Суп з курячої грудки
Смачний суп з курячої грудки під силу приготувати навіть починаючому кулінару. На курячий бульйон гармонійно лягають будь-які компоненти. А діапазон рецептів перших страв на його основі надзвичайно широкий - від простого дитячого і дієтичного меню до творів високої кухні.
Інгредієнти:
грудка куряча - 500 г;
гриби білі (сушені) - 50 р;
вершки (жирність 20%) - 1/2 ст.;
жовток яєчний - 2 шт.;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
кріп - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Грудки відварюємо в підсоленій воді з очищеної цілою цибулиною і морквою, до готовності. Після бульйон проціджуємо (повинно вийти близько літра), а м'ясо нарізаємо невеликими кубиками.
Тим часом гриби на 10 хвилин заливаємо окропом, зливаємо і кидаємо в каструльку з киплячою водою (1/2 л). Варимо 15 хвилин, після відкидаємо на друшляк, даємо охолонути й нарізаємо соломкою. Грибний бульйон також проціджуємо.
Залишилася цибулину дрібно кришимо і обсмажуємо на вершковому маслі до прозорості. Додаємо борошно, пасеруємо пару хвилин. Перекладаємо зажарку в блендер, вливаємо трохи курячого бульйону і подрібнюємо до однорідності. Отриманий соус змішати з бульйоном, вершками і жовтками. Солимо, перчимо. Прогріваємо, помішуючи, кілька хвилин на повільному вогні.
Розливаємо суп-пюре з курки по тарілках, зверху викладаємо курку, гриби і кілька грінок. Присипаємо рубаною зеленню.
Інгредієнти:
капуста цвітна - 1 качан;
грудка куряча - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Очищену цибулину цілком кидаємо в каструлю з киплячою водою. Слідом додаємо нарізане тонкими смужками куряче філе. Морква кришимо тонкими кружечками, обсмажуємо на вершковому маслі і також кидаємо в суп. Слідом кладемо кубики картоплі, варимо хвилин 10 на слабкому вогні. Після додаємо розібрану на дрібні суцвіття капусту. Солимо, перчимо, заправляємо лавровим листом і варимо до готовності. Після виключення лаврушку виловлюємо з каструлі, а суп посипаємо свіжою зеленню.
Інгредієнти:
грудка куряча - 400 г;
корінь селери - 80 г;
цибуля-порей - 100 г;
сир «Горгонзола» - 150 г;
масло вершкове - 50 г;
вершки (жирність 35%) - 25 ст.;
бульйон курячий - 1 ст.;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
груша «Конференц - » - 1 шт.;
перець рожевий горошок - 20 шт.;
м'ята - 4 гілочки;
сіль - за смаком.
Приготування
Грудки відварюємо в підсоленій воді до готовності, даємо охолонути й нарізаємо невеликими кубиками, а бульйон проціджують.
У глибокій сковороді, одночасно на вершковому маслі і оливковій олії, пару хвилин обсмажуємо дрібно покришену корінь селери. Потім додаємо курку і кільця цибулі. Обсмажуємо до рум'яного кольору, вливаємо бульйон, прикручуємо вогонь до мінімуму і варимо близько 5 хвилин. Вливаємо вершки, помішуючи, доводимо суп до кипіння. Додаємо тертий сир (близько 100 г), солимо. Варимо, поки не загусне, близько 5 хвилин. Не забуваємо заважати.
Готового супу даємо трохи охолонути і подрібнюємо в блендері до ніжною, кремоподібної консистенції. Грушу очистити від шкірки і насіння і дрібно нарізаємо, як і залишився сир. Курячий крем-суп з грудки розливаємо по тарілках і прикрашаємо грушею, сиром, горошинками перцю і листочками м'яти.
Інгредієнти:
грудка копчена - 1 шт.;
сало копчене - 200 г;
горох (сухий) - 15 ст.;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
селера (стебло) - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
бекон копчений - 50 г;
батон - 150 г;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Горох попередньо замочуємо в теплій воді, мінімум на 2 години, після зливаємо. Сало і грудку нарізаємо великими кубиками і кидаємо в киплячу воду. Варимо бульйон (близько 2л) 20 хвилин, періодично знімаючи піну. Після м'ясо і сало виловлюємо, бульйон проціджуємо
і кидаємо в нього горох. Доводимо суп до кипіння і прикручуємо вогонь. Цибулю, моркву і селеру дрібно кришимо, обсмажуємо на ложці вершкового масла і відправляємо в каструлю, на півгодини пізніше гороху. Варимо, поки горох не перетворитися на пюре.
Тим часом нарізаємо тонкими смужками бекон, а хліб - невеликими кубиками. На сухій сковорідці обсмажуємо бекон. Коли він захрустит - виймаємо, а на вытопившемся жирі і вершковому маслі смажимо грінки.
Готовий гороховий суп з копченої курячої грудки розливаємо по тарілках і подаємо з грінками і беконом.
Рецепт супу-пюре з курячих грудок з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Грудки відварюємо в підсоленій воді з очищеної цілою цибулиною і морквою, до готовності. Після бульйон проціджуємо (повинно вийти близько літра), а м'ясо нарізаємо невеликими кубиками.
Тим часом гриби на 10 хвилин заливаємо окропом, зливаємо і кидаємо в каструльку з киплячою водою (1/2 л). Варимо 15 хвилин, після відкидаємо на друшляк, даємо охолонути й нарізаємо соломкою. Грибний бульйон також проціджуємо.
Залишилася цибулину дрібно кришимо і обсмажуємо на вершковому маслі до прозорості. Додаємо борошно, пасеруємо пару хвилин. Перекладаємо зажарку в блендер, вливаємо трохи курячого бульйону і подрібнюємо до однорідності. Отриманий соус змішати з бульйоном, вершками і жовтками. Солимо, перчимо. Прогріваємо, помішуючи, кілька хвилин на повільному вогні.
Розливаємо суп-пюре з курки по тарілках, зверху викладаємо курку, гриби і кілька грінок. Присипаємо рубаною зеленню.
Овочевий суп з курячою грудкою
Інгредієнти:
Приготування
Очищену цибулину цілком кидаємо в каструлю з киплячою водою. Слідом додаємо нарізане тонкими смужками куряче філе. Морква кришимо тонкими кружечками, обсмажуємо на вершковому маслі і також кидаємо в суп. Слідом кладемо кубики картоплі, варимо хвилин 10 на слабкому вогні. Після додаємо розібрану на дрібні суцвіття капусту. Солимо, перчимо, заправляємо лавровим листом і варимо до готовності. Після виключення лаврушку виловлюємо з каструлі, а суп посипаємо свіжою зеленню.
Сирний крем-суп з курячою грудкою
Інгредієнти:
Приготування
Грудки відварюємо в підсоленій воді до готовності, даємо охолонути й нарізаємо невеликими кубиками, а бульйон проціджують.
У глибокій сковороді, одночасно на вершковому маслі і оливковій олії, пару хвилин обсмажуємо дрібно покришену корінь селери. Потім додаємо курку і кільця цибулі. Обсмажуємо до рум'яного кольору, вливаємо бульйон, прикручуємо вогонь до мінімуму і варимо близько 5 хвилин. Вливаємо вершки, помішуючи, доводимо суп до кипіння. Додаємо тертий сир (близько 100 г), солимо. Варимо, поки не загусне, близько 5 хвилин. Не забуваємо заважати.
Готового супу даємо трохи охолонути і подрібнюємо в блендері до ніжною, кремоподібної консистенції. Грушу очистити від шкірки і насіння і дрібно нарізаємо, як і залишився сир. Курячий крем-суп з грудки розливаємо по тарілках і прикрашаємо грушею, сиром, горошинками перцю і листочками м'яти.
Гороховий суп з копченою курячою грудкою
Інгредієнти:
Приготування
Горох попередньо замочуємо в теплій воді, мінімум на 2 години, після зливаємо. Сало і грудку нарізаємо великими кубиками і кидаємо в киплячу воду. Варимо бульйон (близько 2л) 20 хвилин, періодично знімаючи піну. Після м'ясо і сало виловлюємо, бульйон проціджуємо
і кидаємо в нього горох. Доводимо суп до кипіння і прикручуємо вогонь. Цибулю, моркву і селеру дрібно кришимо, обсмажуємо на ложці вершкового масла і відправляємо в каструлю, на півгодини пізніше гороху. Варимо, поки горох не перетворитися на пюре.
Тим часом нарізаємо тонкими смужками бекон, а хліб - невеликими кубиками. На сухій сковорідці обсмажуємо бекон. Коли він захрустит - виймаємо, а на вытопившемся жирі і вершковому маслі смажимо грінки.
Готовий гороховий суп з копченої курячої грудки розливаємо по тарілках і подаємо з грінками і беконом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гороховий суп з шинкою
Простий гороховий суп і сам по собі досить непоганий, а варто додати в нього трохи шинки, і навіть у вибагливих гурманів від одного тільки легкого
Гороховий суп-пюре з грінками
Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
Гороховий суп з куркою - рецепт
Пропонуємо вам на обід зварити смачний, легкий і дуже ароматний гороховий супчик з куркою, який порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми
Гороховий суп з яловичиною
Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
Куряча грудка з печерицями
З поєднання таких простих інгредієнтів, як куряча грудка і печериці можна створити багато смачних і цікавих страв. І сьогодні ми підкажемо вам кілька
Суп-пюре в мультиварці - рецепти
Суп-пюре - це смачну страву, зроблену з перетертого м'яса, круп, овочів. Чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте детально