Суп з качкою і локшиною
Качині супи - прерогатива східної кухні. Наваристий бульйон з масою ароматних прянощів, домашня локшина і овочі в поєднанні з ніжним м'ясом качки роблять це блюдо легким і ситним одночасно.
В основі тайського супу лежить бульйон з безліччю прянощів і солонувата заправка, яку прийнято подавати окремо.
Інгредієнти:
Для бульйону:
запечена качка - 1 тушка;
масло рослинне - 30 мл;
зубчики часнику - 8 шт.;
кориця - 3 палички;
аніс - 2 зірочки;
гвоздика - 3 бутона;
корінь калгану - 4 см шматок;
вода - 2 л.
Для заправки:
рибний соус -45 мл;
соєвий соус - 45 мл;
пальязикай цукор - 15 р.
Для подачі:
свіжа локшина - 1 кг;
бок чой - 1 шт.;
листя коріандру, зелений лук.
Приготування
З запеченої качки знімаємо м'ясо, а каркас використовуємо для приготування бульйону. На сковороді з олією смажимо спеції, щоб вони пустили свій аромат: аніс, гвоздику, корицю, тертий корінь гангала і часник. Додаємо зелень і качині кістки, продовжуємо смажити 4 хвилини і заливаємо все водою. Варимо бульйон протягом півтора годин, а потім проціджують через марлевий фільтр.
Бланшеруем овочі і локшину протягом хвилини. Кладемо підготовлені інгредієнти в глибоку тарілку, заливаємо качиним бульйоном, викладаємо шматки качиного м'яса і посипаємо блюдо зеленою цибулею.
Суп подається з класичною для азіатської кухні солодко-солоної заправкою, приготовленою з рибного соусу, цукру і соєвого соусу.
Китайський суп мало чим відрізняється від тайського, адже коріння обох кухонь дуже схожі. Для цього рецепту ви можете використовувати бульйон з качки або курки, попередньо не запікаючи кістки, але врахуйте, що ця незначна деталь помітно збагачує страву смаком.
Інгредієнти:
курячий або качиний бульйон - 1 л;
тертий імбир - 1 ст. ложка;
часникові зубчики - 2 шт.;
качина грудка (запечений) - 2 шт.;
локшина удон - 250 г;
соєвий соус - 20 мул;
бок чой (нарізаний) - 2 ст.;
кунжутне масло - 10 мл
Приготування
Обсмажуємо тертий імбир з часником в соєвому соусі з додаванням кунжутної олії, поки останній не карамелізується. Розбавляємо отриману солону карамель бульйоном і бланшеруем в ньому нарізану бок чой. В останню хвилину додаємо локшину і знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо суп з локшиною по глибоких тарілках і доповнюємо шматочками запеченої качки. Китайський суп з качки з локшиною подається відразу ж після приготування.
Як приготувати тайський суп з качкою і локшиною?
В основі тайського супу лежить бульйон з безліччю прянощів і солонувата заправка, яку прийнято подавати окремо.
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для заправки:
Для подачі:
Приготування
З запеченої качки знімаємо м'ясо, а каркас використовуємо для приготування бульйону. На сковороді з олією смажимо спеції, щоб вони пустили свій аромат: аніс, гвоздику, корицю, тертий корінь гангала і часник. Додаємо зелень і качині кістки, продовжуємо смажити 4 хвилини і заливаємо все водою. Варимо бульйон протягом півтора годин, а потім проціджують через марлевий фільтр.
Бланшеруем овочі і локшину протягом хвилини. Кладемо підготовлені інгредієнти в глибоку тарілку, заливаємо качиним бульйоном, викладаємо шматки качиного м'яса і посипаємо блюдо зеленою цибулею.
Суп подається з класичною для азіатської кухні солодко-солоної заправкою, приготовленою з рибного соусу, цукру і соєвого соусу.
Рецепт супу-локшини з качкою по-китайськи
Китайський суп мало чим відрізняється від тайського, адже коріння обох кухонь дуже схожі. Для цього рецепту ви можете використовувати бульйон з качки або курки, попередньо не запікаючи кістки, але врахуйте, що ця незначна деталь помітно збагачує страву смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажуємо тертий імбир з часником в соєвому соусі з додаванням кунжутної олії, поки останній не карамелізується. Розбавляємо отриману солону карамель бульйоном і бланшеруем в ньому нарізану бок чой. В останню хвилину додаємо локшину і знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо суп з локшиною по глибоких тарілках і доповнюємо шматочками запеченої качки. Китайський суп з качки з локшиною подається відразу ж після приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з рисовою локшиною
Суп з рисовою локшиною - досить просте, але в теж час дуже смачне перше блюдо. Його можна приготувати в будь-який момент, особливо якщо у вас вдома є
Суп з качки
Наваристі супи з качки навряд чи згодяться для дієтичного харчування, однак під час «свята живота» побалувати себе гарячим з качиного м'яса можна,
Суп фо
Легкі східні страви мало кого залишать байдужими, рівно як і головний герой цієї статті - суп фо, який не дивлячись на свій в'єтнамське походження
Суп із дикої качки
Суп із дикої качки - смачне та вишукане блюдо, яке здатне прикрасити навіть святковий стіл. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів
Локшина з яйцем
Локшина з яйцем-це смачно і дуже просто. Таке поєднання може бути як другою, так і першою стравою. Давайте розглянемо декілька незвичайних варіантів
Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся