Піджарка зі свинини - рецепт
До картоплі, макаронів і круп - піджарка зі свинини здатна доповнити будь-який страва, незалежно від способу його приготування. Зберегти м'ясо соковитим і забезпечити його багатим смаком можна завдяки нашими рецептами.
Поєднання ніжної м'якоті з філе свинини із солодкуватими і гострими соусами традиційно для азіатських страв. Піджарка зі свинини по цьому рецепту не стане винятком.
Інгредієнти:
кунжутне масло - 15 мл;
рослинна олія - 15 мл;
філе свинини - 280 м;
солодкий перець (червоний і жовтий) - 2 шт.;
крохмаль - 5 г;
соєвий соус - 20 мл;
сік 1 лайма;
гострий перець чилі - за смаком;
мед - 7 р.
Приготування
Перед тим, як готувати піджарку з свинини, саме філе необхідно нарізати соломкою і підрум'янити на великій кількості розігрітої олії. Одночасно з м'ясом на сковороду кладуть і аналогічно нарізаний солодкий перець. Через 6 хвилин з'єднуємо соєвий соус з крохмалем так, щоб не було грудочок, і вливаємо суміш до м'яса. Додаємо подрібнений перець чилі і мед, перемішуємо. Щоб глазур не пригоріла, додатково варто залити 6 столових ложок води або бульйону. Ретельно перемішуємо м'ясо з глазур'ю і подаємо піджарку з відварним рисом або локшиною.
Якщо ви хочете приготувати піджарку з свинини в мультиварці, то використовуйте режим "Смаження" або "Випічка" на протязі всього періоду приготування.
Якщо позбавити свинину від жиру, то вийде дуже низькокалорійних продукт, який можна зробити більш поживним, супроводивши жирним соусом, на зразок цього, в основі якого сметана і вершки. Для тих, хто не боїться зайвих калорій.
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 20 г;
свиняча відбивна - 200 г;
м'ясний бульйон - 60 мл;
жирні вершки - 150 мл;
сметана - 60 р.
Приготування
Відокремлюємо відбивні від кістки і ріжемо соломкою. Смажимо м'ясо без масла або з невеликою його кількістю на сильному вогні, рівно до тих пір, поки свинина не схопиться зі всіх сторін, але не повністю приготуватися. Обсмажене м'ясо перекладаємо в тарілку, а на сковороду з витопленим жиром і м'ясними соками додаємо борошно. Обсмажуємо борошно протягом півхвилини, щоб позбавити майбутній соус від вираженого "борошнистого" присмаку. Заливаємо борошно в сковороді м'ясним бульйоном, перемішуємо, щоб не було грудок, приправляємо і доповнюємо вершками і сметаною. Коли соус загусне, кладемо в нього м'ясо і доводимо його до повної готовності. Свиняча піджарка на сковороді зазвичай подається щедро посипана зеленню, в компанії картопляного пюре.
Зажарка з свинячої вирізка з асорті з овочів - страва куди менш калорійне, ніж обидва попередніх. У цьому рецепті ми готуємо м'ясо лише в овочевому соку з додаванням яблучного оцту і на сильному вогні.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 250 г;
кумин - 2 г;
оливкова олія - 18 мл;
фіолетовий цибуля - 50 р;
солодкий перець (жовтий і червоний) - 2 шт.;
гострий перець - за смаком;
помідор (середнього розміру) - 1 шт.;
яблучний оцет - 15 мл;
зелень петрушки.
Приготування
Ріжемо вирізку соломкою приправляємо за смаком і залишаємо хвилин на 10. Тим часом беремося за приготування овочів. Ріжемо очищені від насіння перець соломкою, томати - півкільцями, а фіолетовий цибулю - кільцями. На розігрітій олії смажимо овочі з додаванням олії, куміна і гострого перцю. Для аромату можна додати пропущений через прес зубчик часнику. Як тільки перці дійдуть до напівготовності, до овочів можна буде додати свинину, залити її яблучним оцтом і залишити смажитися на сильному вогні.
Коли зажарка готова, її слід посипати свіжою зеленню.
