Томатний суп з квасолею
Найвідоміший томатний суп - це гаспачо проте варіант такого італійського супу не один. Томатні супи готують з різними продуктами. Для таких супів можна використовувати томати в будь-якому вигляді: консервовані або свіжі, у вигляді томатного соку і томатної пасти. Нижче розповімо вам, як приготувати такий суп.
Томатний суп з квасолею
Інгредієнти:
квасоля - 1 склянка;
картопля -2 шт;
цибуля-порей - 1 шт.;
морква -1 шт;
селера - 50 г;
томатна паста - 1 ст. ложка;
вершкове масло;
петрушка - 2 стебла;
сіль, перець.
Приготування
Квасолю заздалегідь замочуємо на пару годин. Після перебираємо квасоля, погану викидаємо. Квасолю варимо 15 хвилин, після до неї додаємо картоплю нарізану кубиками і варимо разом ще 20 хвилин. В цей час розтоплюємо вершкове масло і тушкуємо на ньому цибулю-порей, нарізаний соломкою, під закритою кришкою. Через 10 хвилин у сковороду додаємо корінь селери і моркву. Тушкуємо під кришкою, до готовності картоплі і квасолі, приблизно 35 хвилин.
Як тільки зварилися квасоля і картопля, додаємо вміст сковороди в каструлю. Приправляємо мускатним горіхом, солимо і перчимо. Чекаємо, поки суп прокипить, і додаємо 1 ст. ложку томатної пасти. Доводимо до кипіння і остаточно солимо його. Додаємо в суп зелень і варимо при слабкому кипінні ще 5 хвилин. Подаємо до столу, такий супчик краще є, відразу не розігріваючи.
Томатний суп з білою квасолею
Інгредієнти:
помідор (м'якоть і насіння) - 8 шт.;
консервована біла квасоля - 1 банка;
грудинка копчена - 100 г;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
олія оливкова - 4 ст. ложки;
селера черешкова - 2 шт.;
сік томатний - 300 мл;
сіль, перець;
приправа прованська суміш трав - 2 ст. ложки.
Приготування
В розігріте оливкове масло додаємо нарізану грудинку і злегка підсмажуємо, додаємо цибулю, морква, стебла селери і м'якоть томатів, перемішуємо і обсмажуємо. Додаємо томатний сік, білу квасолю, приправляємо сумішшю прованських трав, солимо, перчимо. Варимо 25 хвилин. Готовий суп прикрашаємо базиліком.
Рецепт томатного супу з квасолею
Інгредієнти:
вода - 2 л;
квасоля консервована - 200 г;
картопля - 1 шт.;
яловичина - 300 г;
картопля - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
томатний сік - 250 мл;
сіль;
перець мелений;
лавровий листочок;
масло рослинне - 1 ст. ложка.
Приготування
Кидаємо в чашу мультиварки нарізане м'ясо, квасоля, цілу моркву, солимо і заливаємо водою. Варимо в режимі гасіння дві години. Готуємо заправку: для цього цибулю і моркву обсмажуємо на олії до приємно жовтого кольору. Після заливаємо томатний сік і тушкуємо на помірному вогні 20 хвилин. Картоплю нарізаємо і кидаємо в каструлю після звукового сигналу. Туди ж вливаємо нашу заправку, солимо, перчимо, додаємо лаврушку, і готуємо ще 60 хвилин в тому ж режимі.
Гострий томатний суп з квасолею
Інгредієнти:
рослинна олія - 40 мл;
томатне пюре - 500 г;
сіль;
бульйон - 500 мл;
цибуля - 2 шт.;
перець чилі мелений;
квасоля - 500 г;
петрушка.
Приготування
Цибулю обсмажуємо і додаємо томатне пюре і червоний перець. Тримаємо на вогні кілька хвилин, засипаємо квасоля і тушкуємо 25 хвилин. Заливаємо бульйон в томатну суміш. Консистенція у супу повинна бути густою, якщо ж він виходить рідкуватим, додаємо трохи борошна. Перед закінченням додаємо побільше зелені і подаємо суп гарячим.
Томатний суп з консервованою квасолею
Інгредієнти:
фарш - 500 г;
цибуля - 1 шт.
