Суп мінестроне
Оригінальне блюдо італійської кухні - суп мінестроне. Справжній італійський мінестроне - це густий суп з великою кількістю різних овочів, у нього додають суху або/і молоду стручкову квасолю, зелений горошок, рис або пасту (макаронні вироби). Обов'язково використання стеблового селери, моркви та помідорів, але взагалі, цей суп готують з будь-якими сезонними овочами.
Як приготувати мінестроне? У різних регіонах Італії, природно, існують свої традиції і варіації приготування овочевого супу мінестроне. В нього можна додавати ті чи інші інгредієнти, наприклад, шматочки обсмаженої шинки - так суп стає ситніше і набуває характерний присмак. Можна додати в готовий суп соус песто і/або тертий пармезан з дрібно нарізаною зеленню (базилік, петрушка, коріандр та інші). Нас, зрозуміло, цікавить, як приготувати суп мінестроне правильно.
Інгредієнти:
1 куряча грудка (з шкірою);
1 кабачок цукіні;
пів цвітної капусти (або брокколі);
2 цибулини;
2 помідори;
100 г свіжого або замороженого зеленого горошку;
50-80 г пармезану;
150 г дрібних макаронних виробів;
сіль;
2 черешка селери;
1-2 столові ложки натурального вершкового масла, стільки ж оливкової олії;
сухі спеції (перець-горошок, лавровий лист, гвоздика);
зелень (базилік, петрушка);
2 зубчики часнику.
Приготування:
Вимиту курячу грудку помістимо в каструлю і заллємо холодною водою (приблизно 2 літри). Доведемо до кипіння на сильному вогні. Знімемо шум і убавим вогонь до середнього. Підсолимо і відваримо (протягом хвилин 40) з цибулиною, лаврушкой, перцем-горошком і гвоздичкой. Винесемо грудку з бульйону, остудимо і наріжемо кубиками. Бульйон процідимо. Очищені овочі, тобто моркву, цибулю, кабачок і селеру наріжемо кубиками або короткою соломкою. Цвітну капусту промиємо холодною водою і розберемо на невеликі суцвіття. У глибокій сковороді розігріємо оливкове масло, додамо вершкове масло, дамо йому розтанути. Спассеруем цибулю протягом 2-х хвилин. Додамо моркву і селеру і пропассеруем, помішуючи лопаткою, ще хвилини 3. Додамо кабачок - ще хвилини 3. Додамо вміст сковороди і шматочки курячого м'яса в каструлю з бульйоном і будемо варити хвилин 15. А в цей час бланшируем окропом помідори, очистимо від шкірки і подрібнити. Додамо цвітну капусту, зелений горошок, макарони і помідори. Доварим до готовності макаронів (7 хвилин) і приправимо сухими спеціями. Дамо супу настоятися під кришкою хвилин 5 і будемо подавати, додавши в кожну порцію тертого пармезану, подрібнених зелені і часнику.
Ось ще один рецепт мінестроне з рисом, молодої стручкової квасолею і беконом.
Інгредієнти:
100 г рису;
пів капусти;
150 г бекону;
4 томата;
1 цукіні;
1 морква;
1 цибулина;
1 солодкий перець;
200 г замороженої стручкової квасолі;
3 столових ложки оливкової олії;
зелень, сухі спеції, часник.
Приготування:
Капусту нашинкуем. Очищені моркву, картоплю і цукіні наріжемо кубиками. Бекон наріжемо короткою соломкою. Лук очистимо, наріжемо півкільцями і обсмажимо в сковороді на оливковій олії з беконом. Солодкий перець наріжемо короткою соломкою. У каструлю наллємо води або м'ясного бульйону. Доведемо до кипіння, убавим вогонь. Покладемо в каструлю нарізані овочі, цибулю з беконом, зелену квасолю, промитий рис. Нехай повариться хвилин 10 - тепер можна додати нарізані перець і капусту. В останню чергу - бланшовані подрібнені помідори. Варимо недовго - до готовності рису і картоплі. Приправляємо сухими спеціями. Готовий суп присипаємо пармезаном (або іншим твердим тертим сиром) і подрібненою зеленню і часником.
Як приготувати мінестроне? У різних регіонах Італії, природно, існують свої традиції і варіації приготування овочевого супу мінестроне. В нього можна додавати ті чи інші інгредієнти, наприклад, шматочки обсмаженої шинки - так суп стає ситніше і набуває характерний присмак. Можна додати в готовий суп соус песто і/або тертий пармезан з дрібно нарізаною зеленню (базилік, петрушка, коріандр та інші). Нас, зрозуміло, цікавить, як приготувати суп мінестроне правильно.
Курячий мінестроне
Інгредієнти:
Приготування:
Вимиту курячу грудку помістимо в каструлю і заллємо холодною водою (приблизно 2 літри). Доведемо до кипіння на сильному вогні. Знімемо шум і убавим вогонь до середнього. Підсолимо і відваримо (протягом хвилин 40) з цибулиною, лаврушкой, перцем-горошком і гвоздичкой. Винесемо грудку з бульйону, остудимо і наріжемо кубиками. Бульйон процідимо. Очищені овочі, тобто моркву, цибулю, кабачок і селеру наріжемо кубиками або короткою соломкою. Цвітну капусту промиємо холодною водою і розберемо на невеликі суцвіття. У глибокій сковороді розігріємо оливкове масло, додамо вершкове масло, дамо йому розтанути. Спассеруем цибулю протягом 2-х хвилин. Додамо моркву і селеру і пропассеруем, помішуючи лопаткою, ще хвилини 3. Додамо кабачок - ще хвилини 3. Додамо вміст сковороди і шматочки курячого м'яса в каструлю з бульйоном і будемо варити хвилин 15. А в цей час бланшируем окропом помідори, очистимо від шкірки і подрібнити. Додамо цвітну капусту, зелений горошок, макарони і помідори. Доварим до готовності макаронів (7 хвилин) і приправимо сухими спеціями. Дамо супу настоятися під кришкою хвилин 5 і будемо подавати, додавши в кожну порцію тертого пармезану, подрібнених зелені і часнику.
Мінестроне з рисом і квасолею
Ось ще один рецепт мінестроне з рисом, молодої стручкової квасолею і беконом.
Інгредієнти:
Приготування:
Капусту нашинкуем. Очищені моркву, картоплю і цукіні наріжемо кубиками. Бекон наріжемо короткою соломкою. Лук очистимо, наріжемо півкільцями і обсмажимо в сковороді на оливковій олії з беконом. Солодкий перець наріжемо короткою соломкою. У каструлю наллємо води або м'ясного бульйону. Доведемо до кипіння, убавим вогонь. Покладемо в каструлю нарізані овочі, цибулю з беконом, зелену квасолю, промитий рис. Нехай повариться хвилин 10 - тепер можна додати нарізані перець і капусту. В останню чергу - бланшовані подрібнені помідори. Варимо недовго - до готовності рису і картоплі. Приправляємо сухими спеціями. Готовий суп присипаємо пармезаном (або іншим твердим тертим сиром) і подрібненою зеленню і часником.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гороховий суп з копченостями
Гороховий суп з копченими свинячими реберцями або курочкою - улюблена страва в багатьох сім'ях. Якщо вийшло так, що ви ще жодного разу не готували
Суп з кролика
Всім відомо, що кролятина - дуже корисне, дієтичне м'ясо, так що супом з кролика ви зможете нагодувати і маленької дитини, і голодного чоловіка.
Томатний суп: рецепт
Хочете приготувати незвичайне перше блюдо? Томатний суп підійде як ніщо інше! Рецептів такого супу можна знайти скільки завгодно, але завжди він
Суп з кабачків
Суп з кабачків - дуже ніжне і легке блюдо, яке можна готувати постійно. Так що якщо у вас хороший урожай кабачків - дерзайте. Здійсніть рецепти,
Курячий суп з грибами
Всі ми з дитинства любимо курячий суп і знаємо про його користь. Варіантів його створення безліч: з капустою, локшиною, сиром, рисом. Сьогодні ми
Овочевий суп мінестроне - рецепт
Мінестроне - легкий італійський овочевий суп. Традиційно його готують на овочевому бульйоні з додаванням рису або пасти. Пропонуємо вашій цікавий і