Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі гомілки в духовці

Курячі гомілки в духовці

19-03-2015, 18:34
3 971
Курячі гомілки в духовці
Курка здавна є самим популярним і улюбленим блюдом в нашій країні. Ні один стіл не обходиться без того чи іншого курячого страви. З усього розмаїття варіантів приготування курки один з найпоширеніших - курячі гомілки, запечені в духовці.

Приготування курячих ніжок у духовці не забирає багато часу і сил, а натомість ви отримуєте апетитне блюдо, яке може стати прекрасним доповненням до будь-якого гарніру або ж повноцінним гарячим обідом.

Рецептів курячих гомілок в духовці існує безліч: їх можна запікати в рукаві, з овочами, можна фарширувати, а можна запекти, просто змастити майонезом.

Рецепт курячої гомілки в духовці



Цей рецепт сподобається тим, хто не хоче багато часу проводити на кухні, але при цьому хоче насолоджуватися смачною і хрусткою м'ясом.

Інгредієнти:


  • курячі гомілки - 9 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • манна крупа - 1 ст.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

    Добре вимийте курячі гомілки. Манну крупу змішайте з сіллю і перцем. При бажанні можна додати будь-які спеції. Яйця збийте в мисці до однорідної маси. Потім умочіть гомілки в яйце і изваляйте в паніровці. Якщо бажаєте, щоб ваша скоринка була більш товстою, повторіть цю дію знову.

    Деко змастіть рослинною олією, розкладіть на ньому паніровані курячі гомілки і запікайте в духовці при 200 градусах близько 40 хвилин. За цей час м'ясо встигне добре пропектися, а паніровка стане хрусткою.


    Гомілка куряча в духовці - рецепт № 2



    Любителі більш незвичайного смаку і підсмаженої кірочки, не залишаться байдужими перед рецептом соковитих курячих ніжок у духовці під медово-лимонним соусом.

    Інгредієнти:


  • курячі стегенця - 1 кг;

  • гірчиця - 6 ч. ложок;

  • лимон;

  • часник;

  • перець, сіль, спеції;

  • зелень (кріп або петрушка);

  • олія рослинна.



  • Приготування

    Спочатку займіться соусом. Подрібніть часник видавити зубок часнику, видавити лимонний сік. Потім змішайте часник, лимонний сік, гірчицю, сіль, перець і спеції. Вимийте і обсушіть курячі ніжки. Помістіть їх в посуд, залийте соусом і маринуйте кілька годин.

    Після цього викладіть гомілки на деко, попередньо змастивши його олією, і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте гомілки 40-50 хвилин, а перед тим, як ставити на стіл посипте зеленню.

    Фаршировані курячі ніжки в духовці



    Запекти курячі ніжки в духовці можна не тільки окремо, але і нафаршировав їх овочами, і таким чином, отримавши оригінальне і дуже смачне блюдо.

    Інгредієнти:


  • курячі ніжки - 6 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • гриби сушені - 1 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • спеції для курки, сіль, перець.



  • Приготування

    Щоб приготувати в духовці курячі ніжки фаршировані овочами, необхідно спочатку сухі гриби замочити на годину, а потім варити 40 хвилин в підсоленій воді. Потім слід нарізати цибулю і обсмажити його, моркву натерти на тертці і теж обсмажити, а потім з'єднати з цибулею.
    Курячі гомілки в духовці

    Відварені гриби пропустити через м'ясорубку, перемішати з цибулею і морквою, і обсмажити, приправивши сіллю і перцем. Тепер переходимо до курячих ніжок: знімаємо з них шкуру, стягуючи її вниз, але, не зрізуючи, і гострим ножем відокремлюємо м'ясо від кістки. Рубаємо кістка у підстави, залишивши тільки краєчок.

    Після цього чайною ложкою починаємо додавати підготовлену начинку в середину м'яса (туди, де була кістка), попередньо посоливши його. Кількість фаршу залежить від розміру самих ніжок. Коли м'ясо заповнено, натягуємо назад шкуру, викладаємо фаршировані ніжки на деко і запікаємо при 200 градусах до готовності. Це займе приблизно 30-40 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фаршировані курячі ніжки
    Фаршировані курячі ніжки
    Якщо вам набридли звичайні страви з курячих ніжок, спробуйте приготувати незвичайні. Наприклад, фаршировані курячі гомілки. Вони виходять соковитими,
    Курячі ніжки в тесті
    Курячі ніжки в тесті
    Куряче м'ясо - це, мабуть, один з найбільш доступних і, як наслідок, популярних продуктів. З курки можна приготувати багато смачних страв. Однак
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами - смачне та вишукане блюдо для святкового столу. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков фаршированих і тушкованих
    Курячі ніжки в медовому соусі
    Курячі ніжки в медовому соусі
    Курячі ніжки можна приготувати безліч різних способів: запекти, згасити, посмажити і т. д. Пікантності та вишуканості ніжок, звичайно ж, додають
    Курячі ніжки в мішечку
    Курячі ніжки в мішечку
    Курячі ніжки - часто зустрічається продукт в нашому раціоні, завдяки своїй доступності та приємному смаку. Але іноді хочеться урізноманітнити