Суп-пюре з гороху
Супи-пюре з гороху уособлюють всю класику густих пюрированных супів. Такий суп, маючи злегка солодкуватий присмак, чудово поєднується з солоним і копченим м'ясом, вершками, і легко приймає смак і аромат багатьох спецій і прянощів. Ситний і простий одночасно, такий суп стане ідеальним обідом.
Інгредієнти:
масло вершкове - 2 ст. ложки;
бульйон курячий (нежирний) - 1 л;
горошок зелений (морозиво) - 4 ст.;
листя м'яти - 3/4 ст.;
цибуля біла - 140 г;
оливкова олія - 1/4 ст.;
пелюстки мигдалю (за бажанням) - 1/2 ст.
Приготування
Розтоплюємо масло в сотейнику і припускаємо на ньому подрібнений ріпчаста цибуля, приправивши його чайною ложкою солі. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього зелений горошок і заливаємо все бульйоном. Варимо протягом 4-5 хвилин на середньо-сильному вогні.
Маленькі листя м'яти відбираємо для прикраси страви, а листочки більші збиваємо з допомогою блендера в пюре, підлив масло і приправивши залишилася сіллю. Змішуємо м'ятна пюре з гороховим супом і знову пюрируем все за допомогою блендера. Готовий суп злегка підігріваємо, розливаємо по тарілках, прикрашаємо листочками м'яти, мигдалевими пелюстками і маслом оливи.
Суп-пюре зі свіжого гороху з ароматними травами
Інгредієнти:
фенхель - 1/2 шт.;
масло вершкове - 30 г;
цибулю-порей (біла частина) - 1 шт.;
цибуля біла - 200 г;
оливкова олія - 30 г;
зелень кервелю - 1 ч. ложка;
зелень естрагону - 1 ч. ложка;
свіжий горошок - 15 кг;
вода - 3 л.
Приготування
Нарізаємо цибулю тонкими кільцями. Аналогічним чином ріжемо кріп і порей. Розігріваємо сковороду на середньому вогні і розтоплюємо в ньому шматочок вершкового масла. На розтопленому маслі пасеруємо подрібнені овочі, приправивши їх, виходячи з власних уподобань. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю глибше, заливаємо трьома літрами рідини, наприклад, води або нежирного бульйону, а потім варимо протягом 10 хвилин. Тепер додаємо горошок і трави, доводимо рідину до закипання і знімаємо каструлю з вогню. Пюрируем все з допомогою блендера і протираємо через сито для більшої однорідності. Приправляємо за смаком страву сіллю і перцем.
Суп-пюре із зеленого гороху з кокосом
Інгредієнти:
зелений горох - 1 кг;
овочевий бульйон - 2 ст.;
капуста кале - 2 ст.;
кокосове молоко - 450 мл;
зубчики часнику - 2 шт.;
порошок каррі - 1 ст. ложка;
масло вершкове - 30 г;
мелений кумін -1 ч. ложка;
мед - 15 р.
Приготування
Горох відварюємо до м'якості і кладемо в чашу блендера. Капусту кале припускаємо до м'якості на розтопленому маслі і кладемо до горошку. Заливаємо все кокосовим молоком, додаємо карі, часник, кумін, мед і сіль з перцем, а потім пюрируем все до однорідності. Перелити суп-пюре в каструлю, розбавляємо бульйоном і варимо протягом 10 хвилин після закипання.
Інгредієнти:
копчена шинка - 1 кг;
цибуля біла - 200 г;
колотий горох - 200 г;
м'ясний бульйон - 2 л;
морква - 200 г;
лавровий лист - 2 шт.;
селера - 1 стебло;
зелений горошок (заморожений) - 300 р.
