Овочевий суп з квасолею
Легкий овочевий суп з квасолею - те, що потрібно влітку. Додайте трохи рису, пасти, курятини або картоплі, щоб блюдо вийшло більш ситним, або зупиніться на простому варіанті супу з одними лише овочами.
Інгредієнти:
квасоля сушена - 1 ст.;
оливкова олія - 1 ст.;
червоний цибуля - 1 шт.;
петрушка - 1 пучок;
селера - 1 стебло;
базилік - 1/2 пучка;
морква - 1 шт.;
вода - 9 ст.;
овочевий бульйон - 2 ст.;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
гострий соус - за смаком;
перлова крупа - 1/3 ст.;
тертий пармезан - 2 ст. ложки.
Приготування
Квасоля перебираємо, промиваємо і заливаємо водою так, щоб покрити на 2 пальці. Доводимо рідина з квасолею до кипіння, проварюємо пару хвилин і прибираємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо постояти пару годин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк і обсушуємо.
На оливковій олії обсмажуємо нарізану кубиками моркву і цибулю близько 3 хвилин. Перекладаємо зажарку в каструлю разом з квасолею, заливаємо 9 склянками води, овочевим бульйоном , додаємо лавровий лист.
Доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо овочевий суп з квасолі 1 годину 15 хвилин. 1 склянку бульйону і 1 склянку бобів пюрируем з допомогою блендера і повертаємо пюре назад в каструлю. Варимо суп, додавши перловку, ще 30 хвилин, після чого приправляємо за смаком і подаємо, посипавши сиром.
Інгредієнти:
копчена паприка - 2 ч. ложки;
стручкова квасоля - 4 ст.;
печериці - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - для смаження;
картопля - 3-4 шт.;
борошно -1 ст. ложка;
овочевий бульйон - 2 1/2 ст.;
вода - 1 ст.;
петрушка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і гриби. Солимо і перчимо пасеровку за смаком, після чого додаємо в неї паприку. Як тільки інгредієнти стануть м'якими і придбають золотистий колір, додаємо до них борошно і перемішуємо. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо і відварюємо до готовності.
Окремо варимо квасолю до тих пір, поки вона не набуде яскраво-зелений колір. Всі готові овочі в каструлі змішуємо з засмажкою, бульйоном і водою. Варимо овочевий суп зі стручковою квасолею 10 хвилин на середньому вогні, а далі розливаємо по тарілках і подаємо до столу. При бажанні суп можна пюрировать, після чого знову розігріти і подати до столу зі сметаною і свіжою зеленню.
Рецепт смачного овочевого супу з квасолею і перловкою
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля перебираємо, промиваємо і заливаємо водою так, щоб покрити на 2 пальці. Доводимо рідина з квасолею до кипіння, проварюємо пару хвилин і прибираємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо постояти пару годин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк і обсушуємо.
На оливковій олії обсмажуємо нарізану кубиками моркву і цибулю близько 3 хвилин. Перекладаємо зажарку в каструлю разом з квасолею, заливаємо 9 склянками води, овочевим бульйоном , додаємо лавровий лист.
Доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо овочевий суп з квасолі 1 годину 15 хвилин. 1 склянку бульйону і 1 склянку бобів пюрируем з допомогою блендера і повертаємо пюре назад в каструлю. Варимо суп, додавши перловку, ще 30 хвилин, після чого приправляємо за смаком і подаємо, посипавши сиром.
Овочевий суп з зеленої стручкової квасолею
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і гриби. Солимо і перчимо пасеровку за смаком, після чого додаємо в неї паприку. Як тільки інгредієнти стануть м'якими і придбають золотистий колір, додаємо до них борошно і перемішуємо. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо і відварюємо до готовності.
Окремо варимо квасолю до тих пір, поки вона не набуде яскраво-зелений колір. Всі готові овочі в каструлі змішуємо з засмажкою, бульйоном і водою. Варимо овочевий суп зі стручковою квасолею 10 хвилин на середньому вогні, а далі розливаємо по тарілках і подаємо до столу. При бажанні суп можна пюрировать, після чого знову розігріти і подати до столу зі сметаною і свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-пюре з квасолі
Квасоля дуже корисний продукт, який вживають при хворобах нирок і серця, а також для зміцнення нервової системи. Вона є необхідним компонентом
Овочевий суп з капустою
Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте
Томатний суп з квасолею
Томатні супи дуже популярні в Європі. Один з найвідоміших - це гаспачо. Але варіантів їх створення досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами
Салат із стручкової квасолею
Хрустка стручкова квасоля надає салату не тільки текстури, але і ще більше збагачує його вітамінами. Готувати такий по-справжньому літній салат ми
Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення