Курка гунбао

Авторство винаходи рецепту приготування курки гунбао з арахісом належить якомусь Діну Баочжэню, високопоставленому чиновнику з провінції Шаньдун, що жив у часи Цінської династії. Цей талановитий у приготуванні їжі людина придумав готувати курку з арахісом. Коли Дін Баочжень служив губернатором, а потім намісником у провінції Сичуань, він модифікував смак свого улюбленого страви, злегка змінивши його під сичуаньські харчові звички, зробив його більш яскравим і гострим. В даний час дивовижне блюдо курка гунбао популярно у всьому світі, зрозуміло, в різних регіонах і країнах початковий рецепт переосмислюють і готують із застосуванням місцевих методів і продуктів.
Курку гунбао готують з обсмажених шматочків курячого філе з арахісом і червоним гострим перцем. Можна, до речі, використовувати і інші горіхи, теж буде смачно.
Як приготувати гунбао - курку з арахісом і овочами по-китайськи?
Ми спробували знайти максимально простий рецепт і адаптувати його під наші уязика і звичні продукти.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку замаринуем м'ясо. Куряче філе наріжемо невеликими кубиками або прямокутними брусочками (як варіант, короткими смужками).
Закладаємо м'ясо в ємність, придатну за обсягом, додаємо 1 ст. ложку крохмалю, 2 ст. ложки соєвого соусу і рисове вино. Ретельно перемішуємо і відправляємо в прохолодне місце на півгодини мінімум, але не більше ніж на 2 години.
Готуємо соус. Змішуємо залишився крохмаль, соєвий соус , коричневий цукор, кунжутне масло. Додаємо 2-3 ст. ложки води.
Імбир натремо на тертці, нарубим гострий перець (якщо він свіжий), додаємо товчений так, продавим часник. Все це всипаємо в соус і дамо настоятися, потім процідимо.
Готуємо в воке або глибокій сковороді. М'ясо слід смажити невеликими партіями, шматочках не повинно бути тісно або візьміть сковороду більшого розміру. Розігріваємо масло й обсмажуємо шматочки курятини на середньо-сильному вогні, часто помішуючи лопаткою і струшуючи сковороду, протягом близько 5-8 хвилин. Додаємо солодкий перець, нарізаний короткою соломкою. Обсмажуємо все разом ще протягом 3-5 хвилин, перевертаючи лопаткою.

Викладаємо готову курку гунбао на загальне блюдо або в порційні ємності. Можна збризнути все соком лимона або лайма. Оформляємо зеленню. Окремо обов'язково подаємо варений рис, можна рисову локшину. Добре також подати страви зі свіжих овочів (салати), фрукти, рисове вино, темне пиво та/або більш міцні автентичні напої паназіатського регіону.
Рекомендуємо добрі рецепти

Курка в кунжуті
З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось

Курка у медовому соусі
Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами

Куряча грудка на сковороді
Куряча грудка без шкірки є корисним дієтичним продуктом. В ній містяться вітаміни групи В, А, РР, Н, сполуки цинку, заліза та магнію. І сьогодні ми

Піджарка зі свинини
Піджарка зі свинини - це найпростіше м'ясне блюдо, яке завоювало любов господинь простотою приготування і нехитрим смаком, який подобається всім.

Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
Короп - смачна риба, з якої можна приготувати звичні, а також незвичайні страви. І сьогодні мова піде про карпі в кисло-солодкому соусі по-китайськи.

Курка в кисло-солодкому соусі
Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.