Куксу - рецепт

Розповімо, як і з чим можна приготувати куксу.
Універсальний рецепт приготування корейської локшини куксу в домашніх умовах
Треба замісити не водянисте тісто з борошна будь-якого злака (пшенична, гречана, рисова, кукурудзяна) або суміші різних видів борошна з додаванням води і, якщо хочете, яйця (це поліпшить тісто). До складу куксу також можуть входити різні види натурального крохмалю, картопляне пюре або пюрированная маса з зварених бобів. Ви також можете ввести складу тіста овочеві фреш-соки і спеції, хоча для корейських кулінарних традицій такі прийоми нетипові. Тісто расстаивается протягом близько 20-30-ти хвилин, після чого з нього розкачуємо пласти і ріжемо ножем таким чином, щоб виходили вироби потрібної форми (потім куксу можна варити, або використовувати не відразу, а підсушити на рушник і зберігати в картонній коробці).
Куксу будь-якого виду краще варити окремо. Закладаємо куксу-локшину в ємність з киплячою водою, варимо, іноді акуратно помішуючи, до спливання, після чого вливаємо чашку холодної води і чекаємо, поки домашня локшина спливе вдруге, вимикаємо вогонь, зливаємо воду, якщо хочете, можна промити.
Готову зварену локшину куксу можна подати у вигляді гарніру у другому гарячому або холодному блюді або в супах, що складаються з бульйону, м'яса, риби, овочів, грибів і морепродуктів. Зрозуміло, всі корейські страви грунтовно приправляються.
Гарячий корейська суп куксу з м'ясом і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо все окремо (у нас 3 основних компоненти: м'ясо, куксу-лапша і овочі).
М'ясо ріжемо нетовстими короткими смужками, варимо з цибулиною і немолотими спеціями в бульйоні (цибулину викидаємо). Вводимо відтяжку з яєчного білка і збиваємо, після чого виймаємо м'ясо і проціджуємо у бульйон (зручніше в іншу чисту каструлю).
На сковороді обсмажуємо в олії з кунжуту на середньо-сильному вогні нарізані дрібною тонкою соломкою цибулю і моркву. Додаємо капусту і злегка протушиваем всі разом, помішуючи. Зменшуємо вогонь, вливаємо трохи бульйону і готуємо з додаванням спецій протягом близько 8-15 хвилин. Залишаємо під кришкою.
Доводимо чистий бульйон до кипіння і закладаємо куксу-локшину. Варимо до спливання і ще протягом 5-8 хвилин, помішуючи.
Розкладаємо в чашки потроху м'яса, тушкованих овочів, локшини і

Приправляємо соєвим соусом, присипаємо подрібненою зеленню і часником. Можна додати насіння кунжуту. Подаємо до кожній чашці з супом керамічну ложку з короткою ручкою (такими їдять в далекосхідних азіатських країнах). Також подаємо і палички. Їмо ложкою бульйон, а м'ясо, локшину і овочі - паличками. Можна подати перед супом чашечку соджу в якості аперитиву. Їмо, насолоджуємося і не забуваємо щодо голосно чавкати від задоволення, таким чином, висловлюючи своє захоплення кулінарними талантами готував (у Кореї так прийнято).
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашня локшина для супу - рецепт
Альтернатива покупної вермішелі - ситна домашня локшина, підійде для приготування перших страв, або як гарнір до основного. Приготувавши локшину за

Локшина з морепродуктами
Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно

Локшина удон - рецепт
Удон - це японська товста локшина, яку готують з трьох компонентів: пшеничного борошна, води і солі. Її можна зробити самостійно, або придбати в

Хе зі свинячих вух
Свинячі вуха готують по-різному: тушкують, смажать, варять, запікають, але завжди попередньо маринують. І сьогодні ми з вами поділимося простими

Рисова локшина з овочами
Рисова локшина - продукт, поширений в Японії, Китаї, Таїланді, В'єтнамі. З неї готують багато незвичайних страв, але сьогодні ми поговоримо про більш

Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся