Курка здавна є самим популярним і улюбленим блюдом в нашій країні. Ні один стіл не обходиться без того чи іншого курячого страви. З усього розмаїття варіантів приготування курки один з найпоширеніших - курячі гомілки, запечені в духовці.
Приготування курячих ніжок у духовці не забирає багато часу і сил, а натомість ви отримуєте апетитне блюдо, яке може стати прекрасним доповненням до будь-якого гарніру або ж повноцінним гарячим обідом.
Рецептів курячих гомілок в духовці існує безліч: їх можна запікати в рукаві, з овочами, можна фарширувати, а можна запекти, просто змастити майонезом.
Рецепт курячої гомілки в духовці
Цей рецепт сподобається тим, хто не хоче багато часу проводити на кухні, але при цьому хоче насолоджуватися смачною і хрусткою м'ясом.
Інгредієнти: курячі гомілки - 9 шт.; яйця - 2 шт.; манна крупа - 1 ст.; сіль, перець. Приготування Добре вимийте курячі гомілки. Манну крупу змішайте з сіллю і перцем. При бажанні можна додати будь-які спеції. Яйця збийте в мисці до однорідної маси. Потім умочіть гомілки в яйце і изваляйте в паніровці. Якщо бажаєте, щоб ваша скоринка була більш товстою, повторіть цю дію знову.
Деко змастіть рослинною олією, розкладіть на ньому паніровані курячі гомілки і запікайте в духовці при 200 градусах близько 40 хвилин. За цей час м'ясо встигне добре пропектися, а паніровка стане хрусткою.
Гомілка куряча в духовці - рецепт № 2
Любителі більш незвичайного смаку і підсмаженої кірочки, не залишаться байдужими перед рецептом соковитих курячих ніжок у духовці під медово-лимонним соусом.
Інгредієнти: курячі стегенця - 1 кг; гірчиця - 6 ч. ложок; лимон; часник; перець, сіль, спеції; зелень (кріп або петрушка); олія рослинна. Приготування Спочатку займіться соусом. Подрібніть часник видавити зубок часнику, видавити лимонний сік. Потім змішайте часник, лимонний сік, гірчицю, сіль, перець і спеції. Вимийте і обсушіть курячі ніжки. Помістіть їх в посуд, залийте соусом і маринуйте кілька годин.
Після цього викладіть гомілки на деко, попередньо змастивши його олією, і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте гомілки 40-50 хвилин, а перед тим, як ставити на стіл посипте зеленню.
Фаршировані курячі ніжки в духовці
Запекти курячі ніжки в духовці можна не тільки окремо, але і нафаршировав їх овочами, і таким чином, отримавши оригінальне і дуже смачне блюдо.
Інгредієнти: курячі ніжки - 6 шт.; морква - 1 шт.; гриби сушені - 1 ст.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинна олія; спеції для курки, сіль, перець. Приготування Щоб приготувати в духовці курячі ніжки фаршировані овочами, необхідно спочатку сухі гриби замочити на годину, а потім варити 40 хвилин в підсоленій воді. Потім слід нарізати цибулю і обсмажити його, моркву натерти на тертці і теж обсмажити, а потім з'єднати з цибулею.
Відварені гриби пропустити через м'ясорубку, перемішати з цибулею і морквою, і обсмажити, приправивши сіллю і перцем. Тепер переходимо до курячих ніжок: знімаємо з них шкуру, стягуючи її вниз, але, не зрізуючи, і гострим ножем відокремлюємо м'ясо від кістки. Рубаємо кістка у підстави, залишивши тільки краєчок.
Після цього чайною ложкою починаємо додавати підготовлену начинку в середину м'яса (туди, де була кістка), попередньо посоливши його. Кількість фаршу залежить від розміру самих ніжок. Коли м'ясо заповнено, натягуємо назад шкуру, викладаємо фаршировані ніжки на деко і запікаємо при 200 градусах до готовності. Це займе приблизно 30-40 хвилин.