Легкий овочевий суп з квасолею - те, що потрібно влітку. Додайте трохи рису, пасти, курятини або картоплі, щоб блюдо вийшло більш ситним, або зупиніться на простому варіанті супу з одними лише овочами.
Рецепт смачного овочевого супу з квасолею і перловкою
Інгредієнти: квасоля сушена - 1 ст.; оливкова олія - 1 ст.; червоний цибуля - 1 шт.; петрушка - 1 пучок; селера - 1 стебло; базилік - 1/2 пучка; морква - 1 шт.; вода - 9 ст.; овочевий бульйон - 2 ст.; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; гострий соус - за смаком; перлова крупа - 1/3 ст.; тертий пармезан - 2 ст. ложки. Приготування Квасоля перебираємо, промиваємо і заливаємо водою так, щоб покрити на 2 пальці. Доводимо рідина з квасолею до кипіння, проварюємо пару хвилин і прибираємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо постояти пару годин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк і обсушуємо.
На оливковій олії обсмажуємо нарізану кубиками моркву і цибулю близько 3 хвилин. Перекладаємо зажарку в каструлю разом з квасолею, заливаємо 9 склянками води, овочевим бульйоном , додаємо лавровий лист.
Доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо овочевий суп з квасолі 1 годину 15 хвилин. 1 склянку бульйону і 1 склянку бобів пюрируем з допомогою блендера і повертаємо пюре назад в каструлю. Варимо суп, додавши перловку, ще 30 хвилин, після чого приправляємо за смаком і подаємо, посипавши сиром.
Овочевий суп з зеленої стручкової квасолею
Інгредієнти: копчена паприка - 2 ч. ложки; стручкова квасоля - 4 ст.; печериці - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинне масло - для смаження; картопля - 3-4 шт.; борошно -1 ст. ложка; овочевий бульйон - 2 1/2 ст.; вода - 1 ст.; петрушка; сіль, перець - за смаком. Приготування На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і гриби. Солимо і перчимо пасеровку за смаком, після чого додаємо в неї паприку. Як тільки інгредієнти стануть м'якими і придбають золотистий колір, додаємо до них борошно і перемішуємо. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо і відварюємо до готовності.
Окремо варимо квасолю до тих пір, поки вона не набуде яскраво-зелений колір. Всі готові овочі в каструлі змішуємо з засмажкою, бульйоном і водою. Варимо овочевий суп зі стручковою квасолею 10 хвилин на середньому вогні, а далі розливаємо по тарілках і подаємо до столу. При бажанні суп можна пюрировать, після чого знову розігріти і подати до столу зі сметаною і свіжою зеленню.