Овочевий суп мінестроне - рецепт
Мінестроне - традиційний легкий італійський овочевий суп. Це блюдо відбувається з сільських селянських кулінарних традицій. Італійці готують його виключно з сезонних овочів, іноді з додаванням рису або пасти.
Розповімо, як приготувати суп мінестроне. Звичайно мінестроне готують на овочевому бульйоні , рідше - на м'ясному, курячому. Іноді це особливий бульйон, зварений зі свинячого окосту на кісточці і/або панчетти (італійський бекон) з додаванням різних спецій і несульфитированного виноградного вина.
Іноді для приготування мінестроне овочі або (частина овочів) обсмажуються в оливковій олії, але тільки зовсім легко, на слабкому вогні. До складу можуть входити цибуля, кріп, морква, капуста різних видів, селера, цукіні, гарбуз, солодкий перець, баклажани, ріпа, боби, спаржа й ін
У сучасному варіанті іноді нарізані овочі варять до готовності, потім половину готових овочів подрібнюють блендером до стану пюре і повертають назад в суп.
бульйон курячий або свинячий, або вода - близько 2-25 л;
картопля дрібний молодий - 4-6 шт. довгастої форми;
цибулю-порей (або ріпчаста звичайний) - 1 шт.;
стручкова квасоля - близько 100 г;
морква - 1 шт.;
молодий зелений горошок - 100 г;
солодкий перець - 2 шт.;
капуста брокколі або кольорова - близько 100 г;
рис - 2-3 ст. ложки;
зелень різна (петрушка, базилік, кінза, та ін);
оливкова олія;
гострий червоний перець і часник;
сухі спеції (перець горошком, гвоздичка, лаврове листя), мелений чорний перець.
Приготування
Моєму картоплю, розрізаємо кожен бульба на 4 частини вздовж (або якось по-іншому) і закладаємо в каструлю. Також закладаємо молоду стручкову квасолю і промитий рис. Заливаємо бульйон або воду і варимо протягом 10-12 хвилин з додаванням лаврушки, перцю горошку, гвоздику і лаврового листа.
Одночасно на сковороді на оливковій олії злегка обсмажуємо нарізану кружальцями цибулю-порей (або чверть кільцями звичайний) з морквою, нарізаною соломкою. Додаємо зелений горошок і тушкуємо протягом 8 хвилин. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю разом з нарізаним соломкою солодким перцем і розібраної на дрібні качанчики брокколі. Варимо все разом протягом 8 хвилин. Можна за 3 хвилини до готовності додати трохи томат-пасти або мелкорублених помідор (2-3 шт.).
Ополоником або виймаємо шумівкою з каструлі частина овочів (приблизно 1/3) і перекладаємо в тарілку. Трохи охолоджуємо, пюрируем з допомогою блендера і повертаємо в каструлю з супом.
Перед подачею посипаємо рубаним часником і зеленню. Червоним гострим перцем і меленим чорним приправляємо індивідуально.
Розповімо, як приготувати суп мінестроне. Звичайно мінестроне готують на овочевому бульйоні , рідше - на м'ясному, курячому. Іноді це особливий бульйон, зварений зі свинячого окосту на кісточці і/або панчетти (італійський бекон) з додаванням різних спецій і несульфитированного виноградного вина.
Іноді для приготування мінестроне овочі або (частина овочів) обсмажуються в оливковій олії, але тільки зовсім легко, на слабкому вогні. До складу можуть входити цибуля, кріп, морква, капуста різних видів, селера, цукіні, гарбуз, солодкий перець, баклажани, ріпа, боби, спаржа й ін
У сучасному варіанті іноді нарізані овочі варять до готовності, потім половину готових овочів подрібнюють блендером до стану пюре і повертають назад в суп.
Рецепт овочевого супу мінестроне
Приготування
Моєму картоплю, розрізаємо кожен бульба на 4 частини вздовж (або якось по-іншому) і закладаємо в каструлю. Також закладаємо молоду стручкову квасолю і промитий рис. Заливаємо бульйон або воду і варимо протягом 10-12 хвилин з додаванням лаврушки, перцю горошку, гвоздику і лаврового листа.
Одночасно на сковороді на оливковій олії злегка обсмажуємо нарізану кружальцями цибулю-порей (або чверть кільцями звичайний) з морквою, нарізаною соломкою. Додаємо зелений горошок і тушкуємо протягом 8 хвилин. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю разом з нарізаним соломкою солодким перцем і розібраної на дрібні качанчики брокколі. Варимо все разом протягом 8 хвилин. Можна за 3 хвилини до готовності додати трохи томат-пасти або мелкорублених помідор (2-3 шт.).
Ополоником або виймаємо шумівкою з каструлі частина овочів (приблизно 1/3) і перекладаємо в тарілку. Трохи охолоджуємо, пюрируем з допомогою блендера і повертаємо в каструлю з супом.
Перед подачею посипаємо рубаним часником і зеленню. Червоним гострим перцем і меленим чорним приправляємо індивідуально.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча грудка з овочами
З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
Тушкована капуста з ковбасою
Тушкована капуста з ковбасою - це швидке, просте і смачне блюдо для буднів. Простоту його приготування оцінять зайняті люди. Давайте розглянемо
Цвітна капуста з грибами
Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
Куксу - рецепт
Куксу - корейське блюдо, яке представляє собою локшину, супи або закуски з локшиною. Його можна готувати з кукурудзи, рису, пшениці, гречки.
Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони
Лаханорізо
Лаханорізо - традиційне блюдо грецької домашньої кухні, неодмінними компонентами якого є рис і білокачанна капуста. Це страва схоже на овочевий плов