Приготування
Горох промиваємо і заливаємо 2 л м'ясного бульйону. Варимо його до розм'якшення з лавровим листом, підливаємо рідина при необхідності. Тим часом, на розігрітій сковороді обсмажуємо цибулю з морквою і стеблом селери до м'якості. Додаємо зажарку до гороху. Туди ж відправляємо і заморожений зелений горошок і варимо до тих пір, поки він не стане м'яким. Витягуємо з супу лавровий лист і пюрируем все за допомогою блендера. Готовий суп повертаємо в каструлю, злегка підігріваємо і розливаємо по тарілках. Подаємо, посипавши зверху шматочками копченої шинки, з скибочкою хрусткого хліба і вершковим маслом.
Рецепт супу-пюре з гороху c м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплюємо масло в сотейнику і припускаємо на ньому подрібнений ріпчаста цибуля, приправивши його чайною ложкою солі. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього зелений горошок і заливаємо все бульйоном. Варимо протягом 4-5 хвилин на середньо-сильному вогні.
Маленькі листя м'яти відбираємо для прикраси страви, а листочки більші збиваємо з допомогою блендера в пюре, підлив масло і приправивши залишилася сіллю. Змішуємо м'ятна пюре з гороховим супом і знову пюрируем все за допомогою блендера. Готовий суп злегка підігріваємо, розливаємо по тарілках, прикрашаємо листочками м'яти, мигдалевими пелюстками і маслом оливи.
Суп-пюре зі свіжого гороху з ароматними травами
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо цибулю тонкими кільцями. Аналогічним чином ріжемо кріп і порей. Розігріваємо сковороду на середньому вогні і розтоплюємо в ньому шматочок вершкового масла. На розтопленому маслі пасеруємо подрібнені овочі, приправивши їх, виходячи з власних уподобань. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю глибше, заливаємо трьома літрами рідини, наприклад, води або нежирного бульйону, а потім варимо протягом 10 хвилин. Тепер додаємо горошок і трави, доводимо рідину до закипання і знімаємо каструлю з вогню. Пюрируем все з допомогою блендера і протираємо через сито для більшої однорідності. Приправляємо за смаком страву сіллю і перцем.
Суп-пюре із зеленого гороху з кокосом
Інгредієнти:
Приготування
Горох відварюємо до м'якості і кладемо в чашу блендера. Капусту кале припускаємо до м'якості на розтопленому маслі і кладемо до горошку. Заливаємо все кокосовим молоком, додаємо карі, часник, кумін, мед і сіль з перцем, а потім пюрируем все до однорідності. Перелити суп-пюре в каструлю, розбавляємо бульйоном і варимо протягом 10 хвилин після закипання.
Як зварити суп-пюре з гороху з копченостями?
Інгредієнти:
Приготування
Горох промиваємо і заливаємо 2 л м'ясного бульйону. Варимо його до розм'якшення з лавровим листом, підливаємо рідина при необхідності. Тим часом, на розігрітій сковороді обсмажуємо цибулю з морквою і стеблом селери до м'якості. Додаємо зажарку до гороху. Туди ж відправляємо і заморожений зелений горошок і варимо до тих пір, поки він не стане м'яким. Витягуємо з супу лавровий лист і пюрируем все за допомогою блендера. Готовий суп повертаємо в каструлю, злегка підігріваємо і розливаємо по тарілках. Подаємо, посипавши зверху шматочками копченої шинки, з скибочкою хрусткого хліба і вершковим маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гороховий суп-пюре з грінками
Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
Гороховий суп з яловичиною
Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
Суп на овочевому бульйоні - рецепт
Легкі овочеві супи можна приготувати в будь-який час року. Взимку вони здатні зігріти, а влітку - наситити без переїдання. І сьогодні ми поговоримо
Суп-пюре із зеленого горошку
Суп-пюре із зеленого горошку - чудове поживна страва на швидку руку. Він виходить солодкуватим, ароматною і дуже смачною. У нашій ми пропонуємо
Рисовий суп з помідорами
Варіантів створення рисових супів дуже багато. І сьогодні ми пропонуємо вам ще декілька цікавих і оригінальних рецептів приготування рисового супу з
Страви з гороху
У горосі міститься дуже багато білків і вуглеводів, необхідних нашому організму. І сьогодні мова піде про смачних і поживних страв з цього