Куряче філе - рецепти на сковороді

Куряче філе - найпоживніший дієтичне м'ясо, калорійність якої порівняно невелика.
М'ясо з курячих грудок містить безліч дуже корисних для організму людини речовин (вітаміни групи В, а також Н і РР, сполуки фосфору, магнію, цинку, хрому, кобальту і сірки).
Розповімо, як можна приготувати куряче філе на сковороді.
Взагалі-то, такий спосіб термічної обробки як смаження не можна вважати здоровим, проте практично всі люди іноді періодично їдять смажене. Хрустка скоринка, рум'яні шматочки - складно втриматися.
Проте вихід є: навчимося смажити в найбільш щадному режимі, тобто швидко, щоб кількість утворюються при смаженні шкідливих речовин було мінімальним.
Щоб скоротити час смаження курячого філе на сковороді, наріжемо його невеликими шматочками довгастої форми.
Соковите смажене куряче філе на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Найкраще готувати в воке, але якщо його немає, підійде і звичайна сковорода.
Куряче філе нарізаємо короткими тонкими смужками, цибулю - чверть кільцями, солодкий перець і цукіні - короткою соломкою. Розігріваємо кунжутне масло в сковороді. Вогонь повинен бути сильним, а сковорода добре розпеченій. Смажити куряче філе на сковороді будемо швидко, разом з іншими підготовленими інгредієнтами.
Отже, смажимо шматочки курки з овочами на сильному вогні протягом хвилин 5-8-мі. Постійно струшуємо сковороду і активно маніпулюють лопаткою. Зменшуємо вогонь до середнього і готуємо ще протягом 5-8 хвилин, не більше. Приправляємо гострим червоним перцем, сухими меленими спеціями, сумішшю соєвого соусу з соком лайма або лимона, рубаним часником і подрібненою зеленню. Перемішуємо і накриваємо кришкою - нехай настоїться протягом 10 хвилин. Подавати таку страву можна практично з будь-яким гарніром, наприклад з відварним рисом , гречей, пастою, рисовою локшиною, картоплею, мамалигою , кашами.
Тушковане куряче філе на сковороді
Гасіння - ще більш щадний спосіб термічної обробки продуктів, тому, зрозуміло, він краще, ніж смаження.
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе нарізаємо невеликими довгастими шматочками. Очищену цибулю дрібно шаткуємо, а оливки - кружечками.

Рекомендуємо добрі рецепти

Обід «Мрія дон-Жуана»
Пропонуємо вам рецепт чудового і смачної страви під назвою «Обід «Мрія дон-Жуана», що нагадує овочеве рагу. Воно неодмінно припаде до смаку не тільки

Курка у медовому соусі
Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами

Куряча грудка на сковороді
Куряча грудка без шкірки є корисним дієтичним продуктом. В ній містяться вітаміни групи В, А, РР, Н, сполуки цинку, заліза та магнію. І сьогодні ми

Дивовижні і корисні страви з гарбузом
В осінній холодний період, звичайно ж, необхідна не тільки смачна, але й корисна їжа. І тому сьогодні ми пропонуємо кілька дивовижних рецептів страв

Смажені овочі
Смажені овочі чудово поєднуються з рисом, перловкою, картоплею, м'ясом. У нашій статті ми поговоримо про досить простих рецептах створення смажених

Гуляш з курячого філе
Гуляш - це угорське національне блюдо, яке відноситься до категорії густих супів. У класичному варіанті його готують з молодої яловичини. Але можна