Курячі ніжки в тесті
Курка часто буває на нашому столі. Її готують і для святкового столу, і на повсякденні обіди або вечері. Воно і зрозуміло, курка - смачний і доступний продукт, і рецептів приготування страв із неї величезна кількість. Але якщо вам хочеться чогось оригінального, того, що ще не набридло і не приїлося, радимо вам приготувати курячі ніжки, запечені у тісті. Кілька рецептів їх приготування ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
курячі ніжки - 7 шт.;
твердий сир - 7 скибочок;
соєвий соус - 40 мл;
печериці - 200 г;
часник - 3 зубчики;
цибуля - 1 шт.;
мелені сухарі - 80 г;
сіль, чорний мелений перець;
соняшникова олія для смаження.
Для тіста:
молоко - 200 мл;
борошно - 25 склянки;
дріжджі сухі - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
яйця - 2 шт.
Приготування
Курячі гомілки миємо й обсушуємо. Потім, видаляємо частина кісточки (залишаємо невеликий шматочок кісточки знизу гомілки, щоб трималася форма). У глибоку мисочку складаємо ніжки, посипаємо сіллю і перцем, додаємо соєвий соус, пропущений через прес часник, перемішуємо і залишаємо гомілки маринуватися мінімум на годину, а можна і більше. Потім обсмажуємо їх на сковороді до рум'яної скоринки. Коли гомілки трохи охолонуть, в центр кожної (в те місце, де була кісточка) закладаємо скибочку сиру, згорнутий рулетиком. Гриби ріжемо невеликими шматочками, цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо все на сковороді до випаровування рідини.
Для приготування тіста спочатку трохи підігріваємо молоко, щоб воно було злегка теплим, потім додаємо в нього дріжджі і цукор. Залишаємо на 15 хвилин, щоб дріжджі набубнявіли, а потім перемішуємо. В отриману масу додаємо дрібку солі, рослинна олія, 1 яйце, добре перемішуємо. Потім потихеньку додаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто, воно повинно вийти м'яким і еластичним. Накриваємо ємність з тістом рушником або серветкою і ставимо в тепле місце. Коли воно збільшиться за обсягом приблизно в 2 рази, обминаємо його і поділимо на 7 кульок. Знову накриваємо кульки з тіста серветкою і залишаємо ще приблизно на півгодини, щоб тісто підійшло ще. Кожен кульку розгортаємо в пласт діаметром близько 15 див. В центр гуртків насипати чайну ложку мелених сухарів, викладаємо гриби. На кожному кружечку робимо по 3 надрізу приблизно по 15 см - вийшло 3 пелюстки. Тепер, ставимо в центр гуртка гомілку, обертаємо одним з пелюсток, з'єднуємо краю. Також чинимо і з іншими пелюстками. Краї тіста трохи відгинаємо, вийдуть як би оборочки. Тепер, форму змащуємо маслом, посипаємо меленими сухарями і виставляємо наші курячі ніжки в дріжджовому тісті. Кожну з них змащуємо збитим яйцем. Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин. Курячі гомілки, запечені в дріжджовому тісті, на столі виглядають дуже оригінально, та й на смак вони просто чудові.
Рецепт приготування курячої гомілки в листковому тісті дуже простий. Завдяки тому, що таке тісто можна купити готовим, часу на приготування йде зовсім небагато, а страва виходить ситним та смачним.
Інгредієнти:
курячі гомілки - 6 шт.;
листкове тісто - 05 кг;
сир твердий - 250 г;
часник - 2 зубчики;
кунжут - 30 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Попередньо промиті і обсушені ніжки натираємо сумішшю солі, перцю і подрібненого часнику. Твердий сир нарізаємо скибочками і укладаємо під шкірку. Тісто попередньо розморожуємо, розкачуємо і нарізаємо смужками шириною приблизно 1 див. Кожну гомілку обертаємо смужками з тіста, зверху посипаємо насінням кунжуту, укладаємо на деко, змащене маслом, і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів близько 50 хвилин. Якщо ви любите, щоб курка була з рум'яною скоринкою, то попередньо можна обсмажити гомілки до золотистого кольору на сковороді, трохи остудити, а потім вже замотувати і випікати. Фаршировані сиром курячі ніжки в тісті виходять дуже ніжними і соковитими.
