Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп з курячої грудки

Суп з курячої грудки

26-03-2015, 18:08
1 978
Суп з курячої грудки
Смачний суп з курячої грудки під силу приготувати навіть починаючому кулінару. На курячий бульйон гармонійно лягають будь-які компоненти. А діапазон рецептів перших страв на його основі надзвичайно широкий - від простого дитячого і дієтичного меню до творів високої кухні.

Рецепт супу-пюре з курячих грудок з грибами


Інгредієнти:

  • грудка куряча - 500 г;

  • гриби білі (сушені) - 50 р;

  • вершки (жирність 20%) - 1/2 ст.;

  • жовток яєчний - 2 шт.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Грудки відварюємо в підсоленій воді з очищеної цілою цибулиною і морквою, до готовності. Після бульйон проціджуємо (повинно вийти близько літра), а м'ясо нарізаємо невеликими кубиками.
    Тим часом гриби на 10 хвилин заливаємо окропом, зливаємо і кидаємо в каструльку з киплячою водою (1/2 л). Варимо 15 хвилин, після відкидаємо на друшляк, даємо охолонути й нарізаємо соломкою. Грибний бульйон також проціджуємо.
    Залишилася цибулину дрібно кришимо і обсмажуємо на вершковому маслі до прозорості. Додаємо борошно, пасеруємо пару хвилин. Перекладаємо зажарку в блендер, вливаємо трохи курячого бульйону і подрібнюємо до однорідності. Отриманий соус змішати з бульйоном, вершками і жовтками. Солимо, перчимо. Прогріваємо, помішуючи, кілька хвилин на повільному вогні.
    Розливаємо суп-пюре з курки по тарілках, зверху викладаємо курку, гриби і кілька грінок. Присипаємо рубаною зеленню.

    Овочевий суп з курячою грудкою


    Інгредієнти:

  • капуста цвітна - 1 качан;

  • грудка куряча - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Очищену цибулину цілком кидаємо в каструлю з киплячою водою. Слідом додаємо нарізане тонкими смужками куряче філе. Морква кришимо тонкими кружечками, обсмажуємо на вершковому маслі і також кидаємо в суп. Слідом кладемо кубики картоплі, варимо хвилин 10 на слабкому вогні. Після додаємо розібрану на дрібні суцвіття капусту. Солимо, перчимо, заправляємо лавровим листом і варимо до готовності. Після виключення лаврушку виловлюємо з каструлі, а суп посипаємо свіжою зеленню.

    Сирний крем-суп з курячою грудкою


    Інгредієнти:

  • грудка куряча - 400 г;

  • корінь селери - 80 г;

  • цибуля-порей - 100 г;

  • сир «Горгонзола» - 150 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • вершки (жирність 35%) - 25 ст.;

  • бульйон курячий - 1 ст.;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • груша «Конференц - » - 1 шт.;

  • перець рожевий горошок - 20 шт.;

  • м'ята - 4 гілочки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Грудки відварюємо в підсоленій воді до готовності, даємо охолонути й нарізаємо невеликими кубиками, а бульйон проціджують.
    У глибокій сковороді, одночасно на вершковому маслі і оливковій олії, пару хвилин обсмажуємо дрібно покришену корінь селери. Потім додаємо курку і кільця цибулі. Обсмажуємо до рум'яного кольору, вливаємо бульйон, прикручуємо вогонь до мінімуму і варимо близько 5 хвилин. Вливаємо вершки, помішуючи, доводимо суп до кипіння. Додаємо тертий сир (близько 100 г), солимо. Варимо, поки не загусне, близько 5 хвилин. Не забуваємо заважати.
    Готового супу даємо трохи охолонути і подрібнюємо в блендері до ніжною, кремоподібної консистенції. Грушу очистити від шкірки і насіння і дрібно нарізаємо, як і залишився сир. Курячий крем-суп з грудки розливаємо по тарілках і прикрашаємо грушею, сиром, горошинками перцю і листочками м'яти.

    Гороховий суп з копченою курячою грудкою


    Інгредієнти:

  • грудка копчена - 1 шт.;

  • сало копчене - 200 г;

  • горох (сухий) - 15 ст.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • селера (стебло) - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • бекон копчений - 50 г;

  • батон - 150 г;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Горох попередньо замочуємо в теплій воді, мінімум на 2 години, після зливаємо. Сало і грудку нарізаємо великими кубиками і кидаємо в киплячу воду. Варимо бульйон (близько 2л) 20 хвилин, періодично знімаючи піну.
    Суп з курячої грудки
    Після м'ясо і сало виловлюємо, бульйон проціджуємо
    і кидаємо в нього горох. Доводимо суп до кипіння і прикручуємо вогонь. Цибулю, моркву і селеру дрібно кришимо, обсмажуємо на ложці вершкового масла і відправляємо в каструлю, на півгодини пізніше гороху. Варимо, поки горох не перетворитися на пюре.
    Тим часом нарізаємо тонкими смужками бекон, а хліб - невеликими кубиками. На сухій сковорідці обсмажуємо бекон. Коли він захрустит - виймаємо, а на вытопившемся жирі і вершковому маслі смажимо грінки.
    Готовий гороховий суп з копченої курячої грудки розливаємо по тарілках і подаємо з грінками і беконом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гороховий суп з шинкою
    Гороховий суп з шинкою
    Простий гороховий суп і сам по собі досить непоганий, а варто додати в нього трохи шинки, і навіть у вибагливих гурманів від одного тільки легкого
    Гороховий суп-пюре з грінками
    Гороховий суп-пюре з грінками
    Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
    Гороховий суп з куркою - рецепт
    Гороховий суп з куркою - рецепт
    Пропонуємо вам на обід зварити смачний, легкий і дуже ароматний гороховий супчик з куркою, який порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми
    Гороховий суп з яловичиною
    Гороховий суп з яловичиною
    Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
    Куряча грудка з печерицями
    Куряча грудка з печерицями
    З поєднання таких простих інгредієнтів, як куряча грудка і печериці можна створити багато смачних і цікавих страв. І сьогодні ми підкажемо вам кілька
    Суп-пюре в мультиварці - рецепти
    Суп-пюре в мультиварці - рецепти
    Суп-пюре - це смачну страву, зроблену з перетертого м'яса, круп, овочів. Чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте детально