірчицю , майонез і перемішуємо, всипаємо каррі і ще раз перемішуємо. Після цього додаємо базилік, сіль ще раз перемішуємо і наша заправка готова.
У сковороду наливаємо олію, розігріваємо його і обсмажуємо цибулю три хвилини. Кожну гомілку добре мачає в сметанною заправці і викладаємо на сковороду до цибулі. Накриваємо кришкою, робимо маленький вогонь і тушкуємо наші гомілки 45 хвилин. Під час приготування м'ясо періодично перевертаємо на сковороді. Коли м'ясо буде готове, вимикаємо грубку і залишаємо ніжки настоятися 30 хвилин. Готові курячі ніжки в сметані подаємо до столу в гарячому вигляді.