Рецепт курячих ніжок у тісті
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Курячі гомілки миємо й обсушуємо. Потім, видаляємо частина кісточки (залишаємо невеликий шматочок кісточки знизу гомілки, щоб трималася форма). У глибоку мисочку складаємо ніжки, посипаємо сіллю і перцем, додаємо соєвий соус, пропущений через прес часник, перемішуємо і залишаємо гомілки маринуватися мінімум на годину, а можна і більше. Потім обсмажуємо їх на сковороді до рум'яної скоринки. Коли гомілки трохи охолонуть, в центр кожної (в те місце, де була кісточка) закладаємо скибочку сиру, згорнутий рулетиком. Гриби ріжемо невеликими шматочками, цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо все на сковороді до випаровування рідини.
Для приготування тіста спочатку трохи підігріваємо молоко, щоб воно було злегка теплим, потім додаємо в нього дріжджі і цукор. Залишаємо на 15 хвилин, щоб дріжджі набубнявіли, а потім перемішуємо. В отриману масу додаємо дрібку солі, рослинна олія, 1 яйце, добре перемішуємо. Потім потихеньку додаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто, воно повинно вийти м'яким і еластичним. Накриваємо ємність з тістом рушником або серветкою і ставимо в тепле місце. Коли воно збільшиться за обсягом приблизно в 2 рази, обминаємо його і поділимо на 7 кульок. Знову накриваємо кульки з тіста серветкою і залишаємо ще приблизно на півгодини, щоб тісто підійшло ще. Кожен кульку розгортаємо в пласт діаметром близько 15 див. В центр гуртків насипати чайну ложку мелених сухарів, викладаємо гриби. На кожному кружечку робимо по 3 надрізу приблизно по 15 см - вийшло 3 пелюстки. Тепер, ставимо в центр гуртка гомілку, обертаємо одним з пелюсток, з'єднуємо краю. Також чинимо і з іншими пелюстками. Краї тіста трохи відгинаємо, вийдуть як би оборочки. Тепер, форму змащуємо маслом, посипаємо меленими сухарями і виставляємо наші курячі ніжки в дріжджовому тісті. Кожну з них змащуємо збитим яйцем. Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин. Курячі гомілки, запечені в дріжджовому тісті, на столі виглядають дуже оригінально, та й на смак вони просто чудові.
Курячі ніжки в листковому тісті
Рецепт приготування курячої гомілки в листковому тісті дуже простий. Завдяки тому, що таке тісто можна купити готовим, часу на приготування йде зовсім небагато, а страва виходить ситним та смачним.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо промиті і обсушені ніжки натираємо сумішшю солі, перцю і подрібненого часнику. Твердий сир нарізаємо скибочками і укладаємо під шкірку. Тісто попередньо розморожуємо, розкачуємо і нарізаємо смужками шириною приблизно 1 див. Кожну гомілку обертаємо смужками з тіста, зверху посипаємо насінням кунжуту, укладаємо на деко, змащене маслом, і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів близько 50 хвилин. Якщо ви любите, щоб курка була з рум'яною скоринкою, то попередньо можна обсмажити гомілки до золотистого кольору на сковороді, трохи остудити, а потім вже замотувати і випікати. Фаршировані сиром курячі ніжки в тісті виходять дуже ніжними і соковитими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі гомілки в духовці
Жодне російське застілля не обходиться без страв з курки. Чому? Та тому що це м'ясо дуже смачне, корисне, так і готується дуже швидко! Один з
Фаршировані курячі ніжки
Якщо вам набридли звичайні страви з курячих ніжок, спробуйте приготувати незвичайні. Наприклад, фаршировані курячі гомілки. Вони виходять соковитими,
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
Курячі ніжки в сметані
Курячі ніжки в сметані - чудове страву для недільного обіду, так і святкового вечері. Давайте розглянемо кілька рецептів цього простого
Курячі ніжки в майонезі - рецепт
Курячі ніжки в майонезі - ароматне і смачне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру: відварного рису, макаронів, гречки, овочів. Давайте розглянемо
Курячі ніжки в мішечку
Курячі ніжки - часто зустрічається продукт в нашому раціоні, завдяки своїй доступності та приємному смаку. Але іноді хочеться урізноманітнити