Курячий суп з грибами
Курячий суп з грибами - смачна, ситна та поживна страва, гарний початок для повсякденного або суботнього сімейного обіду. Такі супи особливо підходять для холодного періоду року.
Інгредієнти:
куряча грудка - 1 шт.;
лавровий лист - 4 шт.;
гриби свіжі (печериці, білі або печериці) - близько 300-400 г;
морква - 1 шт.;
перець-горошок - 5-8 шт.;
картопля - 3-4 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
натуральне вершкове масло - 30 г;
зелень кропу і петрушки;
сіль;
перець чорний мелений.
Приготування
Зваримо курячий бульйон з цибулею, лаврушкой і перцем-горошком. Остудимо і процідимо. Промиті гриби нарізаємо не дуже дрібно і відкидаємо на друшляк. Пасеруємо цибулю на сковороді на курячому жирі. Додаємо гриби і смажимо, помішуючи, до золотисто-коричневого відтінку. В кінці додаємо вершкове масло.
Очищені і нарізані картоплю і моркву відварюємо в бульйоні протягом 15 хвилин. Нарізаємо куряче м'ясо кубиками і додаємо в бульйон разом з цибульно-грибний пассеровкой.
Готовий суп приправляємо подрібненою зеленню. Непогано б у кожну порцію додати трохи сметани.
Інгредієнти:
вода - 2 л;
куряча грудка (без шкіри) - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вершки натуральні молочні (20% жирності) - 500 мл;
печериці - 400 г;
борошно пшеничне - 1-2 ст. ложки;
вершкове масло - близько 50 м;
сіль;
мелений чорний перець;
часник - 2 зубчики;
зелень петрушки, розмарину.
Приготування
Курячу грудку заллємо холодною водою і відваримо до повної готовності. Курку винесемо, подстудим і наріжемо невеликими шматками, бульйон процідимо.
Промиті гриби нашинкуем тонкими пластинами, а цибулю - дрібно. Розтопити в сковороді трохи (30 г) вершкового масла, додамо гриби з цибулею і протушкуйте до легкого золотистого відтінку. Охолоджену цибульно-грибну пасерування і м'ясо за допомогою блендера доведемо до
стану однорідної маси і змішаємо з процідженим бульйоном.
Розтопити на сковороді масло, що залишилося і додамо борошно. Обсмажимо до легкої рум'яності, потім увіллємо вершки, розмішуєм, щоб не було грудок. Додамо суміш у суп і доведемо його до кипіння. Не забудемо подрібнений часник.
Розіллємося курячий крем-суп з грибами в супові чашки і приправимо за смаком меленим чорним перцем і рубаною зеленню.
Можна приготувати курячий суп і з сушеними грибами . У цьому варіанті треба спочатку розмочити сушені гриби у воді, щоб вони набрали вологи. Решта робиться так само.
Рецепт курячого супу з білими грибами
Інгредієнти:
Приготування
Зваримо курячий бульйон з цибулею, лаврушкой і перцем-горошком. Остудимо і процідимо. Промиті гриби нарізаємо не дуже дрібно і відкидаємо на друшляк. Пасеруємо цибулю на сковороді на курячому жирі. Додаємо гриби і смажимо, помішуючи, до золотисто-коричневого відтінку. В кінці додаємо вершкове масло.
Очищені і нарізані картоплю і моркву відварюємо в бульйоні протягом 15 хвилин. Нарізаємо куряче м'ясо кубиками і додаємо в бульйон разом з цибульно-грибний пассеровкой.
Готовий суп приправляємо подрібненою зеленню. Непогано б у кожну порцію додати трохи сметани.
Європейський рецепт курячого супу-пюре з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку заллємо холодною водою і відваримо до повної готовності. Курку винесемо, подстудим і наріжемо невеликими шматками, бульйон процідимо.
Промиті гриби нашинкуем тонкими пластинами, а цибулю - дрібно. Розтопити в сковороді трохи (30 г) вершкового масла, додамо гриби з цибулею і протушкуйте до легкого золотистого відтінку. Охолоджену цибульно-грибну пасерування і м'ясо за допомогою блендера доведемо до
стану однорідної маси і змішаємо з процідженим бульйоном.
Розтопити на сковороді масло, що залишилося і додамо борошно. Обсмажимо до легкої рум'яності, потім увіллємо вершки, розмішуєм, щоб не було грудок. Додамо суміш у суп і доведемо його до кипіння. Не забудемо подрібнений часник.
Розіллємося курячий крем-суп з грибами в супові чашки і приправимо за смаком меленим чорним перцем і рубаною зеленню.
Можна приготувати курячий суп і з сушеними грибами . У цьому варіанті треба спочатку розмочити сушені гриби у воді, щоб вони набрали вологи. Решта робиться так само.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з курячої грудки
Курячий суп - це досить поширене і смачне блюдо. Його можна готувати з будь-якої частини цієї птиці. Варять його з курячого філе, ніжок, потрошки,
Суп-локшина з грибами
Суп-локшина - це не тільки ситні, але і вельми корисна страва. Воно допомагає набратися сил і чудово зігріває в холодну пору року. І сьогодні мова
Рис з грибами
Рис з грибами - смачне і просте у приготуванні блюдо. Дуже актуально для вегетаріанців і тих, хто поститься. У нашій статті ми зібрали найбільш
Тарталетки з грибами
Хочете здивувати гостей незвичайним блюдом, але зовсім немає часу готувати щось складне? Тоді тарталетки з грибами - ідеальний для вас варіант. Самі
Жульєн в тарталетках
Жульєн в тарталетках - це відмінне блюдо для святкового і фуршетного столу, і приготувати його досить просто, використовуючи звичайні продукти. Ми
Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони