Найвідоміший томатний суп - це гаспачо проте варіант такого італійського супу не один. Томатні супи готують з різними продуктами. Для таких супів можна використовувати томати в будь-якому вигляді: консервовані або свіжі, у вигляді томатного соку і томатної пасти. Нижче розповімо вам, як приготувати такий суп.
Томатний суп з квасолею
Інгредієнти: квасоля - 1 склянка; картопля -2 шт; цибуля-порей - 1 шт.; морква -1 шт; селера - 50 г; томатна паста - 1 ст. ложка; вершкове масло; петрушка - 2 стебла; сіль, перець. Приготування Квасолю заздалегідь замочуємо на пару годин. Після перебираємо квасоля, погану викидаємо. Квасолю варимо 15 хвилин, після до неї додаємо картоплю нарізану кубиками і варимо разом ще 20 хвилин. В цей час розтоплюємо вершкове масло і тушкуємо на ньому цибулю-порей, нарізаний соломкою, під закритою кришкою. Через 10 хвилин у сковороду додаємо корінь селери і моркву. Тушкуємо під кришкою, до готовності картоплі і квасолі, приблизно 35 хвилин.
Як тільки зварилися квасоля і картопля, додаємо вміст сковороди в каструлю. Приправляємо мускатним горіхом, солимо і перчимо. Чекаємо, поки суп прокипить, і додаємо 1 ст. ложку томатної пасти. Доводимо до кипіння і остаточно солимо його. Додаємо в суп зелень і варимо при слабкому кипінні ще 5 хвилин. Подаємо до столу, такий супчик краще є, відразу не розігріваючи.
Томатний суп з білою квасолею
Інгредієнти: помідор (м'якоть і насіння) - 8 шт.; консервована біла квасоля - 1 банка; грудинка копчена - 100 г; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; олія оливкова - 4 ст. ложки; селера черешкова - 2 шт.; сік томатний - 300 мл; сіль, перець; приправа прованська суміш трав - 2 ст. ложки. Приготування В розігріте оливкове масло додаємо нарізану грудинку і злегка підсмажуємо, додаємо цибулю, морква, стебла селери і м'якоть томатів, перемішуємо і обсмажуємо. Додаємо томатний сік, білу квасолю, приправляємо сумішшю прованських трав, солимо, перчимо. Варимо 25 хвилин. Готовий суп прикрашаємо базиліком.
Рецепт томатного супу з квасолею
Інгредієнти: вода - 2 л; квасоля консервована - 200 г; картопля - 1 шт.; яловичина - 300 г; картопля - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; томатний сік - 250 мл; сіль; перець мелений; лавровий листочок; масло рослинне - 1 ст. ложка. Приготування Кидаємо в чашу мультиварки нарізане м'ясо, квасоля, цілу моркву, солимо і заливаємо водою. Варимо в режимі гасіння дві години. Готуємо заправку: для цього цибулю і моркву обсмажуємо на олії до приємно жовтого кольору. Після заливаємо томатний сік і тушкуємо на помірному вогні 20 хвилин. Картоплю нарізаємо і кидаємо в каструлю після звукового сигналу. Туди ж вливаємо нашу заправку, солимо, перчимо, додаємо лаврушку, і готуємо ще 60 хвилин в тому ж режимі.
Гострий томатний суп з квасолею
Інгредієнти: рослинна олія - 40 мл; томатне пюре - 500 г; сіль; бульйон - 500 мл; цибуля - 2 шт.; перець чилі мелений; квасоля - 500 г; петрушка. Приготування Цибулю обсмажуємо і додаємо томатне пюре і червоний перець. Тримаємо на вогні кілька хвилин, засипаємо квасоля і тушкуємо 25 хвилин. Заливаємо бульйон в томатну суміш. Консистенція у супу повинна бути густою, якщо ж він виходить рідкуватим, додаємо трохи борошна. Перед закінченням додаємо побільше зелені і подаємо суп гарячим.
Томатний суп з консервованою квасолею
Інгредієнти: фарш - 500 г; цибуля - 1 шт. томатний сік - 1 л; консервована кукурудза - 1 банка; квасоля консервована - 400 г; томатна паста - 100 г; вода - 05 склянки; кумін мелений - 1 ч. ложка; червоний перець мелений - 05 ч. ложки; сухий часник; сухий орегано; сіль; перець. Приготування Фарш підсмажуємо з цибулею. Додаємо залишилися інгредієнти, перемішуємо і добре прогріваємо на повільному вогні, але не даємо закипіти.