Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Томатний суп з квасолею

Томатний суп з квасолею

26-03-2015, 10:16
1 563
Томатний суп з квасолею
Найвідоміший томатний суп - це гаспачо проте варіант такого італійського супу не один. Томатні супи готують з різними продуктами. Для таких супів можна використовувати томати в будь-якому вигляді: консервовані або свіжі, у вигляді томатного соку і томатної пасти. Нижче розповімо вам, як приготувати такий суп.
Томатний суп з квасолею
Інгредієнти:

  • квасоля - 1 склянка;

  • картопля -2 шт;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • морква -1 шт;

  • селера - 50 г;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло;

  • петрушка - 2 стебла;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Квасолю заздалегідь замочуємо на пару годин. Після перебираємо квасоля, погану викидаємо. Квасолю варимо 15 хвилин, після до неї додаємо картоплю нарізану кубиками і варимо разом ще 20 хвилин. В цей час розтоплюємо вершкове масло і тушкуємо на ньому цибулю-порей, нарізаний соломкою, під закритою кришкою. Через 10 хвилин у сковороду додаємо корінь селери і моркву. Тушкуємо під кришкою, до готовності картоплі і квасолі, приблизно 35 хвилин.
    Як тільки зварилися квасоля і картопля, додаємо вміст сковороди в каструлю. Приправляємо мускатним горіхом, солимо і перчимо. Чекаємо, поки суп прокипить, і додаємо 1 ст. ложку томатної пасти. Доводимо до кипіння і остаточно солимо його. Додаємо в суп зелень і варимо при слабкому кипінні ще 5 хвилин. Подаємо до столу, такий супчик краще є, відразу не розігріваючи.
    Томатний суп з білою квасолею
    Інгредієнти:

  • помідор (м'якоть і насіння) - 8 шт.;

  • консервована біла квасоля - 1 банка;

  • грудинка копчена - 100 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • селера черешкова - 2 шт.;

  • сік томатний - 300 мл;

  • сіль, перець;

  • приправа прованська суміш трав - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    В розігріте оливкове масло додаємо нарізану грудинку і злегка підсмажуємо, додаємо цибулю, морква, стебла селери і м'якоть томатів, перемішуємо і обсмажуємо. Додаємо томатний сік, білу квасолю, приправляємо сумішшю прованських трав, солимо, перчимо. Варимо 25 хвилин. Готовий суп прикрашаємо базиліком.
    Рецепт томатного супу з квасолею
    Інгредієнти:

  • вода - 2 л;

  • квасоля консервована - 200 г;

  • картопля - 1 шт.;

  • яловичина - 300 г;

  • картопля - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • томатний сік - 250 мл;

  • сіль;

  • перець мелений;

  • лавровий листочок;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Кидаємо в чашу мультиварки нарізане м'ясо, квасоля, цілу моркву, солимо і заливаємо водою. Варимо в режимі гасіння дві години. Готуємо заправку: для цього цибулю і моркву обсмажуємо на олії до приємно жовтого кольору. Після заливаємо томатний сік і тушкуємо на помірному вогні 20 хвилин. Картоплю нарізаємо і кидаємо в каструлю після звукового сигналу. Туди ж вливаємо нашу заправку, солимо, перчимо, додаємо лаврушку, і готуємо ще 60 хвилин в тому ж режимі.
    Гострий томатний суп з квасолею
    Інгредієнти:

  • рослинна олія - 40 мл;

  • томатне пюре - 500 г;

  • сіль;

  • бульйон - 500 мл;

  • цибуля - 2 шт.;

  • перець чилі мелений;

  • квасоля - 500 г;

  • петрушка.


  • Приготування
    Цибулю обсмажуємо і додаємо томатне пюре і червоний перець. Тримаємо на вогні кілька хвилин, засипаємо квасоля і тушкуємо 25 хвилин. Заливаємо бульйон в томатну суміш. Консистенція у супу повинна бути густою, якщо ж він виходить рідкуватим, додаємо трохи борошна. Перед закінченням додаємо побільше зелені і подаємо суп гарячим.
    Томатний суп з консервованою квасолею
    Інгредієнти:

  • фарш - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.

  • томатний сік - 1 л;

  • консервована кукурудза - 1 банка;

  • квасоля консервована - 400 г;

  • томатна паста - 100 г;

  • Томатний суп з квасолею

  • вода - 05 склянки;

  • кумін мелений - 1 ч. ложка;

  • червоний перець мелений - 05 ч. ложки;

  • сухий часник;

  • сухий орегано;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Фарш підсмажуємо з цибулею. Додаємо залишилися інгредієнти, перемішуємо і добре прогріваємо на повільному вогні, але не даємо закипіти.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп-пюре з квасолі
    Суп-пюре з квасолі
    Квасоля дуже корисний продукт, який вживають при хворобах нирок і серця, а також для зміцнення нервової системи. Вона є необхідним компонентом
    Овочевий суп з квасолею
    Овочевий суп з квасолею
    Овочеві супи - це корисна дієтична страва. Способів їх приготування досить багато з різними інгредієнтами. І зараз ми розповімо, як зварити овочевий
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
    Квасоля в мультиварці - рецепти
    Квасоля в мультиварці - рецепти
    Не любите возитися з приготуванням квасолі? У нас є для вас є відмінне рішення - варити страви з квасолі в мультиварці. Виходить швидко, смачно і
    Томатний суп в мультиварці
    Томатний суп в мультиварці
    Томатні супи популярні в багатьох сім'ях, тому що вони прості в приготуванні і досить ситни. І сьогодні ми розповімо, як зробити їх в мультиварці. Це
    Мексиканський суп з квасолею
    Мексиканський суп з квасолею
    Мексиканський суп з квасолею - смачна, ситна та поживна страва. Його незвичайний пікантний і гострий присмак неодмінно сподобається вашим близьким і