Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гороховий суп-пюре з грінками

Гороховий суп-пюре з грінками

26-03-2015, 17:44
3 140
Гороховий суп-пюре з грінками
Якщо хочете урізноманітнити свій обід, приготуйте гороховий суп -пюре з грінками. Нижче ви знайдете рецепти, як смачно приготувати це блюдо як з сушеного гороху, так і з зеленого свіжого або замороженого.

Рецепт горохового супу з грінками


Інгредієнти:

  • горох - 1 склянка;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • селера (корінь) - 200 г;

  • морква - 150 г;

  • вершкове масло - 40 г;

  • зелень - за смаком;

  • хліб для грінок.


  • Приготування
    Корейку нарізаємо невеликими скибочками, а моркву і селеру довільними шматочками. Горох миємо, заливаємо водою (2 л) і варимо приблизно годину, потім додаємо зелень і варимо до готовності селери і моркви. Після цього перетворюємо овочі за допомогою блендера в пюре, підсолюємо за смаком. Додаємо лавровий лист і цілу цибулину, варимо ще хвилин 20 після чого цибуля витягаємо, додаємо приблизно 20 г вершкового масла, перемішуємо, викладаємо подрібнену зелень і вимикаємо. Хліб нарізаємо кубиками і, помішуючи, обсмажуємо на вершковому маслі до утворення рум'яної скоринки. Кладемо грінки в суп вже при подачі до столу.

    Гороховий суп-пюре з копченостями і грінками


    Інгредієнти:

  • горох - 700 г;

  • копчені курячі стегенця - 05 кг;

  • морква (велика) - 2 шт.;

  • цибуля (середня) - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • рослинне масло - 100 г;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • кріп - 30 г;

  • лавровий лист - 2-3 шт.;

  • хліб для тостів - 6 скибочок.


  • Приготування
    Горох замочуємо в холодній воді і залишаємо години на 3. М'ясо промиваємо, кладемо в каструлю, вливаємо воду (4 літри), і варимо хвилин 20-25 після закипання. Після цього м'ясо виймаємо, знімаємо шкірку, видаляємо кісточки. М'якоть нарізаємо. Попередньо замочений горох промиваємо під проточною водою через друшляк, всипаємо в м'ясний бульйон додаємо сіль і варимо, періодично помішуючи, до готовності.
    Тим часом займаємося овочами - цибулю ріжемо невеликими кубиками, моркву тремо на крупній тертці, часник пропускаємо через прес. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі близько 10 хвилин, періодично помішуючи. Як тільки горох буде готовий, викладаємо зажарку в суп. Добре все перемішуємо, даємо прокипіти хвилин 5 і додаємо лавровий лист, а потім знімаємо каструлю з вогню.
    Даємо постояти хвилин 15 лавровий лист виймаємо, а суп за допомогою заглибного блендера перетворюємо на пюре. Потім викладаємо в нього копченості і подрібнену зелень. Хліб ріжемо кубиками і підсушуємо в духовці до рум'яності. Грінки додаємо в суп безпосередньо перед вживанням.

    Рецепт приготування горохового супу-пюре


    Інгредієнти:

  • зелений горошок заморожений - 200 г;

  • цибуля - 100 г;

  • морква - 120 г;

  • сметана жирна - 1 склянка;

  • масло вершкове - 50 г;

  • Гороховий суп-пюре з грінками

  • курячий бульйон - 15 л;

  • білий хліб для грінок.


  • Приготування
    Горошок розморожуємо при кімнатній температурі. Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на тертці. Розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо в ньому горошок, морква і цибуля. Відправляємо овочі в киплячий бульйон і готуємо хвилин 30. Після цього перетворюємо суп у пюре за допомогою блендера, потім додаємо сметану і все добре перемішуємо. Хліб нарізаємо кубиками, відправляємо в духовку і підсушуємо. Грінки додаємо в суп перед подачею до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гороховий суп з шинкою
    Гороховий суп з шинкою
    Простий гороховий суп і сам по собі досить непоганий, а варто додати в нього трохи шинки, і навіть у вибагливих гурманів від одного тільки легкого
    Гороховий суп з рулькой - рецепт
    Гороховий суп з рулькой - рецепт
    Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту
    Суп з грінками
    Суп з грінками
    Суп з грінками - відмінна альтернатива поднадаевшему борщу і локшині. Обсмажені окремо шматочки хліба додадуть страві особливого смаку, а доданий в
    Гороховий суп з яловичиною
    Гороховий суп з яловичиною
    Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
    Суп-пюре з гороху
    Суп-пюре з гороху
    Гороховий суп-пюре має солодкуватий смак і чудово поєднується з копченим і солоним м'ясом. Він виходить ситним і легким, чим не ідеальний обід?
    Гороховий суп в скороварці
    Гороховий суп в скороварці
    Готувати суп гороховий в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій