Суп-пюре із зеленого горошку
Один з варіантів страви на швидку руку - суп-пюре з горошку. Злегка солодкуватий, ароматний і кремовий, він здатний швидко вгамувати голод, не витративши багато часу на приготування.
Інгредієнти:
зелена цибуля - пучок;
картопля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
курячий бульйон - 850 мл;
горошок - 900 мл;
свіжа м'ята - 4 ст. ложки;
цукор - щіпка;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
сметана - 150 мл
Приготування
Кладемо зелену цибулю в каструлю разом з бульбами картоплі і часником. Заливаємо все бульйоном і ставимо на вогонь. Доводимо рідину до кипіння і варимо бульби протягом 15 хвилин або до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Як тільки це відбудеться, всипаємо зелений горошок і варимо його з іншими інгредієнтами протягом 5 хвилин. Від загальної кількості горошку можна відібрати 2-3 столові ложки, які будуть використовуватися як прикраса під час подачі. Ці горошини слід просто бланшувати в окропі 2-3 хвилини.
У каструлю з картоплею і горохом додаємо нарізану м'яту, цукор, лимонний сік і відразу ж прибираємо страву з вогню. Пюрируем суп за допомогою заглибного бледнера до однорідності. Приправляємо страву сіллю і перцем, додаємо половину сметани і розливаємо по тарілках. Перед подачею прикрашаємо суп горошинами і сметаною. Подавати блюдо можна як холодним, так і гарячим.
Інгредієнти:
вершкове масло -1 ст. ложка;
цибуля-порей - 1 шт.;
сіль - 2 ч. ложки;
овочевий бульйон - 2 1/2 ст.;
чорний перець - за смаком;
зелений горошок - 3 ст.;
лимонний сік - за смаком;
вершки - 1 ст.
Приготування
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану порей близько 3 хвилин. Приправляємо порей сіллю, перцем, поливаємо лимонним соком і продовжуємо готування ще пару хвилин, до тих пір, поки горошок не розморозиться.
Перекладаємо вміст сковороди в каструлю з киплячим овочевим бульйоном і варимо все протягом 5-7 хвилин, поки горошини не стануть м'якими. Тепер залишається лише пюрировать суп за допомогою блендера до однорідності і розбавити вершками. Подавати суп можна зі сметаною, свіжою зеленню, крихтою з обсмаженого бекону або шматочками курки. Також спробуйте повторити рецепт цього супу-пюре, приготувавши його з консервованого зеленого горошку. Таке блюдо буде однаково смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Рецепт супу-пюре із зеленого горошку з м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
Кладемо зелену цибулю в каструлю разом з бульбами картоплі і часником. Заливаємо все бульйоном і ставимо на вогонь. Доводимо рідину до кипіння і варимо бульби протягом 15 хвилин або до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Як тільки це відбудеться, всипаємо зелений горошок і варимо його з іншими інгредієнтами протягом 5 хвилин. Від загальної кількості горошку можна відібрати 2-3 столові ложки, які будуть використовуватися як прикраса під час подачі. Ці горошини слід просто бланшувати в окропі 2-3 хвилини.
У каструлю з картоплею і горохом додаємо нарізану м'яту, цукор, лимонний сік і відразу ж прибираємо страву з вогню. Пюрируем суп за допомогою заглибного бледнера до однорідності. Приправляємо страву сіллю і перцем, додаємо половину сметани і розливаємо по тарілках. Перед подачею прикрашаємо суп горошинами і сметаною. Подавати блюдо можна як холодним, так і гарячим.
Суп-пюре із замороженого зеленого горошку
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану порей близько 3 хвилин. Приправляємо порей сіллю, перцем, поливаємо лимонним соком і продовжуємо готування ще пару хвилин, до тих пір, поки горошок не розморозиться.
Перекладаємо вміст сковороди в каструлю з киплячим овочевим бульйоном і варимо все протягом 5-7 хвилин, поки горошини не стануть м'якими. Тепер залишається лише пюрировать суп за допомогою блендера до однорідності і розбавити вершками. Подавати суп можна зі сметаною, свіжою зеленню, крихтою з обсмаженого бекону або шматочками курки. Також спробуйте повторити рецепт цього супу-пюре, приготувавши його з консервованого зеленого горошку. Таке блюдо буде однаково смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочевий суп з квасолею
Овочеві супи - це корисна дієтична страва. Способів їх приготування досить багато з різними інгредієнтами. І зараз ми розповімо, як зварити овочевий
Суп із зеленим горошком
Зелений горошок - корисне бобова рослина, в якому містяться білки, вуглеводи, вітаміни групи В, А, С і інші речовини. Його часто використовують в
Суп-пюре з гороху
Гороховий суп-пюре має солодкуватий смак і чудово поєднується з копченим і солоним м'ясом. Він виходить ситним і легким, чим не ідеальний обід?
Зелений горошок - рецепти
Зелений горошок смачний і сам по собі, але якщо додавати її в різноманітні страви, то можна надати їм якусь оригінальність і пікантність. Давайте
Пюре із зеленого горошку
Пюре із зеленого горошку чудово підійде до будь-якої м'ясної страви. Такий смачний і ситний овочевий гарнір неодмінно сподобається і дорослим, і
Овочевий суп мінестроне - рецепт
Мінестроне - легкий італійський овочевий суп. Традиційно його готують на овочевому бульйоні з додаванням рису або пасти. Пропонуємо вашій цікавий і