Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Піджарка зі свинини

Піджарка зі свинини

18-03-2015, 19:01
4 048
Піджарка зі свинини
Піджарка зі свинини - одне з класичних страв радянського громадського харчування.
Розповімо, як можна зробити піджарку з свинини.
У будь-якому випадку, приготування піджарки з свинини в класичному варіанті виконується окремо (в радянському громадському харчуванні багато другі м'ясні та рибні страви готували окремо від гарніру з причин технологічного зручності).

Рецепт свинячий піджарки з цибулею і морквою


Інгредієнти:

  • свинина (не надто жирне м'ясо без кісточок, наприклад, шия, лопатка або окіст) - близько 400 м;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • жир свинячий перетоплений (або рослинне масло);

  • спеції сухі мелені (наприклад, хмелі-сунелі або інша суміш для м'яса без глутамату натрію і солі).

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень свіжа різна.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо дрібними довгастими шматочками, як на азу, трохи більші, ніж на плов.
    У глибокій сковороді на середньому вогні злегка обсмажуємо цибулю, нарізаний чверть кільцями або дрібніше, потім додаємо мелконарезанного моркву. Протягом 3 хвилин обсмажуємо цибулю з морквою, потім додаємо м'ясо і обсмажуємо все разом, періодично перемішуючи лопаткою, протягом 5-8 хвилин, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши сковороду кришкою, до готовності (близько півгодини) з додаванням спецій. Іноді перемішуємо піджарку, при необхідності можна додати трохи води. Хвилини за 3-4 до повної готовності можна додати 2 ст. ложки томат-пасти (якщо сильно густа - розведемо водою). Вимикаємо вогонь, хвилин через 10 можна додати поросяти, ягняти або продавлений часник і рубану зелень.
    Використовуючи той же набір інгредієнтів (див. вище), можна приготувати роздільну піджарку.
    На одній сковороді обсмажуємо і протушиваем на олії цибулю і моркву. На іншій сковороді обсмажуємо шматочки м'яса, паніровані в пшеничного борошні. Поєднуємо вміст обох сковорідок в одній і дотушиваем з додаванням спецій і томат-пасти. Або можна приготувати підливку окремо, використовуючи борошно і томат-пасту, та подати в окремому соуснику. Піджарку з свинини з підливою можна подавати, наприклад, з макаронами або картоплею, а також з будь-якими іншими гарнірами: з рисом, гречкою, перловкою, полентою, іншими круп'яними або бобовими гарнірами. Добре також подати овочевий салат.
    Слідуючи цим же рецептом (див. вище), можна приготувати м'ясну піджарку не тільки зі свинини, але і з курячого м'яса (більш всього для цього підійде філе без шкіри з грудки або з стегон).

    Піджарка зі свинини з цибулею і печерицями - рецепт в паназиатском стилі


    Інгредієнти:

  • свинина нежирна - близько 300 м;

  • печериці або гливи - близько 300 м;

  • ріпчаста цибуля - 1-2 шт.;

  • перець червоний гострий;

  • часник;

  • лайм або лимон;

  • соєвий соус;

  • кунжутна олія;

  • шаосінське рисове вино або мірін;

  • зелень (петрушка, базилік, кінза, лемонграс).


  • Приготування
    Готувати краще в воке (зійде і велика товстостінна сковорода з ручкою).
    Нарізаємо м'ясо не товстими короткими смужками, цибулю шаткуємо чверть кільцями, гриби - не занадто дрібно.
    Піджарка зі свинини

    На сильному вогні добре розігріваємо в сковороді кунжутне масло (масла не шкодуємо). Обсмажуємо одночасно м'ясо з грибами і цибулею протягом 5-8 хвилин, постійно струшуючи сковороду і перемішуючи лопаткою. Коли м'ясо придбало бажану рум'яність, зменшуємо вогонь, додаємо в сковороду червоний гострий перець, сік лимона або лайма, соєвий соус, рисове вино, ці інгредієнти - основні складові типових паназіатських соусів. Перемішуючи лопаткою, протушиваем ще протягом не більш 8 хвилин. Додаємо рубаний часник і зелень. Подаємо з рисом або локшиною будь-якого виду (пшеничної, рисової, гречаної). Хліб не подаємо. До такої страви добре подати чашку рисового вина, яке використовувалося у приготуванні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Куряче філе - рецепти на сковороді
    Куряче філе - рецепти на сковороді
    Куряче філе - це корисна та смачна частина курки. Варіантів приготування страв з цим м'ясом досить багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і
    Печеня з картоплі
    Печеня з картоплі
    Печеня - популярна страва з м'яса і картоплі з додаванням інших овочів і спецій. Його готують в казані або товстостінній сковороді. У нашій статті ми
    Свинина, смажена з цибулею
    Свинина, смажена з цибулею
    Бюджетним способом приготування м'яса, є його обсмажування з цибулею окремо і в доповнення з овочами. Таке просте блюдо стане смачним і швидким
    Піджарка зі свинини - рецепт
    Піджарка зі свинини - рецепт
    Піджарка зі свинини - досить популярне м'ясне блюдо в нашій країні. Невигадливі інгредієнти і легкість приготування приваблює багатьох домогосподарок
    Смажені овочі
    Смажені овочі
    Смажені овочі чудово поєднуються з рисом, перловкою, картоплею, м'ясом. У нашій статті ми поговоримо про досить простих рецептах створення смажених
    Картопля з баклажанами
    Картопля з баклажанами
    Картопля з баклажанами чудово поєднується. Взявши за основу ці два інгредієнти, можна створити багато цікавих і оригінальних страв. Давайте