Смажені овочі
Овочі смажаться досить швидко (як правило, швидше м'яса) в особливості, якщо їх тільки злегка обсмажують. Таким чином, смажені овочі можна вважати відносно здоровою їжею, оскільки при швидкому обсмажуванні відсоток утворюються некорисних речовин мінімальний. Можна використовувати рослинні масла та/або тваринні жири (свинячий, курячий, гусячий), топлене натуральне вершкове масло.
Смажені овочі добре поєднуються з будь-яким м'ясом і рисом (а також з перловкою, картоплею, бобами, полентою ).
Інгредієнти:
куряче м'ясо (філе з грудки і/або стегон) - близько 300-400 г;
цукіні - 05-1 шт. невеликого розміру;
баклажан - 1 шт.;
цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.;
перець солодкий червоний - 2 шт.;
перець червоний гострий;
зелень різна свіжа (петрушка, кінза, базилік та ін);
часник - 2 шт.;
насіння кунжуту;
олія кунжутна;
соєвий соус;
оцет фруктовий натуральний або лимон (лайм);
мед квітковий натуральний;
жир курячий або свинячий перетоплений.
Приготування
Розрізаємо баклажан на 2-4 частини поперек, а потім нарізаємо короткими нетовстими смужками (приблизний розмір 04х04х3 см) і кладемо в миску з холодною водою хвилин на 20 потім воду зливаємо, промиваємо чистою водою і відкидаємо на друшляк.
Так само як баклажани нарізаємо і цукіні, а перець - короткою соломкою, м'ясо - короткими нетовстими смужками, а цибулю - чверть кільцями.
Готуємо в воке або просто глибокій сковороді з ручкою (краще - чавунного, сталевого або алюмінієвого, але без покриттів, будемо інтенсивно маніпулювати лопаткою).
На сильному вогні розігріваємо в сковороді вок тваринний жир в суміші з кунжутним маслом. Закидаємо в киплячий жир відразу м'ясо і подрібнені овочі. Смажимо на сильному вогні при частому струшуванні сковороди і помішуванні протягом 5-8 хвилин лопаткою, не відходячи від плити. Оскільки м'ясо нарізано дрібно і досить тонко, воно встигне просмажиться.
Приготуємо соус. Змішаємо в довільних пропорціях мед, соєвий соус , сік лимона і/або оцет, приправимо продавлений часником і гострим червоним перцем. Подаємо смажені овочі з вареним рисом, соус подаємо окремо. Посипаємо кунжутом і рубаною зеленню.
Точно таким же чином (за цією ж рецептурою) можна приготувати свиняче смажене м'ясо з овочами по-китайськи, можна навіть взяти половину курячого м'яса і свинячого бекону або грудинки (свинину нарізаємо смужками поперек прошарків сала і м'яса).
Інгредієнти:
баклажан - 1-2 шт.;
кабачок молодий - 1-2 шт.;
печериці - 300 г;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
масло натуральне вершкове топлене - близько 50-80 м;
вершки молочні натуральні - близько 100 мл;
суха приправа або паста каррі;
часник - 2-3 зубчики;
зелень свіжа різна.
Приготування
Нарізаємо короткою соломкою баклажани і вимочуємо в холодній воді 20 хвилин, воду зливаємо, відкидаємо на друшляк і промиваємо. Також нарізаємо дрібно печериці, очищений цибулю і кабачки.
На сильному вогні розігріваємо у великій глибокій сковороді топлене масло. Обсмажуємо все разом протягом 5-8 хвилин, маніпулюючи лопаткою і постійно струшуючи сковороду. Зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, ще протягом 12-15 хвилин, іноді помішуючи. За 2-3 хвилини до готовності додаємо вершки і каррі. Трохи охолоджуємо і подаємо смажені шампіньйони з овочами, присипавши рубаними часником і зеленню. Як гарнір можна подати рис або локшину, а також картопля, перловку.
Смажені овочі добре поєднуються з будь-яким м'ясом і рисом (а також з перловкою, картоплею, бобами, полентою ).
Рецепт смажених овочів з куркою і соєвим соусом по-китайськи
Інгредієнти:
Приготування
Розрізаємо баклажан на 2-4 частини поперек, а потім нарізаємо короткими нетовстими смужками (приблизний розмір 04х04х3 см) і кладемо в миску з холодною водою хвилин на 20 потім воду зливаємо, промиваємо чистою водою і відкидаємо на друшляк.
Так само як баклажани нарізаємо і цукіні, а перець - короткою соломкою, м'ясо - короткими нетовстими смужками, а цибулю - чверть кільцями.
Готуємо в воке або просто глибокій сковороді з ручкою (краще - чавунного, сталевого або алюмінієвого, але без покриттів, будемо інтенсивно маніпулювати лопаткою).
На сильному вогні розігріваємо в сковороді вок тваринний жир в суміші з кунжутним маслом. Закидаємо в киплячий жир відразу м'ясо і подрібнені овочі. Смажимо на сильному вогні при частому струшуванні сковороди і помішуванні протягом 5-8 хвилин лопаткою, не відходячи від плити. Оскільки м'ясо нарізано дрібно і досить тонко, воно встигне просмажиться.
Приготуємо соус. Змішаємо в довільних пропорціях мед, соєвий соус , сік лимона і/або оцет, приправимо продавлений часником і гострим червоним перцем. Подаємо смажені овочі з вареним рисом, соус подаємо окремо. Посипаємо кунжутом і рубаною зеленню.
Точно таким же чином (за цією ж рецептурою) можна приготувати свиняче смажене м'ясо з овочами по-китайськи, можна навіть взяти половину курячого м'яса і свинячого бекону або грудинки (свинину нарізаємо смужками поперек прошарків сала і м'яса).
Печериці, смажені з баклажанами і кабачками
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо короткою соломкою баклажани і вимочуємо в холодній воді 20 хвилин, воду зливаємо, відкидаємо на друшляк і промиваємо. Також нарізаємо дрібно печериці, очищений цибулю і кабачки.
На сильному вогні розігріваємо у великій глибокій сковороді топлене масло. Обсмажуємо все разом протягом 5-8 хвилин, маніпулюючи лопаткою і постійно струшуючи сковороду. Зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, ще протягом 12-15 хвилин, іноді помішуючи. За 2-3 хвилини до готовності додаємо вершки і каррі. Трохи охолоджуємо і подаємо смажені шампіньйони з овочами, присипавши рубаними часником і зеленню. Як гарнір можна подати рис або локшину, а також картопля, перловку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряче філе - рецепти на сковороді
Куряче філе - це корисна та смачна частина курки. Варіантів приготування страв з цим м'ясом досить багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і
Рис з яйцем
З використанням рису і яєць в якості основних інгредієнтів можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. Давайте посмажимо їх, зробимо запіканку,
Курка у медовому соусі
Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами
Куряча грудка на сковороді
Куряча грудка без шкірки є корисним дієтичним продуктом. В ній містяться вітаміни групи В, А, РР, Н, сполуки цинку, заліза та магнію. І сьогодні ми
Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
Картопля з баклажанами
Картопля з баклажанами чудово поєднується. Взявши за основу ці два інгредієнти, можна створити багато цікавих і оригінальних страв. Давайте