Овочевий суп з квасолею

Рецепт смачного овочевого супу з квасолею і перловкою
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля перебираємо, промиваємо і заливаємо водою так, щоб покрити на 2 пальці. Доводимо рідина з квасолею до кипіння, проварюємо пару хвилин і прибираємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо постояти пару годин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк і обсушуємо.
На оливковій олії обсмажуємо нарізану кубиками моркву і цибулю близько 3 хвилин. Перекладаємо зажарку в каструлю разом з квасолею, заливаємо 9 склянками води, овочевим бульйоном , додаємо лавровий лист.
Доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо овочевий суп з квасолі 1 годину 15 хвилин. 1 склянку бульйону і 1 склянку бобів пюрируем з допомогою блендера і повертаємо пюре назад в каструлю. Варимо суп, додавши перловку, ще 30 хвилин, після чого приправляємо за смаком і подаємо, посипавши сиром.
Овочевий суп з зеленої стручкової квасолею
Інгредієнти:

На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і гриби. Солимо і перчимо пасеровку за смаком, після чого додаємо в неї паприку. Як тільки інгредієнти стануть м'якими і придбають золотистий колір, додаємо до них борошно і перемішуємо. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо і відварюємо до готовності.
Окремо варимо квасолю до тих пір, поки вона не набуде яскраво-зелений колір. Всі готові овочі в каструлі змішуємо з засмажкою, бульйоном і водою. Варимо овочевий суп зі стручковою квасолею 10 хвилин на середньому вогні, а далі розливаємо по тарілках і подаємо до столу. При бажанні суп можна пюрировать, після чого знову розігріти і подати до столу зі сметаною і свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Суп-пюре з квасолі
Квасоля дуже корисний продукт, який вживають при хворобах нирок і серця, а також для зміцнення нервової системи. Вона є необхідним компонентом

Овочевий суп з капустою
Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте

Томатний суп з квасолею
Томатні супи дуже популярні в Європі. Один з найвідоміших - це гаспачо. Але варіантів їх створення досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами

Салат із стручкової квасолею
Хрустка стручкова квасоля надає салату не тільки текстури, але і ще більше збагачує його вітамінами. Готувати такий по-справжньому літній салат ми

Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення