Курячий суп з грибами - смачна, ситна та поживна страва, гарний початок для повсякденного або суботнього сімейного обіду. Такі супи особливо підходять для холодного періоду року.
Рецепт курячого супу з білими грибами
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; лавровий лист - 4 шт.; гриби свіжі (печериці, білі або печериці) - близько 300-400 г; морква - 1 шт.; перець-горошок - 5-8 шт.; картопля - 3-4 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; натуральне вершкове масло - 30 г; зелень кропу і петрушки; сіль; перець чорний мелений. Приготування Зваримо курячий бульйон з цибулею, лаврушкой і перцем-горошком. Остудимо і процідимо. Промиті гриби нарізаємо не дуже дрібно і відкидаємо на друшляк. Пасеруємо цибулю на сковороді на курячому жирі. Додаємо гриби і смажимо, помішуючи, до золотисто-коричневого відтінку. В кінці додаємо вершкове масло.
Очищені і нарізані картоплю і моркву відварюємо в бульйоні протягом 15 хвилин. Нарізаємо куряче м'ясо кубиками і додаємо в бульйон разом з цибульно-грибний пассеровкой.
Готовий суп приправляємо подрібненою зеленню. Непогано б у кожну порцію додати трохи сметани.
Європейський рецепт курячого супу-пюре з грибами
Інгредієнти: вода - 2 л; куряча грудка (без шкіри) - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вершки натуральні молочні (20% жирності) - 500 мл; печериці - 400 г; борошно пшеничне - 1-2 ст. ложки; вершкове масло - близько 50 м; сіль; мелений чорний перець; часник - 2 зубчики; зелень петрушки, розмарину. Приготування Курячу грудку заллємо холодною водою і відваримо до повної готовності. Курку винесемо, подстудим і наріжемо невеликими шматками, бульйон процідимо.
Промиті гриби нашинкуем тонкими пластинами, а цибулю - дрібно. Розтопити в сковороді трохи (30 г) вершкового масла, додамо гриби з цибулею і протушкуйте до легкого золотистого відтінку. Охолоджену цибульно-грибну пасерування і м'ясо за допомогою блендера доведемо до
стану однорідної маси і змішаємо з процідженим бульйоном.
Розтопити на сковороді масло, що залишилося і додамо борошно. Обсмажимо до легкої рум'яності, потім увіллємо вершки, розмішуєм, щоб не було грудок. Додамо суміш у суп і доведемо його до кипіння. Не забудемо подрібнений часник.
Розіллємося курячий крем-суп з грибами в супові чашки і приправимо за смаком меленим чорним перцем і рубаною зеленню.
Можна приготувати курячий суп і з сушеними грибами . У цьому варіанті треба спочатку розмочити сушені гриби у воді, щоб вони набрали вологи. Решта робиться так само.