Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп-пюре із зеленого горошку

Суп-пюре із зеленого горошку

26-03-2015, 16:40
819
Суп-пюре із зеленого горошку
Один з варіантів страви на швидку руку - суп-пюре з горошку. Злегка солодкуватий, ароматний і кремовий, він здатний швидко вгамувати голод, не витративши багато часу на приготування.

Рецепт супу-пюре із зеленого горошку з м'ятою


Інгредієнти:

  • зелена цибуля - пучок;

  • картопля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • курячий бульйон - 850 мл;

  • горошок - 900 мл;

  • свіжа м'ята - 4 ст. ложки;

  • цукор - щіпка;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сметана - 150 мл


  • Приготування
    Кладемо зелену цибулю в каструлю разом з бульбами картоплі і часником. Заливаємо все бульйоном і ставимо на вогонь. Доводимо рідину до кипіння і варимо бульби протягом 15 хвилин або до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Як тільки це відбудеться, всипаємо зелений горошок і варимо його з іншими інгредієнтами протягом 5 хвилин. Від загальної кількості горошку можна відібрати 2-3 столові ложки, які будуть використовуватися як прикраса під час подачі. Ці горошини слід просто бланшувати в окропі 2-3 хвилини.
    У каструлю з картоплею і горохом додаємо нарізану м'яту, цукор, лимонний сік і відразу ж прибираємо страву з вогню. Пюрируем суп за допомогою заглибного бледнера до однорідності. Приправляємо страву сіллю і перцем, додаємо половину сметани і розливаємо по тарілках. Перед подачею прикрашаємо суп горошинами і сметаною. Подавати блюдо можна як холодним, так і гарячим.

    Суп-пюре із замороженого зеленого горошку


    Інгредієнти:

  • вершкове масло -1 ст. ложка;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • овочевий бульйон - 2 1/2 ст.;

  • чорний перець - за смаком;

  • зелений горошок - 3 ст.;

  • лимонний сік - за смаком;

  • вершки - 1 ст.


  • Суп-пюре із зеленого горошку
    Приготування
    У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану порей близько 3 хвилин. Приправляємо порей сіллю, перцем, поливаємо лимонним соком і продовжуємо готування ще пару хвилин, до тих пір, поки горошок не розморозиться.
    Перекладаємо вміст сковороди в каструлю з киплячим овочевим бульйоном і варимо все протягом 5-7 хвилин, поки горошини не стануть м'якими. Тепер залишається лише пюрировать суп за допомогою блендера до однорідності і розбавити вершками. Подавати суп можна зі сметаною, свіжою зеленню, крихтою з обсмаженого бекону або шматочками курки. Також спробуйте повторити рецепт цього супу-пюре, приготувавши його з консервованого зеленого горошку. Таке блюдо буде однаково смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочевий суп з квасолею
    Овочевий суп з квасолею
    Овочеві супи - це корисна дієтична страва. Способів їх приготування досить багато з різними інгредієнтами. І зараз ми розповімо, як зварити овочевий
    Суп із зеленим горошком
    Суп із зеленим горошком
    Зелений горошок - корисне бобова рослина, в якому містяться білки, вуглеводи, вітаміни групи В, А, С і інші речовини. Його часто використовують в
    Суп-пюре з гороху
    Суп-пюре з гороху
    Гороховий суп-пюре має солодкуватий смак і чудово поєднується з копченим і солоним м'ясом. Він виходить ситним і легким, чим не ідеальний обід?
    Зелений горошок - рецепти
    Зелений горошок - рецепти
    Зелений горошок смачний і сам по собі, але якщо додавати її в різноманітні страви, то можна надати їм якусь оригінальність і пікантність. Давайте
    Пюре із зеленого горошку
    Пюре із зеленого горошку
    Пюре із зеленого горошку чудово підійде до будь-якої м'ясної страви. Такий смачний і ситний овочевий гарнір неодмінно сподобається і дорослим, і
    Овочевий суп мінестроне - рецепт
    Овочевий суп мінестроне - рецепт
    Мінестроне - легкий італійський овочевий суп. Традиційно його готують на овочевому бульйоні з додаванням рису або пасти. Пропонуємо вашій цікавий і