Один з варіантів страви на швидку руку - суп-пюре з горошку. Злегка солодкуватий, ароматний і кремовий, він здатний швидко вгамувати голод, не витративши багато часу на приготування.
Рецепт супу-пюре із зеленого горошку з м'ятою
Інгредієнти: зелена цибуля - пучок; картопля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; курячий бульйон - 850 мл; горошок - 900 мл; свіжа м'ята - 4 ст. ложки; цукор - щіпка; лимонний сік - 1 ст. ложка; сметана - 150 мл Приготування Кладемо зелену цибулю в каструлю разом з бульбами картоплі і часником. Заливаємо все бульйоном і ставимо на вогонь. Доводимо рідину до кипіння і варимо бульби протягом 15 хвилин або до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Як тільки це відбудеться, всипаємо зелений горошок і варимо його з іншими інгредієнтами протягом 5 хвилин. Від загальної кількості горошку можна відібрати 2-3 столові ложки, які будуть використовуватися як прикраса під час подачі. Ці горошини слід просто бланшувати в окропі 2-3 хвилини.
У каструлю з картоплею і горохом додаємо нарізану м'яту, цукор, лимонний сік і відразу ж прибираємо страву з вогню. Пюрируем суп за допомогою заглибного бледнера до однорідності. Приправляємо страву сіллю і перцем, додаємо половину сметани і розливаємо по тарілках. Перед подачею прикрашаємо суп горошинами і сметаною. Подавати блюдо можна як холодним, так і гарячим.
Суп-пюре із замороженого зеленого горошку
Інгредієнти: вершкове масло -1 ст. ложка; цибуля-порей - 1 шт.; сіль - 2 ч. ложки; овочевий бульйон - 2 1/2 ст.; чорний перець - за смаком; зелений горошок - 3 ст.; лимонний сік - за смаком; вершки - 1 ст. Приготування У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану порей близько 3 хвилин. Приправляємо порей сіллю, перцем, поливаємо лимонним соком і продовжуємо готування ще пару хвилин, до тих пір, поки горошок не розморозиться.
Перекладаємо вміст сковороди в каструлю з киплячим овочевим бульйоном і варимо все протягом 5-7 хвилин, поки горошини не стануть м'якими. Тепер залишається лише пюрировать суп за допомогою блендера до однорідності і розбавити вершками. Подавати суп можна зі сметаною, свіжою зеленню, крихтою з обсмаженого бекону або шматочками курки. Також спробуйте повторити рецепт цього супу-пюре, приготувавши його з консервованого зеленого горошку. Таке блюдо буде однаково смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді.