Бешбармак з качки
Хто сказав, що бешбармак потрібно готувати тільки з конини або баранини? Досить смачним це блюдо виходить і з м'яса птиці - наваристое, чудово смачне і поживне. Спробуйте і не пошкодуєте, а як правильно приготувати бешбармак з качки ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
тушка качки - 15 кг;
борошно вищого сорту - 25 ст.;
яйце - 3 шт.;
бульйон охолоджений - 05 ст.;
цибулина - 3 шт.;
лавровий лист - 1 шт.;
спеції.
Приготування
Качку гарненько миємо, обробляємо, розрізаємо тушку на шматочки невеликих розмірів і складаємо їх у каструлю. Тепер заливаємо водою, солимо і ставимо варитися на плиту. Цим часом поки замішуємо з борошна, бульйончик і яєць круте тісто, поділяють його на частини і розгортаємо в тоненькі коржі. Даємо їм трохи підсохнути і нарізаємо ромбиками.
Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями, складаємо в каструльку, присипаємо чорним меленим перцем і додаємо лавровий листочок. Після цього заливаємо його гарячим качиним бульйончик і залишаємо постояти, щоб пішла вся гіркота.
Зварене м'ясо акуратно виймаємо, а в киплячому бульйоні варимо до готовності наші ромбики, приготовлені з тіста, хвилин 5-7. Далі готове тісто викладаємо на блюдо, зверху покриваємо м'ясними шматочками і поливаємо вареним цибулькою з бульйоном. Подаємо готовий смачний бешбармак з качки на стіл, присипавши зверху свіжою січеною зеленню.
Інгредієнти:
тушка качки - 1 кг;
цибулина - 2 шт.;
зелена цибуля - 1 пучок;
петрушка - 1 пучок;
яйце куряче - 1 шт.;
тепла вода - 1 ст.;
борошно - 200 г;
спеції.
Приготування
Качку потрошимо при необхідності, гарненько промиваємо і розрізаємо на частини. Потім викладаємо їх в каструлю і заливаємо водою, щоб вона ледь-ледь прикривала м'ясо. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо м'ясо до м'якості під кришкою. В кінці підсолюємо і перчимо за смаком бульйон. Поки вариться качка, давайте приготуємо коржі. Для цього збиваємо яйце зі склянкою тепленької води, підсолюємо, додаємо борошно і поступово замішуємо мягенькое і еластичне тісто. Потім загортаємо його в целофан і залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі.
Далі розкачуємо тісто на тоненький пласт і вирізаємо з нього склянкою кружечки. Коли качка буде готова, дістаємо її, даємо трохи охолонути і відокремлюємо мяско від кісток. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і заливаємо невеликою кількістю гарячого бульйону, щоб позбавитися від зайвої гіркоти. В бульйоні, що залишився відварюємо наші коржі , а потім викладаємо їх на плоске блюдо. Зверху викладаємо шматочки м'яса, пропарений цибулю і присипаємо все зеленню.
Інгредієнти:
качина грудка зі шкіркою - 1 кг;
картопля - 8 шт.;
готове яєчне тісто - 100 г;
спеції;
цибулина - 1 шт.
Приготування
Качину грудку ставимо варитися на середній вогонь, а самі беремо готове тісто на пельмені, розкачуємо його в великий тоненький пласт і нарізаємо на великі квадрати. Залишаємо їх відкритими, що б вони трохи підсохли, періодично перевертаючи.
Картоплю чистимо, розрізаємо і кидаємо в каструлю, де вариться птах. Як тільки картопелька стане м'якою, викладаємо його на блюдо. З качиної грудки знімаємо шкірку і відокремлюємо м'ясо від кісточок і викладаємо до картоплі.
У бульйон опускаємо тісто, варимо його хвилин 5 до готовності, виймаємо шумовочкой і викладаємо поверх м'яса і картоплі. Цибулю шаткуємо півкільцями і посипаємо їм нашу страву. Готовий бешбармак з качки приправляємо за смаком перчиком, додаємо за смаком сметанку і злегка поливаємо бульйончик.
Рецепт бешбармака з качки
Інгредієнти:
Приготування
Качку гарненько миємо, обробляємо, розрізаємо тушку на шматочки невеликих розмірів і складаємо їх у каструлю. Тепер заливаємо водою, солимо і ставимо варитися на плиту. Цим часом поки замішуємо з борошна, бульйончик і яєць круте тісто, поділяють його на частини і розгортаємо в тоненькі коржі. Даємо їм трохи підсохнути і нарізаємо ромбиками.
Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями, складаємо в каструльку, присипаємо чорним меленим перцем і додаємо лавровий листочок. Після цього заливаємо його гарячим качиним бульйончик і залишаємо постояти, щоб пішла вся гіркота.
Зварене м'ясо акуратно виймаємо, а в киплячому бульйоні варимо до готовності наші ромбики, приготовлені з тіста, хвилин 5-7. Далі готове тісто викладаємо на блюдо, зверху покриваємо м'ясними шматочками і поливаємо вареним цибулькою з бульйоном. Подаємо готовий смачний бешбармак з качки на стіл, присипавши зверху свіжою січеною зеленню.
Бешбармак з качки
Інгредієнти:
Приготування
Качку потрошимо при необхідності, гарненько промиваємо і розрізаємо на частини. Потім викладаємо їх в каструлю і заливаємо водою, щоб вона ледь-ледь прикривала м'ясо. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо м'ясо до м'якості під кришкою. В кінці підсолюємо і перчимо за смаком бульйон. Поки вариться качка, давайте приготуємо коржі. Для цього збиваємо яйце зі склянкою тепленької води, підсолюємо, додаємо борошно і поступово замішуємо мягенькое і еластичне тісто. Потім загортаємо його в целофан і залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі.
Далі розкачуємо тісто на тоненький пласт і вирізаємо з нього склянкою кружечки. Коли качка буде готова, дістаємо її, даємо трохи охолонути і відокремлюємо мяско від кісток. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і заливаємо невеликою кількістю гарячого бульйону, щоб позбавитися від зайвої гіркоти. В бульйоні, що залишився відварюємо наші коржі , а потім викладаємо їх на плоске блюдо. Зверху викладаємо шматочки м'яса, пропарений цибулю і присипаємо все зеленню.
Як приготувати бешбармак з качки з картоплею?
Інгредієнти:
Приготування
Качину грудку ставимо варитися на середній вогонь, а самі беремо готове тісто на пельмені, розкачуємо його в великий тоненький пласт і нарізаємо на великі квадрати. Залишаємо їх відкритими, що б вони трохи підсохли, періодично перевертаючи.
Картоплю чистимо, розрізаємо і кидаємо в каструлю, де вариться птах. Як тільки картопелька стане м'якою, викладаємо його на блюдо. З качиної грудки знімаємо шкірку і відокремлюємо м'ясо від кісточок і викладаємо до картоплі.
У бульйон опускаємо тісто, варимо його хвилин 5 до готовності, виймаємо шумовочкой і викладаємо поверх м'яса і картоплі. Цибулю шаткуємо півкільцями і посипаємо їм нашу страву. Готовий бешбармак з качки приправляємо за смаком перчиком, додаємо за смаком сметанку і злегка поливаємо бульйончик.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з качки
Наваристі супи з качки навряд чи згодяться для дієтичного харчування, однак під час «свята живота» побалувати себе гарячим з качиного м'яса можна,
Бешбармак з баранини
Бешбармак з баранини - традиційне казахське страву, у якого є різні варіанти приготування. Сьогодні ми вам розповімо про деякі з них. Але основа у
Бешбармак з курки
Традиційно бешбармак готується з бараниною або кониною, які можна замінити на яловичину, а при бажанні навіть на курку. Як раз про бешбармак з курки
Тушонка з качки
Тушонка - відмінний варіант для приготування швидкий страв для всієї сім'ї. А ви знаєте, що її можна зробити в домашніх умовах? І сьогодні ми
Бешбармак в мультиварці
Бешбармак - м'ясне блюдо, популярний у народів Середньої Азії: казахів, киргизів, узбеків, туркменів. У перекладі означає «п'ять пальців», тобто його
Бешбармак з конини
Бешбармак - це страва тюркських народів, яке відрізняється великою калорійністю. Воно складається з локшини, шматків м'яса і трохи овочів. І сьогодні