Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дивовижні і корисні страви з гарбузом

Дивовижні і корисні страви з гарбузом

18-03-2015, 09:05
1 023
Дивовижні і корисні страви з гарбузом
Осінь, і гарбуз поспіла. Плоди цієї чудової баштанної культури містять багато корисних речовин: вітаміни А, с, е, D, РР, вітаміни групи В, а також унікальний вітамін Т, який сприяє схудненню.
Ще м'якоть гарбуза містить корисні сполуки калію і заліза, велику кількість пектину і клітковини. Вживання гарбуза сприяє очищенню організму, профілактиці атеросклерозу, збільшення чоловічої сили. Також гарбуз дуже корисний страждають анемією і швидкою стомлюваністю.
З гарбуза можна приготувати безліч різних цікавих страв.

Гарбуз з телятиною і червоним вином


Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза (краще мускатної) - близько 300 м;

  • нежирне м'ясо (телятина або яловичина) - близько 400 м;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • перець солодкий червоний - 2 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік та ін);

  • вино червоне або рожеве несульфитированное столове несолодке - 100 мл;

  • масло рослинне для обсмажування;

  • гострий червоний перець;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясо наріжемо брусочками або короткими нетовстими смужками. Очищений і нарізаний чверть кільцями цибулю обсмажимо в глибокій сковороді на олії на середньому вогні до появи легкого золотистого відтінку. Додамо в сковороду м'ясо і обсмажуємо разом з цибулею, активно помішуючи лопаткою, до зміни кольору. Зменшуємо вогонь і тушкуємо м'ясо під кришкою, при необхідності підливаючи вина, майже до готовності (пробуємо на смак). Коли цей момент настав, додаємо в сковороду гарбуз, нарізану нетовстими брусками і сухі мелені спеції за вашим смаком. Перемішуємо, додаємо сіль і тушкуємо протягом 15 хвилин, а потім додаємо солодкий перець, нарізаний короткою соломкою. Тушкуємо ще хвилин 10. Приправляємо подрібненим часником і червоним гострим перцем.
    Перед подачею посипаємо рубаною зеленню. М'ясо з гарбузом можна подати з відвареною рисом і червоним столовим вином.

    Паста з гарбузом і м'ясом


    Інгредієнти:

  • будь-які недовгі макаронні вироби - на 2-3 порції;

  • м'ясо куряче без кісточок та шкіри або нежирна молода свинина - близько 300 м;

  • цибуля ріпчаста (краще червоний) - 1 шт.;

  • м'якоть гарбуза - близько 300 м;

  • біле столове несульфитированное вино - 60-100 мл;

  • оливки без кісточок зелені - близько 20 шт.;

  • зелень (базилік, коріандр, розмарин, петрушка);

  • лимон;

  • бальзамічний оцет;

  • олія оливкова.


  • Приготування
    Підготуємо м'ясо: наріжемо його упоперек волокон шматочками, зручними для їжі. Цибуля нашинкуем чверть кільцями. Обсмажимо його в глибокій сковороді на середньому вогні, помішуючи, поки не підрум'яниться. Додамо м'ясо і будемо готувати все до зміни кольору, потім зменшуємо вогонь і вливаємо вино. Тушкуємо протягом 20 хвилин, помішуючи лопаткою, а потім закладаємо в сковороду нарізану товстою соломкою гарбуз і спеції. Готуємо протягом 20 хвилин, при необхідності підливаємо вина.
    Окремо відварюємо пасту al dente і відкидаємо на друшляк. Готуємо соус. Змішуємо сік лимона з бальзамічним оцтом, додаємо трохи оливкової олії і продавлений часник. Можна і приправити перцем: і чорним і червоним.
    Розкладаємо по тарілках пасту і м'ясо з гарбузом. Нарізаємо кружечками оливки і кладемо збоку. Оформляємо зеленню. Поливаємо соусом. Вино краще вибрати світле столове. Може бути, сухий вермут або мускат.

    Гарбузове деруни


    Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза - близько 500 м;

  • яйце куряче - 2-3 шт.;

  • борошно пшеничне високосортна - близько склянки або трохи більше;

  • свинячий жир для обсмажування.


  • Приготування
    Гарбуз натремо на тертці половину на крупній,
    Дивовижні і корисні страви з гарбузом
    половину на дрібній - так текстура вийде більш цікавою.
    Змішуємо в мисці тертий гарбуз, яйця і борошно, трохи присолим. Ретельно перемішати (можна міксером на малих швидкостях) і залишаємо хвилин на 10. Тісто не повинно бути занадто густим або занадто рідким.
    Розігріваємо в сковороді свинячий жир (для дерунів краще використовувати його, ніж рослинна олія). Ложкою викладаємо масу і формуємо деруни, приминаем лопаткою. Обсмажуємо з обох сторін. Ще трохи тримаємо під кришкою на малому вогні. Подаємо зі сметаною або сметанним гострим соусом .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з кабачків
    Суп з кабачків
    Суп з кабачків - дуже ніжне і легке блюдо, яке можна готувати постійно. Так що якщо у вас хороший урожай кабачків - дерзайте. Здійсніть рецепти,
    Обід «Мрія дон-Жуана»
    Обід «Мрія дон-Жуана»
    Пропонуємо вам рецепт чудового і смачної страви під назвою «Обід «Мрія дон-Жуана», що нагадує овочеве рагу. Воно неодмінно припаде до смаку не тільки
    Куряче філе - рецепти на сковороді
    Куряче філе - рецепти на сковороді
    Куряче філе - це корисна та смачна частина курки. Варіантів приготування страв з цим м'ясом досить багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і
    Страви з гарбуза з куркою
    Страви з гарбуза з куркою
    У гарбузі міститься багато корисних для організму людини речовин. Вона чудово поєднується з різними овочами, а також з м'ясом птиці. І зараз ми
    Гарбуз, запечена в духовці
    Гарбуз, запечена в духовці
    Про користь гарбуза сказано чимало, до того ж з гарбуза можна приготувати дуже смачні страви! Ми вам розповімо, якими способами можна запекти гарбуз
    Печінка, тушкована з овочами
    Печінка, тушкована з овочами
    Печінка - це дієтичний продукт, багатий сполуками заліза. І сьогодні ми поговоримо про корисне та смачне варіанті її приготування - гасіння з