Смачна піджарка зі свинини по-азійськи
Поєднання ніжної м'якоті з філе свинини із солодкуватими і гострими соусами традиційно для азіатських страв. Піджарка зі свинини по цьому рецепту не стане винятком.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати піджарку з свинини, саме філе необхідно нарізати соломкою і підрум'янити на великій кількості розігрітої олії. Одночасно з м'ясом на сковороду кладуть і аналогічно нарізаний солодкий перець. Через 6 хвилин з'єднуємо соєвий соус з крохмалем так, щоб не було грудочок, і вливаємо суміш до м'яса. Додаємо подрібнений перець чилі і мед, перемішуємо. Щоб глазур не пригоріла, додатково варто залити 6 столових ложок води або бульйону. Ретельно перемішуємо м'ясо з глазур'ю і подаємо піджарку з відварним рисом або локшиною.
Якщо ви хочете приготувати піджарку з свинини в мультиварці, то використовуйте режим "Смаження" або "Випічка" на протязі всього періоду приготування.
Піджарка зі свинини зі сметаною
Якщо позбавити свинину від жиру, то вийде дуже низькокалорійних продукт, який можна зробити більш поживним, супроводивши жирним соусом, на зразок цього, в основі якого сметана і вершки. Для тих, хто не боїться зайвих калорій.
Інгредієнти:
Приготування
Відокремлюємо відбивні від кістки і ріжемо соломкою. Смажимо м'ясо без масла або з невеликою його кількістю на сильному вогні, рівно до тих пір, поки свинина не схопиться зі всіх сторін, але не повністю приготуватися. Обсмажене м'ясо перекладаємо в тарілку, а на сковороду з витопленим жиром і м'ясними соками додаємо борошно. Обсмажуємо борошно протягом півхвилини, щоб позбавити майбутній соус від вираженого "борошнистого" присмаку. Заливаємо борошно в сковороді м'ясним бульйоном, перемішуємо, щоб не було грудок, приправляємо і доповнюємо вершками і сметаною. Коли соус загусне, кладемо в нього м'ясо і доводимо його до повної готовності. Свиняча піджарка на сковороді зазвичай подається щедро посипана зеленню, в компанії картопляного пюре.
Піджарка зі свинини з овочами
Зажарка з свинячої вирізка з асорті з овочів - страва куди менш калорійне, ніж обидва попередніх. У цьому рецепті ми готуємо м'ясо лише в овочевому соку з додаванням яблучного оцту і на сильному вогні.
Інгредієнти:
Приготування
Ріжемо вирізку соломкою приправляємо за смаком і залишаємо хвилин на 10. Тим часом беремося за приготування овочів. Ріжемо очищені від насіння перець соломкою, томати - півкільцями, а фіолетовий цибулю - кільцями. На розігрітій олії смажимо овочі з додаванням олії, куміна і гострого перцю. Для аромату можна додати пропущений через прес зубчик часнику. Як тільки перці дійдуть до напівготовності, до овочів можна буде додати свинину, залити її яблучним оцтом і залишити смажитися на сильному вогні.
Коли зажарка готова, її слід посипати свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бефстроганов з свинини
Бефстроганов - це популярне блюдо російської кухні, яке широко відоме у всьому світі. Зазвичай його готують з телятини чи яловичини. Але сьогодні ми
Свинина, смажена з цибулею
Бюджетним способом приготування м'яса, є його обсмажування з цибулею окремо і в доповнення з овочами. Таке просте блюдо стане смачним і швидким
Свинина з овочами - рецепт
Свинина - смачне і соковите м'ясо, яке чудово поєднується з овочами. Давайте докладніше розберемося, які страви можна приготувати з цього м'яса з
Піджарка зі свинини
Піджарка зі свинини - це найпростіше м'ясне блюдо, яке завоювало любов господинь простотою приготування і нехитрим смаком, який подобається всім.
Страви з свинини в мультиварці
Приготує страву зі свинини в мультиварці нескладно - головне знати відповідні рецепти. Саме про них ми сьогодні і поговоримо. Рагу зі свинини,
Лангет з свинини
Лангет - це страва французького походження, що представляє собою тонкі шматочки м'яса, обсмажені в масло на сковороді. І зараз ми вам розповімо, як