Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі ніжки в мішечку

Курячі ніжки в мішечку

19-03-2015, 15:47
1 172
Курячі ніжки в мішечку
За інтригуючою назвою цієї страви криється дуже проста рецептура. Курячі ніжки в мішечку - ні що інше, як обгорнені в листкове чи звичайне дріжджове тісто курячі гомілки. Таке блюдо дуже ефектно виглядає на столі, а тому годиться для подачі на торжестві.

Рецепт курячих ніжок у мішечку


Інгредієнти:

  • курячі гомілки - 5 шт.;

  • листкове тісто - 400 р;

  • сіль, перець, насіння кунжуту - за смаком;

  • оливкова олія;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Обсушені курячі гомілки натираємо сумішшю солі і перцю, за бажанням можна урізноманітнити суміш, додавши паприку, або універсальну приправу для курки. Залишаємо гомілки на 30 хвилин, за цей період листкове тісто якраз встигне розморозитися.
    Розігріваємо духовку до 200°С. На сковороді розігріваємо рослинне масло і швидко обсмажуємо на ньому курятину з усіх боків до золотистого кольору.
    Розморожене тісто нарізаємо смужками і обмотуємо кожну з таких смужок навколо курячої гомілки. Змащуємо шар тіста збитим яйцем, посипаємо кунжутним насінням і викладаємо на застелений пергаментом деко. Щоб стирчать з мішечка кісточки не згоріли під час випікання, загорнути їх шматочком фольги. Ставимо деко в розігріту до 200°С духовку на 30-35 хвилин.

    Рецепт курячих ніжок з грибами в мішечку


    Інгредієнти:

  • курячі гомілки - 4 шт.;

  • універсальна приправа для курки - за смаком;

  • листкове тісто - 400 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • печериці - 250 г;

  • сир - 3 ст. ложки;

  • зелень кропу;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    З курячих ніжок зчищаємо верхню частину шкіри, щоб оголити кісточку аж до м'якоті. Натираємо курятину універсальної сумішшю спецій і залишаємо промаринуватися на 25-30 хвилин. Обсмажену курятину припускаємо на рослинному маслі до утворення золотистої скоринки.
    Розморожуємо листкове тісто і розрізаємо його на квадрати. Гриби максимально подрібнюємо і обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору. Обсмажені гриби змішуємо з сиром і рубаною зеленню, за смаком солимо і перчимо отриману суміш. Викладаємо сир і гриби гіркою в центр квадрата листкового тіста. Поверх вертикально ставимо курячу ніжку очищеної частиною вгору. Защепляем краї тіста так, щоб мішечок повністю покривав м'ясо. Вільну кістка покриваємо фольгою, щоб вона не пригоріла під час запікання.
    Змащуємо мішечок з тіста збитим яйцем і розміщуємо в розігрітій до 190°С духовці 30 хвилин. Деко для випікання не забудьте покрити пергаментом.
    Якщо ви хочете приготувати курячі ніжки в мішечку в мультиварці за цим рецептом, то для готування скористайтеся режимом "Випічка" протягом години.

    Курячі ніжки в мішечку з тіста


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 8 шт.;

  • картопля - 800 г;

  • гриби - 400 р;

  • зелень - за смаком;

  • вершки - 1/4 ст.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • листкове або дріжджове тісто -1 упаковка;

  • рослинне масло - для смаження;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, миємо і ставимо варитися до готовності. Відварну картоплю пюрируем з додаванням вершків та вершкового масла.
    Курячі ніжки в мішечку
    Приправляємо за смаком все сіллю і перцем. На рослинному маслі обсмажуємо дрібно нарізані печериці, змішуємо їх з зеленню і додаємо в пюре. При бажанні, разом з грибами можна обсмажити цибулю і моркву.
    Курячі ніжки обсмажуємо на розігрітій олії до золотистої скоринки.
    Пласт тіста розкачуємо на посипаній борошном поверхні, нарізаємо на квадрати, в центр викладаємо ложку пюре і вертикально розміщуємо в ній курячу ніжку. Защипуємо краї тіста, щоб покрити м'ясо, а кісточку обертаємо фольгою.
    Розміщуємо мішечки в розігрітій до 180°С духовці 20-25 хвилин, попередньо змастивши самі мішечки збитий яйцем. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі гомілки в духовці
    Курячі гомілки в духовці
    Жодне російське застілля не обходиться без страв з курки. Чому? Та тому що це м'ясо дуже смачне, корисне, так і готується дуже швидко! Один з
    Фаршировані курячі ніжки
    Фаршировані курячі ніжки
    Якщо вам набридли звичайні страви з курячих ніжок, спробуйте приготувати незвичайні. Наприклад, фаршировані курячі гомілки. Вони виходять соковитими,
    Курячі ніжки в тесті
    Курячі ніжки в тесті
    Куряче м'ясо - це, мабуть, один з найбільш доступних і, як наслідок, популярних продуктів. З курки можна приготувати багато смачних страв. Однак
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами - смачне та вишукане блюдо для святкового столу. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков фаршированих і тушкованих
    Курячі ніжки на сковороді
    Курячі ніжки на сковороді
    Курячі ніжки - один з найпопулярніших продуктів у наших сім'ях, завдяки своїй доступності та швидкості приготування. Напевно у кожної господині є