Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Куряча грудка на сковороді

Куряча грудка на сковороді

19-03-2015, 16:04
2 573
Куряча грудка на сковороді
Біле м'ясо, зрізане з курячої грудки (філе) - найцінніша частина курячої тушки, містить мінімум жирів (тобто холестерину), вважається дієтичним низькокалорійним продуктом. В курячій грудці містяться всі вітаміни групи В, а також вітаміни РР, А, Н, F, сполуки магнію, цинку, заліза, і різні інші речовини, необхідні організму людини.
Куряча грудка чудово підходить для лікувального і спортивного харчування. М'ясо з грудки курки значно корисніше м'яса з стегон і гомілок. З курячого філе з грудки можна готувати різні страви, як дієтичні, так і недиетические.
Розповімо, як приготувати курячу грудку на сковороді, відомо безліч рецептів.
Можна просто обсмажити плоскі, злегка відбиті шматки м'яса, вирізані з курячої грудки, на сковороді-гриль. Потім треба полити м'ясо несульфитированим столовим світлим вином або пивом і трохи протушкувати, прикривши кришкою (куряче м'ясо все ж краще прожарювати або протушивать повністю уникнути сальмонельозу; сальмонела - нерідкий природний супутник курки). М'ясо солимо вже на столі, інакше воно вийде жорстким. До таких отбивним добре подати також який-небудь гострий соус (наприклад, кетчуп з гострим червоним перцем і часником).
Слід зауважити, що куряче філе з грудки при всій його цінності, - все ж кілька суховатое м'ясо. Тому, щоб смажена на сковороді куряча грудка вийшла соковитою, можна готувати її в клярі.

Соковита куряча грудка на сковороді


Інгредієнти:

  • куряче філе;

  • яйце куряче;

  • молоко;

  • борошно пшеничне;

  • сіль;

  • чорний мелений перець.

  • масло рослинне або перетоплений курячий жир.


  • Приготування
    М'ясо розрізаємо на порційні відбивні і злегка відбиваємо молоточком з обох сторін.
    Кляр готуємо так: 1-2 курячих яйця змішуємо з 1-2 ст. ложками молока і 1-2 ст. ложками борошна. Додаємо трохи солі і чорного меленого перцю. Злегка збиваємо виделкою. Грудочок бути не повинно, якщо вони є, протріть-процідіть кляр через ситечко. Кляр повинен мати консистенцію рідкої сметани. Замість кляру можна використовувати льєзон (злегка збите яйце, можна з додаванням молока, але без борошна або майже без борошна).
    Добре розігріваємо масло або жир на сковороді. Занурюємо відбивні в кляр і обсмажуємо на сковороді з обох боків на середньому вогні до золотистого відтінку. Зменшуємо вогонь і трохи смажимо відбивні під кришкою. Подаємо із зеленню, будь-яким гарніром і свіжими овочами. Під курячі відбивні можна подати легке світле столове вино або пиво.

    Куряча грудка на сковороді з овочами


    Інгредієнти:

  • куряче філе з грудки - близько 300-400 г;

  • перець червоний солодкий - 1-2 шт.;

  • цибуля ріпчаста (краще червоний) - 1 шт.;

  • цукіні - 1 шт. (молодий, невеликого розміру);

  • спеції сухі мелені (наприклад, каррі або інша суміш);

  • зелень свіжа різна;

  • часник - 2 зубчики;

  • масло рослинне або курячий жир перетоплений.


  • Приготування
    Очищену цибулю нарізаємо, цукіні і солодкий перець - все короткою соломкою. Куряче м'ясо нарізаємо
    Куряча грудка на сковороді
    нетовстими короткими смужками упоперек волокон. Добре розігріваємо сковороду і на сильному вогні обсмажуємо куряче м'ясо до зміни кольору, активно маніпулюючи лопаткою. Додаємо в сковороду овочі і тушкуємо все разом ще хвилин 5-ти при безперервному помішуванні.
    Сковороду тримаємо за ручки і постійно струшуємо. Потім зменшуємо вогонь і протушиваем з додаванням спецій протягом 8-ми хвилин на слабкому вогні під кришкою. Подаємо з будь-яким гарніром, більш за все підійде рис, нут або інші бобові, молода квасоля, картопля, полента. Перед подачею присипаємо курку з овочами рубаними зеленню і часником. Можна додати червоний гострий перець, сік лайма чи лимона і трохи соєвого соусу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Куряче філе - рецепти на сковороді
    Куряче філе - рецепти на сковороді
    Куряче філе - це корисна та смачна частина курки. Варіантів приготування страв з цим м'ясом досить багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і
    Як посмажити печінка на сковороді?
    Як посмажити печінка на сковороді?
    Напевно всі знають, наскільки корисна печінка, багата вітамінами і амінокислотами. А ось як її приготувати, щоб було не лише корисно, а ще й смачно?
    Куряча грудка в кефірі
    Куряча грудка в кефірі
    Куряча грудка в кефірі - це просте і дієтичне блюдо, яке можна зробити без особливих зусиль. І ми пропонуємо вам пару легких рецептів цієї смакоти,
    Куряча грудка з сиром
    Куряча грудка з сиром
    Куряче м'ясо - корисний дієтичний продукт, з якого готують безліч цікавих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально зробити курячу
    Куряча грудка з овочами
    Куряча грудка з овочами
    З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
    Філе під сиром в духовці
    Філе під сиром в духовці
    Куряча грудка запечена під сиром в духовці - оригінальне і ситне блюдо, яке можна подати як на обід в недільний день, так і на святкове торжество.