Суп з кабачків
Кабачок - підвид гарбуза, поширена баштанна культура. М'якоть молодих кабачків ніжна, цей продукт низькокалорійний, і містить легкозасвоюваний безліч корисних речовин, тому кабачки можна додавати в дитяче та дієтичне меню. З кабачків і з кабачками можна готувати різні корисні і смачні страви, в тому числі і супи.
Це низькокалорійна, але дуже ситне блюдо. Готувати кабачковий суп - несложнои швидко.
Інгредієнти:
молодий кабачок середнього розміру - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
селера - 2-3 стебла;
сметана густа - 100 мл;
бульйон або вода - 06-1 л;
топлене масло - 1-2 ст. ложки;
зелень петрушки - 05 пучка;
зелень кропу - 05 пучка;
часник - 1-2 зубчики;
сіль;
перець чорний мелений.
Приготування
Цибулю подрібнити і спассеруем в сотейнику на маслі до легкого зміни відтінку. Кабачок нарізаємо дрібними кубиками, а очищену моркву - короткою тонкою соломкою. Стебла селери, іншу зелень і часник нарубим дрібно.
Додаємо в сотейник нарізані кабачки і моркву і заливаємо бульйоном або водою. Варимо суп на малому вогні протягом хвилин 8-10. Знімаємо з вогню і додаємо зелень і часник. Поперчити і підсолимо. Готовий суп опрацюємо в блендері до однорідності. Додамо сметану і перемішати. Перед подачею прикрасимо зеленню.
Жиросжигающие суп
Можна приготувати дієтичний «жиросжигающие» овочевий суп з кабачками - рецепт його теж досить простий.
Інгредієнти:
молодий кабачок середнього розміру - 1 шт.;
брокколі-200 г;
селера - 2 стебла;
зелень петрушки - 05 пучка;
часник - 1-2 зубчики;
цибуля-порей - 1 стебло;
томат-паста без консервантів - 2 ст. ложки;
бульйон або вода - 06-1 л;
перець гострий червоний - за смаком.
Приготування
Кабачок наріжемо дрібними кубиками, броколі розділимо на качанчики. Зваримо все це в бульйоні або воді протягом 8 хвилин.
Зелень, стебла селери і часник злегка подрібнити. Все це і суп опрацюємо в блендері до однорідності. Додамо томат і приправимо гострим перцем. Ретельно перемішати і розіллємося по суповым чашках. Цибулю наріжемо тонкими кільцями і покладемо потроху в кожну чашку. Можна додати ложку сметани або густого несолодкого живого йогурту. Просто мрія дієтолога.
Інгредієнти:
куряче філе - 200-300 р;
молодий кабачок середнього розміру - 1 шт.;
молода стручкова квасоля - 100 г;
цибуля-порей - 1 стебло;
перець солодкий червоний - 1 шт.;
бульйон або вода - 08-1 л;
часник - 1-2 зубчики;
перець гострий червоний - за смаком;
спеції для приготування бульйону (лавровий лист, перець-горошок, гвоздичка) - за смаком;
зелень різна (петрушка, кінза) - 1/2 пучка;
соєвий соус - 1-2 ст. ложки.
Приготування
Куряче філе наріжемо короткими нетовстими смужками і зваримо приблизно в 1 літрі води (зі спеціями) майже до готовності. Кабачок і солодкий перець нарубим короткою соломкою, цибулю наріжемо кружальцями. Молоду квасолю розділимо - кожен стручок - на 3-4 частини. Додамо овочі в каструлю, де доваривается м'ясо в бульйоні. Проваримо протягом 5-8 хвилин. Безпосередньо перед подачею приправимо суп подрібненою зеленню, часником, гострим перцем і соєвим соусом. В цей суп з кабачків можна додати і молодої картоплі - 2-3 шт.
Інгредієнти:
телятина (вирізка) - 300 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
м'якоть гарбуза мускатного - 100 г;
молодий кабачок - 1 шт.;
перець солодкий червоний - 1 шт.;
сочевиця червона - 100 г;
масло рослинне - 4-5 столових ложок;
часник - 1-2 зубчики;
вино світле столове (біле або рожеве) - 200 мл;
сухі спеції - за смаком;
зелень (петрушка, кінза);
сіль.
Приготування
Телятину наріжемо нетовстими короткими смужками (при такому підході м'ясо звариться швидко - за півгодини), а цибулю - тонкої короткої соломкою. Спассеруем в сотейнику цибулю до зміни кольору. Додамо м'ясо, злегка обсмажимо все, трохи присолим і наллємо вино, прикриємо кришкою і будемо тушкувати майже до готовності, при необхідності підливаючи води. Тим часом підготуємо овочі. Наріжемо гарбуз, кабачок і перець соломкою. За 10 хвилин та готовності м'яса додаємо в сотейник овочі і промиту сочевицю, перемішуємо і готуємо всі разом 5 хвилин. Додаємо води і довариваем ще 3-4 хвилини. Розливаємо по тарілках і приправляємо спеціями, часником і зеленню.
Якщо вам необхідні рецепти інших корисних і смачних супів, то ось вони: суп з шпинату , суп з брокколі .
Ніжний дієтичний крем-суп з кабачків
Це низькокалорійна, але дуже ситне блюдо. Готувати кабачковий суп - несложнои швидко.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю подрібнити і спассеруем в сотейнику на маслі до легкого зміни відтінку. Кабачок нарізаємо дрібними кубиками, а очищену моркву - короткою тонкою соломкою. Стебла селери, іншу зелень і часник нарубим дрібно.
Додаємо в сотейник нарізані кабачки і моркву і заливаємо бульйоном або водою. Варимо суп на малому вогні протягом хвилин 8-10. Знімаємо з вогню і додаємо зелень і часник. Поперчити і підсолимо. Готовий суп опрацюємо в блендері до однорідності. Додамо сметану і перемішати. Перед подачею прикрасимо зеленню.
Жиросжигающие суп
Можна приготувати дієтичний «жиросжигающие» овочевий суп з кабачками - рецепт його теж досить простий.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок наріжемо дрібними кубиками, броколі розділимо на качанчики. Зваримо все це в бульйоні або воді протягом 8 хвилин.
Зелень, стебла селери і часник злегка подрібнити. Все це і суп опрацюємо в блендері до однорідності. Додамо томат і приправимо гострим перцем. Ретельно перемішати і розіллємося по суповым чашках. Цибулю наріжемо тонкими кільцями і покладемо потроху в кожну чашку. Можна додати ложку сметани або густого несолодкого живого йогурту. Просто мрія дієтолога.
Курячий суп з кабачками в азіатському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе наріжемо короткими нетовстими смужками і зваримо приблизно в 1 літрі води (зі спеціями) майже до готовності. Кабачок і солодкий перець нарубим короткою соломкою, цибулю наріжемо кружальцями. Молоду квасолю розділимо - кожен стручок - на 3-4 частини. Додамо овочі в каструлю, де доваривается м'ясо в бульйоні. Проваримо протягом 5-8 хвилин. Безпосередньо перед подачею приправимо суп подрібненою зеленню, часником, гострим перцем і соєвим соусом. В цей суп з кабачків можна додати і молодої картоплі - 2-3 шт.
Суп з гарбуза і кабачків з молодою телятиною і світлим столовим вином
Інгредієнти:
Приготування
Телятину наріжемо нетовстими короткими смужками (при такому підході м'ясо звариться швидко - за півгодини), а цибулю - тонкої короткої соломкою. Спассеруем в сотейнику цибулю до зміни кольору. Додамо м'ясо, злегка обсмажимо все, трохи присолим і наллємо вино, прикриємо кришкою і будемо тушкувати майже до готовності, при необхідності підливаючи води. Тим часом підготуємо овочі. Наріжемо гарбуз, кабачок і перець соломкою. За 10 хвилин та готовності м'яса додаємо в сотейник овочі і промиту сочевицю, перемішуємо і готуємо всі разом 5 хвилин. Додаємо води і довариваем ще 3-4 хвилини. Розливаємо по тарілках і приправляємо спеціями, часником і зеленню.
Якщо вам необхідні рецепти інших корисних і смачних супів, то ось вони: суп з шпинату , суп з брокколі .
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з селерою і куркою
Салат з селерою і куркою - це чудове низькокалорійне блюдо, відмінно підходить для дієтичного харчування. Так, і готувати його досить просто.
Обід «Мрія дон-Жуана»
Пропонуємо вам рецепт чудового і смачної страви під назвою «Обід «Мрія дон-Жуана», що нагадує овочеве рагу. Воно неодмінно припаде до смаку не тільки
Куряче філе з кабачками
Кабачки - це смачний дієтичний продукт. Страв з ними можна приготувати величезну кількість. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне і
Як смачно приготувати кабачки?
Кабачок - корисний дієтичний продукт, в якому містяться вітаміни групи В, С, рослинні волокна, каротин. І сьогодні ми розповімо, як його смачно і
Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони
Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території