Дивовижні і корисні страви з гарбузом
Осінь, і гарбуз поспіла. Плоди цієї чудової баштанної культури містять багато корисних речовин: вітаміни А, с, е, D, РР, вітаміни групи В, а також унікальний вітамін Т, який сприяє схудненню.
Ще м'якоть гарбуза містить корисні сполуки калію і заліза, велику кількість пектину і клітковини. Вживання гарбуза сприяє очищенню організму, профілактиці атеросклерозу, збільшення чоловічої сили. Також гарбуз дуже корисний страждають анемією і швидкою стомлюваністю.
З гарбуза можна приготувати безліч різних цікавих страв.
Інгредієнти:
м'якоть гарбуза (краще мускатної) - близько 300 м;
нежирне м'ясо (телятина або яловичина) - близько 400 м;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
перець солодкий червоний - 2 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік та ін);
вино червоне або рожеве несульфитированное столове несолодке - 100 мл;
масло рослинне для обсмажування;
гострий червоний перець;
сіль.
Приготування
М'ясо наріжемо брусочками або короткими нетовстими смужками. Очищений і нарізаний чверть кільцями цибулю обсмажимо в глибокій сковороді на олії на середньому вогні до появи легкого золотистого відтінку. Додамо в сковороду м'ясо і обсмажуємо разом з цибулею, активно помішуючи лопаткою, до зміни кольору. Зменшуємо вогонь і тушкуємо м'ясо під кришкою, при необхідності підливаючи вина, майже до готовності (пробуємо на смак). Коли цей момент настав, додаємо в сковороду гарбуз, нарізану нетовстими брусками і сухі мелені спеції за вашим смаком. Перемішуємо, додаємо сіль і тушкуємо протягом 15 хвилин, а потім додаємо солодкий перець, нарізаний короткою соломкою. Тушкуємо ще хвилин 10. Приправляємо подрібненим часником і червоним гострим перцем.
Перед подачею посипаємо рубаною зеленню. М'ясо з гарбузом можна подати з відвареною рисом і червоним столовим вином.
Інгредієнти:
будь-які недовгі макаронні вироби - на 2-3 порції;
м'ясо куряче без кісточок та шкіри або нежирна молода свинина - близько 300 м;
цибуля ріпчаста (краще червоний) - 1 шт.;
м'якоть гарбуза - близько 300 м;
біле столове несульфитированное вино - 60-100 мл;
оливки без кісточок зелені - близько 20 шт.;
зелень (базилік, коріандр, розмарин, петрушка);
лимон;
бальзамічний оцет;
олія оливкова.
Приготування
Підготуємо м'ясо: наріжемо його упоперек волокон шматочками, зручними для їжі. Цибуля нашинкуем чверть кільцями. Обсмажимо його в глибокій сковороді на середньому вогні, помішуючи, поки не підрум'яниться. Додамо м'ясо і будемо готувати все до зміни кольору, потім зменшуємо вогонь і вливаємо вино. Тушкуємо протягом 20 хвилин, помішуючи лопаткою, а потім закладаємо в сковороду нарізану товстою соломкою гарбуз і спеції. Готуємо протягом 20 хвилин, при необхідності підливаємо вина.
Окремо відварюємо пасту al dente і відкидаємо на друшляк. Готуємо соус. Змішуємо сік лимона з бальзамічним оцтом, додаємо трохи оливкової олії і продавлений часник. Можна і приправити перцем: і чорним і червоним.
Розкладаємо по тарілках пасту і м'ясо з гарбузом. Нарізаємо кружечками оливки і кладемо збоку. Оформляємо зеленню. Поливаємо соусом. Вино краще вибрати світле столове. Може бути, сухий вермут або мускат.
Інгредієнти:
м'якоть гарбуза - близько 500 м;
яйце куряче - 2-3 шт.;
борошно пшеничне високосортна - близько склянки або трохи більше;
свинячий жир для обсмажування.
Приготування
Гарбуз натремо на тертці половину на крупній, половину на дрібній - так текстура вийде більш цікавою.
Змішуємо в мисці тертий гарбуз, яйця і борошно, трохи присолим. Ретельно перемішати (можна міксером на малих швидкостях) і залишаємо хвилин на 10. Тісто не повинно бути занадто густим або занадто рідким.
Розігріваємо в сковороді свинячий жир (для дерунів краще використовувати його, ніж рослинна олія). Ложкою викладаємо масу і формуємо деруни, приминаем лопаткою. Обсмажуємо з обох сторін. Ще трохи тримаємо під кришкою на малому вогні. Подаємо зі сметаною або сметанним гострим соусом .
Ще м'якоть гарбуза містить корисні сполуки калію і заліза, велику кількість пектину і клітковини. Вживання гарбуза сприяє очищенню організму, профілактиці атеросклерозу, збільшення чоловічої сили. Також гарбуз дуже корисний страждають анемією і швидкою стомлюваністю.
З гарбуза можна приготувати безліч різних цікавих страв.
Гарбуз з телятиною і червоним вином
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо наріжемо брусочками або короткими нетовстими смужками. Очищений і нарізаний чверть кільцями цибулю обсмажимо в глибокій сковороді на олії на середньому вогні до появи легкого золотистого відтінку. Додамо в сковороду м'ясо і обсмажуємо разом з цибулею, активно помішуючи лопаткою, до зміни кольору. Зменшуємо вогонь і тушкуємо м'ясо під кришкою, при необхідності підливаючи вина, майже до готовності (пробуємо на смак). Коли цей момент настав, додаємо в сковороду гарбуз, нарізану нетовстими брусками і сухі мелені спеції за вашим смаком. Перемішуємо, додаємо сіль і тушкуємо протягом 15 хвилин, а потім додаємо солодкий перець, нарізаний короткою соломкою. Тушкуємо ще хвилин 10. Приправляємо подрібненим часником і червоним гострим перцем.
Перед подачею посипаємо рубаною зеленню. М'ясо з гарбузом можна подати з відвареною рисом і червоним столовим вином.
Паста з гарбузом і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Підготуємо м'ясо: наріжемо його упоперек волокон шматочками, зручними для їжі. Цибуля нашинкуем чверть кільцями. Обсмажимо його в глибокій сковороді на середньому вогні, помішуючи, поки не підрум'яниться. Додамо м'ясо і будемо готувати все до зміни кольору, потім зменшуємо вогонь і вливаємо вино. Тушкуємо протягом 20 хвилин, помішуючи лопаткою, а потім закладаємо в сковороду нарізану товстою соломкою гарбуз і спеції. Готуємо протягом 20 хвилин, при необхідності підливаємо вина.
Окремо відварюємо пасту al dente і відкидаємо на друшляк. Готуємо соус. Змішуємо сік лимона з бальзамічним оцтом, додаємо трохи оливкової олії і продавлений часник. Можна і приправити перцем: і чорним і червоним.
Розкладаємо по тарілках пасту і м'ясо з гарбузом. Нарізаємо кружечками оливки і кладемо збоку. Оформляємо зеленню. Поливаємо соусом. Вино краще вибрати світле столове. Може бути, сухий вермут або мускат.
Гарбузове деруни
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз натремо на тертці половину на крупній, половину на дрібній - так текстура вийде більш цікавою.
Змішуємо в мисці тертий гарбуз, яйця і борошно, трохи присолим. Ретельно перемішати (можна міксером на малих швидкостях) і залишаємо хвилин на 10. Тісто не повинно бути занадто густим або занадто рідким.
Розігріваємо в сковороді свинячий жир (для дерунів краще використовувати його, ніж рослинна олія). Ложкою викладаємо масу і формуємо деруни, приминаем лопаткою. Обсмажуємо з обох сторін. Ще трохи тримаємо під кришкою на малому вогні. Подаємо зі сметаною або сметанним гострим соусом .
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з кабачків
Суп з кабачків - дуже ніжне і легке блюдо, яке можна готувати постійно. Так що якщо у вас хороший урожай кабачків - дерзайте. Здійсніть рецепти,
Обід «Мрія дон-Жуана»
Пропонуємо вам рецепт чудового і смачної страви під назвою «Обід «Мрія дон-Жуана», що нагадує овочеве рагу. Воно неодмінно припаде до смаку не тільки
Куряче філе - рецепти на сковороді
Куряче філе - це корисна та смачна частина курки. Варіантів приготування страв з цим м'ясом досить багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і
Страви з гарбуза з куркою
У гарбузі міститься багато корисних для організму людини речовин. Вона чудово поєднується з різними овочами, а також з м'ясом птиці. І зараз ми
Гарбуз, запечена в духовці
Про користь гарбуза сказано чимало, до того ж з гарбуза можна приготувати дуже смачні страви! Ми вам розповімо, якими способами можна запекти гарбуз
Печінка, тушкована з овочами
Печінка - це дієтичний продукт, багатий сполуками заліза. І сьогодні ми поговоримо про корисне та смачне варіанті її приготування - гасіння з