томатний сік - 1 л;
консервована кукурудза - 1 банка;
квасоля консервована - 400 г;
томатна паста - 100 г;
вода - 05 склянки;
кумін мелений - 1 ч. ложка;
червоний перець мелений - 05 ч. ложки;
сухий часник;
сухий орегано;
сіль;
перець.
Приготування
Фарш підсмажуємо з цибулею. Додаємо залишилися інгредієнти, перемішуємо і добре прогріваємо на повільному вогні, але не даємо закипіти.
Томатний суп з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Квасолю заздалегідь замочуємо на пару годин. Після перебираємо квасоля, погану викидаємо. Квасолю варимо 15 хвилин, після до неї додаємо картоплю нарізану кубиками і варимо разом ще 20 хвилин. В цей час розтоплюємо вершкове масло і тушкуємо на ньому цибулю-порей, нарізаний соломкою, під закритою кришкою. Через 10 хвилин у сковороду додаємо корінь селери і моркву. Тушкуємо під кришкою, до готовності картоплі і квасолі, приблизно 35 хвилин.
Як тільки зварилися квасоля і картопля, додаємо вміст сковороди в каструлю. Приправляємо мускатним горіхом, солимо і перчимо. Чекаємо, поки суп прокипить, і додаємо 1 ст. ложку томатної пасти. Доводимо до кипіння і остаточно солимо його. Додаємо в суп зелень і варимо при слабкому кипінні ще 5 хвилин. Подаємо до столу, такий супчик краще є, відразу не розігріваючи.
Томатний суп з білою квасолею
Інгредієнти:
Приготування
В розігріте оливкове масло додаємо нарізану грудинку і злегка підсмажуємо, додаємо цибулю, морква, стебла селери і м'якоть томатів, перемішуємо і обсмажуємо. Додаємо томатний сік, білу квасолю, приправляємо сумішшю прованських трав, солимо, перчимо. Варимо 25 хвилин. Готовий суп прикрашаємо базиліком.
Рецепт томатного супу з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Кидаємо в чашу мультиварки нарізане м'ясо, квасоля, цілу моркву, солимо і заливаємо водою. Варимо в режимі гасіння дві години. Готуємо заправку: для цього цибулю і моркву обсмажуємо на олії до приємно жовтого кольору. Після заливаємо томатний сік і тушкуємо на помірному вогні 20 хвилин. Картоплю нарізаємо і кидаємо в каструлю після звукового сигналу. Туди ж вливаємо нашу заправку, солимо, перчимо, додаємо лаврушку, і готуємо ще 60 хвилин в тому ж режимі.
Гострий томатний суп з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю обсмажуємо і додаємо томатне пюре і червоний перець. Тримаємо на вогні кілька хвилин, засипаємо квасоля і тушкуємо 25 хвилин. Заливаємо бульйон в томатну суміш. Консистенція у супу повинна бути густою, якщо ж він виходить рідкуватим, додаємо трохи борошна. Перед закінченням додаємо побільше зелені і подаємо суп гарячим.
Томатний суп з консервованою квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Фарш підсмажуємо з цибулею. Додаємо залишилися інгредієнти, перемішуємо і добре прогріваємо на повільному вогні, але не даємо закипіти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-пюре з квасолі
Квасоля дуже корисний продукт, який вживають при хворобах нирок і серця, а також для зміцнення нервової системи. Вона є необхідним компонентом
Овочевий суп з квасолею
Овочеві супи - це корисна дієтична страва. Способів їх приготування досить багато з різними інгредієнтами. І зараз ми розповімо, як зварити овочевий
Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
Квасоля в мультиварці - рецепти
Не любите возитися з приготуванням квасолі? У нас є для вас є відмінне рішення - варити страви з квасолі в мультиварці. Виходить швидко, смачно і
Томатний суп в мультиварці
Томатні супи популярні в багатьох сім'ях, тому що вони прості в приготуванні і досить ситни. І сьогодні ми розповімо, як зробити їх в мультиварці. Це
Мексиканський суп з квасолею
Мексиканський суп з квасолею - смачна, ситна та поживна страва. Його незвичайний пікантний і гострий присмак неодмінно сподобається вашим близьким і