Вернуться назад Распечатать

Курячий суп з грибами

Курячий суп з грибами
Курячий суп з грибами - смачна, ситна та поживна страва, гарний початок для повсякденного або суботнього сімейного обіду. Такі супи особливо підходять для холодного періоду року.

Рецепт курячого супу з білими грибами


Інгредієнти:

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • лавровий лист - 4 шт.;

  • гриби свіжі (печериці, білі або печериці) - близько 300-400 г;

  • морква - 1 шт.;

  • перець-горошок - 5-8 шт.;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • натуральне вершкове масло - 30 г;

  • зелень кропу і петрушки;

  • сіль;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    Зваримо курячий бульйон з цибулею, лаврушкой і перцем-горошком. Остудимо і процідимо. Промиті гриби нарізаємо не дуже дрібно і відкидаємо на друшляк. Пасеруємо цибулю на сковороді на курячому жирі. Додаємо гриби і смажимо, помішуючи, до золотисто-коричневого відтінку. В кінці додаємо вершкове масло.
    Очищені і нарізані картоплю і моркву відварюємо в бульйоні протягом 15 хвилин. Нарізаємо куряче м'ясо кубиками і додаємо в бульйон разом з цибульно-грибний пассеровкой.
    Готовий суп приправляємо подрібненою зеленню. Непогано б у кожну порцію додати трохи сметани.

    Європейський рецепт курячого супу-пюре з грибами


    Інгредієнти:

  • вода - 2 л;

  • куряча грудка (без шкіри) - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • вершки натуральні молочні (20% жирності) - 500 мл;

  • печериці - 400 г;

  • борошно пшеничне - 1-2 ст. ложки;

  • вершкове масло - близько 50 м;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень петрушки, розмарину.


  • Приготування
    Курячу грудку заллємо холодною водою і відваримо до повної готовності. Курку винесемо, подстудим і наріжемо невеликими шматками, бульйон процідимо.
    Промиті гриби нашинкуем тонкими пластинами, а цибулю - дрібно. Розтопити в сковороді трохи (30 г) вершкового масла, додамо гриби з цибулею і протушкуйте до легкого золотистого відтінку. Охолоджену цибульно-грибну пасерування і м'ясо за допомогою блендера доведемо до
    стану однорідної маси і змішаємо з процідженим бульйоном.
    Курячий суп з грибами

    Розтопити на сковороді масло, що залишилося і додамо борошно. Обсмажимо до легкої рум'яності, потім увіллємо вершки, розмішуєм, щоб не було грудок. Додамо суміш у суп і доведемо його до кипіння. Не забудемо подрібнений часник.
    Розіллємося курячий крем-суп з грибами в супові чашки і приправимо за смаком меленим чорним перцем і рубаною зеленню.
    Можна приготувати курячий суп і з сушеними грибами . У цьому варіанті треба спочатку розмочити сушені гриби у воді, щоб вони набрали вологи. Решта робиться так само.