Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Куксу - рецепт

4-01-2015, 21:10
1 205
Куксу - рецепт
Куксу - страва корейської кухні (іноді на пострадянському просторі корейці вимовляють «куксі»). Куксу являє собою локшину, також називаються різні традиційні корейські супи і закуски з локшиною. Народи, що проживають в азіатсько-тихоокеанському регіоні, почали готувати локшину різних видів близько 6000 - 5000 до Н. Е. В даний час куксу готують з різних продуктів: з гречки, рису, пшениці, кукурудзи, картоплі і деяких інших продуктів. Форма куксу може бути самою різною, як і звичні для нас європейські види пасти.
Розповімо, як і з чим можна приготувати куксу.

Універсальний рецепт приготування корейської локшини куксу в домашніх умовах


Треба замісити не водянисте тісто з борошна будь-якого злака (пшенична, гречана, рисова, кукурудзяна) або суміші різних видів борошна з додаванням води і, якщо хочете, яйця (це поліпшить тісто). До складу куксу також можуть входити різні види натурального крохмалю, картопляне пюре або пюрированная маса з зварених бобів. Ви також можете ввести складу тіста овочеві фреш-соки і спеції, хоча для корейських кулінарних традицій такі прийоми нетипові. Тісто расстаивается протягом близько 20-30-ти хвилин, після чого з нього розкачуємо пласти і ріжемо ножем таким чином, щоб виходили вироби потрібної форми (потім куксу можна варити, або використовувати не відразу, а підсушити на рушник і зберігати в картонній коробці).
Куксу будь-якого виду краще варити окремо. Закладаємо куксу-локшину в ємність з киплячою водою, варимо, іноді акуратно помішуючи, до спливання, після чого вливаємо чашку холодної води і чекаємо, поки домашня локшина спливе вдруге, вимикаємо вогонь, зливаємо воду, якщо хочете, можна промити.
Готову зварену локшину куксу можна подати у вигляді гарніру у другому гарячому або холодному блюді або в супах, що складаються з бульйону, м'яса, риби, овочів, грибів і морепродуктів. Зрозуміло, всі корейські страви грунтовно приправляються.

Гарячий корейська суп куксу з м'ясом і овочами


Інгредієнти:

  • домашня куксу будь-якого виду - 05 суповий чашки на порцію;

  • м'ясо (свиняче або куряче філе) - 150-180 г на порцію;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • морква;

  • капуста (пекинка або білокачанна);

  • цибуля ріпчаста;

  • часник;

  • зелень (кінза, базилік, петрушка, цибулька);

  • спеції (коріандр, гострий червоний і чорний перець, фенхель, кунжут та ін);

  • соєвий соус;

  • кунжутне масло.


  • Приготування
    Готуємо все окремо (у нас 3 основних компоненти: м'ясо, куксу-лапша і овочі).
    М'ясо ріжемо нетовстими короткими смужками, варимо з цибулиною і немолотими спеціями в бульйоні (цибулину викидаємо). Вводимо відтяжку з яєчного білка і збиваємо, після чого виймаємо м'ясо і проціджуємо у бульйон (зручніше в іншу чисту каструлю).
    На сковороді обсмажуємо в олії з кунжуту на середньо-сильному вогні нарізані дрібною тонкою соломкою цибулю і моркву. Додаємо капусту і злегка протушиваем всі разом, помішуючи. Зменшуємо вогонь, вливаємо трохи бульйону і готуємо з додаванням спецій протягом близько 8-15 хвилин. Залишаємо під кришкою.
    Доводимо чистий бульйон до кипіння і закладаємо куксу-локшину. Варимо до спливання і ще протягом 5-8 хвилин, помішуючи.
    Розкладаємо в чашки потроху м'яса, тушкованих овочів, локшини і
    Куксу - рецепт
    доливаємо бульйону, в якому вона варилася або чистого м'ясного бульйону (тоді треба частина його залишити заздалегідь, або зварити куксу-локшину у воді).
    Приправляємо соєвим соусом, присипаємо подрібненою зеленню і часником. Можна додати насіння кунжуту. Подаємо до кожній чашці з супом керамічну ложку з короткою ручкою (такими їдять в далекосхідних азіатських країнах). Також подаємо і палички. Їмо ложкою бульйон, а м'ясо, локшину і овочі - паличками. Можна подати перед супом чашечку соджу в якості аперитиву. Їмо, насолоджуємося і не забуваємо щодо голосно чавкати від задоволення, таким чином, висловлюючи своє захоплення кулінарними талантами готував (у Кореї так прийнято).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Альтернатива покупної вермішелі - ситна домашня локшина, підійде для приготування перших страв, або як гарнір до основного. Приготувавши локшину за
    Локшина з морепродуктами
    Локшина з морепродуктами
    Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно
    Локшина удон - рецепт
    Локшина удон - рецепт
    Удон - це японська товста локшина, яку готують з трьох компонентів: пшеничного борошна, води і солі. Її можна зробити самостійно, або придбати в
    Хе зі свинячих вух
    Хе зі свинячих вух
    Свинячі вуха готують по-різному: тушкують, смажать, варять, запікають, але завжди попередньо маринують. І сьогодні ми з вами поділимося простими
    Рисова локшина з овочами
    Рисова локшина з овочами
    Рисова локшина - продукт, поширений в Японії, Китаї, Таїланді, В'єтнамі. З неї готують багато незвичайних страв, але сьогодні ми поговоримо про більш
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся