Суп із дикої качки
З дичини завжди виходять дуже смачні страви. Зараз ми вам розповімо рецепти приготування супу з дикої качки.
Інгредієнти:
дика качка - 2 шт.;
сире свиняче сало - 280 м;
болгарський перець - 400 г;
цибуля - 2 шт.;
картопля - 800 г;
морква - 05 кг;
помідори - 05 кг;
паста томатна - 6 ст. ложок;
часник - 6 зубчиків;
кріп - 1 пучок;
кінза - 1 пучок;
петрушка - 1 пучок;
горілка - 100 мл;
зелень, сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Качок спочатку общипуємо і чистимо, потім обсмаливаем, щоб усунути залишилися пір'я. У великий казан викладаємо підготовлені тушки, вливаємо воду, щоб качки були повністю нею покриті. Туди ж додаємо 1 цілу цибулину і ставимо казан на вогонь. Варимо птицю довго - не менше 4 годин, солити при цьому не потрібно, щоб м'ясо не стало жорстким. Піну, яка буде утворюватися, знімаємо.
Поки вариться м'ясо, підготуємо всі продукти: картоплю чистимо і ріжемо великими брусками. Морква також очищаємо і нарізаємо великими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями. Солодкий болгарський перець очищаємо від плодоніжок і насіння і нарізаємо півкільцями. Вимиті помідори ріжемо часточками. Подрібнюємо зелень кропу, кінзи і петрушки. Сало ріжемо соломкою і смажимо його на сковороді, поки не утворюються шкварки. Потім додаємо моркву, цибулю і злегка обсмажуємо овочі.
Коли качки будуть готові, кидаємо в бульйон картоплю і варимо хвилин 10 потім додаємо зажарку з сала і овочів, солимо і перчимо за смаком. Викладаємо помідори і перець в казан до решти інгредієнтів і проварюємо хвилин 20. Після цього додаємо спеції (зіру, лавровий лист, коріандр, перець горошком і томатну пасту) і викладаємо половину підготовленої зелені. Варимо ще хвилин 10 потім заправляємо суп-шурпу з дикої качки часником, вливаємо горілку, знімаємо казан з вогню, даємо настоятися хвилин 10 додаємо решту зелень і все! Можна розливати по тарілках і приступати до вживання цього неймовірно смачного і ароматного супу.
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
цибуля - 3 шт.;
рослинне масло - 100 мл;
морква - 3 шт.;
картопля - 7 шт.;
сіль, спеції, зелень - за смаком.
Приготування
Тушку дикої качки общипуємо, потрошимо і ділимо на 6 шматків. Цибулю, моркву, картоплю чистимо і ріжемо часточками. У казан або глибоку сковороду вливаємо олію і обсмажуємо качку до рум'яності. Додаємо цибулю, моркву і трохи води. Тушкуємо на невеликому вогні, помішуючи, хвилин 25.
Потім вливаємо потрібну кількість води і варимо ще близько 1 години. Хвилин за 30 до готовності качки додаємо в суп сіль за смаком, картоплю, лавровий лист, перець горошком. Коли картопля звариться, знімаємо посуд з вогню і посипаємо суп подрібненою зеленню.
Інгредієнти:
дика качка - 1 шт.;
локшина домашня - 300 г;
морква - 2 шт.;
вода - 3 л;
цибуля - 2 шт.;
коріння петрушки - 2 шт.;
вершкове масло - 30 г;
зелений горошок консервований - 4 ст. ложки;
лавровий лист - 3 шт.;
чорний перець горошком - 10 шт.;
консервовані маслини - 10 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Тушку качки общипываем, потрошимо, обпаливаем, ділимо її на шматки і закладаємо в каструлю. Заливаємо м'ясо водою, додаємо подрібнений корінь петрушки, перець горошком і варимо, поки м'ясо не стане м'яким. Після цього виймаємо його з бульйону і ріжемо кубиками. А в бульйон додаємо локшину. Моркву і цибулю чистимо і ріжемо невеликими кубиками, потім обсмажуємо овочі на маслі, додаючи в кінці порізані навпіл маслини, зелений горошок. Викладаємо зажарку в бульйон, після закипання додаємо м'ясо качки і лавровий лист. Солимо, перчимо до смаку і варимо хвилин 15. Вже в тарілки з супом із дикої качки додаємо подрібнену зелень.
