Рецепт курячих ніжок з грибами неодмінно прикрасить будь-який стіл і не тільки створить святкову атмосферу, але і викличе у всіх присутніх скажений апетит і гарний настрій.
Рецепт курячих ніжок, фаршированих грибами
Інгредієнти: свіжі печериці - 300 г; курячі ніжки - 8 шт.; цибулина - 3 шт.; морква - 1 шт.; часник - 3 зубчики; сметана - 100 мл; борошно - 1 ст. ложка; спеції; олія рослинна. Приготування Отже, ніжки промиваємо, обсушуємо, обережно робимо ножем надрізи і виймаємо кісточки. Потім кладемо їх в каструльку, заливаємо водою і залишаємо варитися. Цибулю чистимо, подрібнюємо і пасеруємо на сковорідці в рослинному маслечко. Далі викладаємо терту моркву, готуємо до золотистого кольору і перекладаємо отриману зажарочку в каструлю з кістками. Солимо, перчимо до смаку і через 15 хвилин акуратно проціджуємо бульйон .
Печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо кубиками. Часник чистимо і подрібнюємо. На окремій сковороді, з додаванням рослинного масла, обсмажуємо часник з цибулею, а потім додаємо до них гриби. Пасеруємо овочі хвилин 10 а потім охолоджуємо. Гомілки фаршируємо отриманою начинкою, кінці зашиваємо, викладаємо на сковороду і обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилинки. У бульйон кладемо сметанку, перемішуємо, а ніжки курячі ніжки, начинені грибами, перекладаємо у форму для запікання і заливаємо сметанним соусом . Відправляємо блюдо в духовку і випікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Курячі ніжки, тушковані з грибами
Інгредієнти: масло вершкове - 50 г; бекон - 100 г; цибулина - 2 шт.; часник - 2 зубчики; курячі стегенця - 4 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; свіжі печериці - 200 г; сухе біле вино - 500 мл; вершки - 300 мл; зелень петрушки. Приготування Вершкове масло розтоплюємо в каструлі, додаємо рослинне, підігріваємо і викладаємо шматочки бекону. Перемішуючи, обсмажуємо до золотистого кольору, а потім кидаємо подрібнену цибульку і часничок. Смажимо близько 5 хвилин і викладаємо овочі на тарілку. На їх місце відправляємо курячі оброблені
ніжки і готуємо їх з обох боків до утворення скоринки. Після цього додаємо нарізані скибочками гриби, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин, після чого повертаємо в сковороду цибулька, часничок і бекон.
Збільшуємо температуру, обережно вливаємо вино, доводимо його до кипіння, а потім зменшуємо і тушкуємо на самому слабенькому вогні протягом 25 хвилин. Потім ніжки акуратно виймаємо і викладаємо на блюдо, а в соус вливаємо вершки, приправляємо спеціями і присипаємо нарізаною петрушечкою. Продовжуємо готувати ще близько 10 хвилин, до загусання, а потім повертаємо курячі ніжки назад і тушкуємо їх з грибами кілька хвилин, при закритій кришці.