Локшина удон - рецепт
Локшина - один з найбільш популярних продуктів в кулінарних традиціях далекосхідних народів. Удон - типово японський продукт, це товста лапша, що готується частіше всього з трьох компонентів: пшеничного борошна, води і солі (відомі також різновиди локшина удон з гречаного і бобової борошна). Регіональні підвиди і традиції приготування цього продукту, деяким чином, розрізняються залежно від місцевих кулінарних традицій та уподобань.
Локшина удон має нейтральний смак, а тому її часто використовують у приготуванні супів, смаки і аромати яким надають інші продукти (бульйон, соєвий соус , спеції, зелень та ін) У жаркі дні страви з локшиною удон подаються холодними, в холодні дні - в гарячому вигляді. Супроводжуючі локшину продукти, як правило, також вибираються з урахуванням сезону.
Крім супів відомо безліч традиційних рецептів приготування локшини удон з додаванням різноманітних соусів, деяких видів м'яса, квасолі, грибів та інших продуктів.
Розповімо, як можна смачно приготувати локшину удон. Готову локшину удон можна купити в спеціалізованих відділах великих супермаркетів і продуктових азіатських ринках. Або приготувати самостійно ножем вручну або за допомогою лапшерізки - це зовсім нескладно: тісто найпростіше, замісити щодо круто, розкачують у прямокутні пласти, нарізати і викласти на чистий папір просушитись (зберігати в картонному ящику). А можна просто купити якісну локшину європейських виробників (маркування на упаковці «група А», тобто з твердих сортів пшениці).
Інгредієнти:
локшина удон - 200 г;
курка (філе) - 250 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
молода зелена квасоля - 200 р.;
солодкий перець (червоний) - 1-2 шт.;
часник - 2 зубчики;
гострий червоний перець;
рослинне масло (краще кунжутне) - 2 ст. ложки;
зелена цибуля, кінза, петрушка, кріп;
якісний соєвий соус;
мірін;
насіння кунжуту - 1 ст. ложка.
Приготування
Цибулину очистимо й наріжемо чверть кільцями, солодкий перець - короткою тонкою соломкою, кожен стручок квасолі - на 3 частини. Куряче філе порубаємо невеликими короткими смужками. В добре розігрітій товстостінної глибокій сковороді обсмажимо на олії цибулю і шматочки курячого м'яса і квасоля. Обсмажуємо все разом, активно маніпулюючи лопаткою, до зміни кольору м'яса. Зменшуємо вогонь, підливаємо трохи води і протушиваем протягом 10-15 хвилин, помішуючи, потім додаємо солодкий перець і тушкуємо на слабкому вогні ще протягом 8 хвилин.
Готуємо соус. Змішуємо в довільному співвідношенні (пробуйте на смак) соєвий соус і мірін, приправляємо гострим червоним перцем і продавлений часником. Зелень дрібно рубаємо. Відварюємо локшину (5-7 хвилин, не більше) і відкидаємо на друшляк.
Розставляємо супові чашки і розкладаємо в кожну потроху локшини, м'яса з овочами, додаємо соус. Присипаємо рубаною зеленню і насінням кунжуту. Можна подати як друге блюдо або додати трохи курячого бульйону і подати як суп. Як аперитив - чашку саке, японського віскі або сливового вина.
Інгредієнти:
локшина удон - по 50-100 г на порцію;
яйце куряче дієтичне - по 1 на порцію;
печериці свіжі - по 80-100 г на порцію;
цибуля зелена і інша зелень;
гострий червоний перець;
часник;
соєвий соус;
курячий бульйон.
Приготування
Гливи можна їсти сирими, взагалі не піддаючи тепловій обробці - так збережуться всі їхні корисні властивості. Нарізаємо пластини грибів не занадто дрібно. Лук та іншу зелень, навпаки, дрібно рубаємо.
Варимо локшину (5-7 хвилин) і відкидаємо на друшляк. Розкладаємо порційно в супові чашки. Додаємо гливи і перемішуємо. Робимо поглиблення в центрі, в нього акуратно поміщаємо сире яйце. А бульйон вже кипить, заливаємо їм все так, щоб покрити яйце - воно звариться в гарячому бульйоні до ступеня, яку ми називаємо «в мішечок». Присипаємо рубаною зеленню, приправляємо часником, гострим перцем і соєвим соусом. Чашку саке (мірін в цьому випадку не підійде), і - насолоджуємося.
Локшина удон має нейтральний смак, а тому її часто використовують у приготуванні супів, смаки і аромати яким надають інші продукти (бульйон, соєвий соус , спеції, зелень та ін) У жаркі дні страви з локшиною удон подаються холодними, в холодні дні - в гарячому вигляді. Супроводжуючі локшину продукти, як правило, також вибираються з урахуванням сезону.
Крім супів відомо безліч традиційних рецептів приготування локшини удон з додаванням різноманітних соусів, деяких видів м'яса, квасолі, грибів та інших продуктів.
Розповімо, як можна смачно приготувати локшину удон. Готову локшину удон можна купити в спеціалізованих відділах великих супермаркетів і продуктових азіатських ринках. Або приготувати самостійно ножем вручну або за допомогою лапшерізки - це зовсім нескладно: тісто найпростіше, замісити щодо круто, розкачують у прямокутні пласти, нарізати і викласти на чистий папір просушитись (зберігати в картонному ящику). А можна просто купити якісну локшину європейських виробників (маркування на упаковці «група А», тобто з твердих сортів пшениці).
Рецепт локшина удон з куркою і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину очистимо й наріжемо чверть кільцями, солодкий перець - короткою тонкою соломкою, кожен стручок квасолі - на 3 частини. Куряче філе порубаємо невеликими короткими смужками. В добре розігрітій товстостінної глибокій сковороді обсмажимо на олії цибулю і шматочки курячого м'яса і квасоля. Обсмажуємо все разом, активно маніпулюючи лопаткою, до зміни кольору м'яса. Зменшуємо вогонь, підливаємо трохи води і протушиваем протягом 10-15 хвилин, помішуючи, потім додаємо солодкий перець і тушкуємо на слабкому вогні ще протягом 8 хвилин.
Готуємо соус. Змішуємо в довільному співвідношенні (пробуйте на смак) соєвий соус і мірін, приправляємо гострим червоним перцем і продавлений часником. Зелень дрібно рубаємо. Відварюємо локшину (5-7 хвилин, не більше) і відкидаємо на друшляк.
Розставляємо супові чашки і розкладаємо в кожну потроху локшини, м'яса з овочами, додаємо соус. Присипаємо рубаною зеленню і насінням кунжуту. Можна подати як друге блюдо або додати трохи курячого бульйону і подати як суп. Як аперитив - чашку саке, японського віскі або сливового вина.
Локшина удон з яйцем і вешенками
Інгредієнти:
Приготування
Гливи можна їсти сирими, взагалі не піддаючи тепловій обробці - так збережуться всі їхні корисні властивості. Нарізаємо пластини грибів не занадто дрібно. Лук та іншу зелень, навпаки, дрібно рубаємо.
Варимо локшину (5-7 хвилин) і відкидаємо на друшляк. Розкладаємо порційно в супові чашки. Додаємо гливи і перемішуємо. Робимо поглиблення в центрі, в нього акуратно поміщаємо сире яйце. А бульйон вже кипить, заливаємо їм все так, щоб покрити яйце - воно звариться в гарячому бульйоні до ступеня, яку ми називаємо «в мішечок». Присипаємо рубаною зеленню, приправляємо часником, гострим перцем і соєвим соусом. Чашку саке (мірін в цьому випадку не підійде), і - насолоджуємося.
Рекомендуємо добрі рецепти
Локшина з морепродуктами
Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно
Локшина з яйцем
Локшина з яйцем-це смачно і дуже просто. Таке поєднання може бути як другою, так і першою стравою. Давайте розглянемо декілька незвичайних варіантів
Сукіякі - рецепт
Приготування і поїдання японської страви сукіякі - ціла церемонія. Овочі, гриби, зелень, м'ясо і сир, ошпарені в соусі, або бульйоні, з'їдаються
Суп з качкою і локшиною
Качині супи зустрічаються досить часто в східній кухні, зокрема, в тайській і китайської. І сьогодні ми підкажемо вам, як зварити суп з качкою та
Куксу - рецепт
Куксу - корейське блюдо, яке представляє собою локшину, супи або закуски з локшиною. Його можна готувати з кукурудзи, рису, пшениці, гречки.
Рисова локшина з овочами
Рисова локшина - продукт, поширений в Японії, Китаї, Таїланді, В'єтнамі. З неї готують багато незвичайних страв, але сьогодні ми поговоримо про більш