Рецепт супу-шурпи з дикої качки
Інгредієнти:
Приготування
Качок спочатку общипуємо і чистимо, потім обсмаливаем, щоб усунути залишилися пір'я. У великий казан викладаємо підготовлені тушки, вливаємо воду, щоб качки були повністю нею покриті. Туди ж додаємо 1 цілу цибулину і ставимо казан на вогонь. Варимо птицю довго - не менше 4 годин, солити при цьому не потрібно, щоб м'ясо не стало жорстким. Піну, яка буде утворюватися, знімаємо.
Поки вариться м'ясо, підготуємо всі продукти: картоплю чистимо і ріжемо великими брусками. Морква також очищаємо і нарізаємо великими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями. Солодкий болгарський перець очищаємо від плодоніжок і насіння і нарізаємо півкільцями. Вимиті помідори ріжемо часточками. Подрібнюємо зелень кропу, кінзи і петрушки. Сало ріжемо соломкою і смажимо його на сковороді, поки не утворюються шкварки. Потім додаємо моркву, цибулю і злегка обсмажуємо овочі.
Коли качки будуть готові, кидаємо в бульйон картоплю і варимо хвилин 10 потім додаємо зажарку з сала і овочів, солимо і перчимо за смаком. Викладаємо помідори і перець в казан до решти інгредієнтів і проварюємо хвилин 20. Після цього додаємо спеції (зіру, лавровий лист, коріандр, перець горошком і томатну пасту) і викладаємо половину підготовленої зелені. Варимо ще хвилин 10 потім заправляємо суп-шурпу з дикої качки часником, вливаємо горілку, знімаємо казан з вогню, даємо настоятися хвилин 10 додаємо решту зелень і все! Можна розливати по тарілках і приступати до вживання цього неймовірно смачного і ароматного супу.
Суп із дикої качки з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Тушку дикої качки общипуємо, потрошимо і ділимо на 6 шматків. Цибулю, моркву, картоплю чистимо і ріжемо часточками. У казан або глибоку сковороду вливаємо олію і обсмажуємо качку до рум'яності. Додаємо цибулю, моркву і трохи води. Тушкуємо на невеликому вогні, помішуючи, хвилин 25.
Потім вливаємо потрібну кількість води і варимо ще близько 1 години. Хвилин за 30 до готовності качки додаємо в суп сіль за смаком, картоплю, лавровий лист, перець горошком. Коли картопля звариться, знімаємо посуд з вогню і посипаємо суп подрібненою зеленню.
Суп-локшина із дикої качки
Інгредієнти:
Приготування
Тушку качки общипываем, потрошимо, обпаливаем, ділимо її на шматки і закладаємо в каструлю. Заливаємо м'ясо водою, додаємо подрібнений корінь петрушки, перець горошком і варимо, поки м'ясо не стане м'яким. Після цього виймаємо його з бульйону і ріжемо кубиками. А в бульйон додаємо локшину. Моркву і цибулю чистимо і ріжемо невеликими кубиками, потім обсмажуємо овочі на маслі, додаючи в кінці порізані навпіл маслини, зелений горошок. Викладаємо зажарку в бульйон, після закипання додаємо м'ясо качки і лавровий лист. Солимо, перчимо до смаку і варимо хвилин 15. Вже в тарілки з супом із дикої качки додаємо подрібнену зелень.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з качки
Наваристі супи з качки навряд чи згодяться для дієтичного харчування, однак під час «свята живота» побалувати себе гарячим з качиного м'яса можна,
Томатний суп з базиліком - рецепт
Варіантів створення томатних супів досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами ще кількома цікавими рецептиками. Давайте приготуємо томатний суп з
Качка з квашеною капустою
Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.
Тушонка з качки
Тушонка - відмінний варіант для приготування швидкий страв для всієї сім'ї. А ви знаєте, що її можна зробити в домашніх умовах? І сьогодні ми
Як приготувати качку в мультиварці?
Качку найчастіше готують на святковий обід або вечерю. Її смажать, фарширують яблуками, гречкою, чорносливом і т. д. Але сьогодні ми розповімо кілька
Бешбармак з качки
Бешбармак - популярна страва народів Середньої Азії. Його зазвичай готують з баранини або конини. Але сьогодні ми поділимося з вами простими і