Бешбармак в мультиварці
Бешбармак - це традиційне м'ясне блюдо, яке прийшло до нас із Середньої Азії. У дослівному перекладі слово «бешбармак» означає «5 пальців». Чому? Та тому що його завжди їли тільки руками, захоплюючи всіма пальчиками. Для приготування цієї страви потрібна спеціальна локшина, яку можна зробити самостійно або придбати готову в магазині. Давайте розглянемо з вами, як приготувати ситний і смачний бешбармак в мультиварці.
Інгредієнти:
баранина - 2 кг;
картопля - 1 кг;
цибулина - 2 шт.
Для локшини:
яйце - 2 шт.;
борошно вищого сорту - 350 г;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
спеції;
вода.
Приготування
Для початку ми з вами зробимо локшину . Для цього в миску насипаємо борошно, робимо в центрі невелике поглиблення, кидаємо сіль, розбиваємо яйця і вливаємо рослинне масло. Потім замішуємо руками однорідне тісто, тонко його розкачуємо і нарізаємо квадратиками розміром 4х4 см.
Після цього залишаємо їх на столі підсохнути, а самі переходимо до підготовки м'яса. Баранину промиваємо, обсушуємо і рубаємо невеликими шматочками. Далі кладемо їх у каструлю, заливаємо повністю водою і вибираємо на дисплеї програму «Варка на пару» і час 1 хвилину. Після звукового сигналу, відкриваємо кришку приладу, обережно зливаємо перший бульйончик в окремий посуд, а м'ясо промиваємо і кладемо в каструлю. Приправляємо його спеціями, наливаємо до верхньої позначки воду, включаємо режим «Гасіння» і готуємо 3 години.
Приблизно через 2 години кидаємо в бульйон очищені й розрізані на половинки бульби картоплі і продовжуємо варіння. Цибулини чистимо, крупно шаткуємо, складаємо в каструльку, заливаємо першим бульйоном і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і відразу ж вимикаємо вогонь. Готове м'ясо і картоплю акуратно виймаємо на тарілку, а бульйон залишаємо. Знову включаємо режим «Варка на парку», викладаємо партіями нашу локшину і варимо її 15 хвилин. Готову локшину кладемо на тарілку, зверху - картоплю і баранину, а потім присипаємо припущенної цибулею і дрібно порізаною зеленою цибулею. Подаємо бешбармак на стіл в гарячому вигляді і насолоджуємося його чудовим смаком.
Інгредієнти:
яловичина - 300 г;
подрібнені сушені гриби - 100 г;
яйце - 1 шт.;
вода - 05 склянки;
борошно - 1 ст.;
спеції.
Приготування
Сушені гриби замочуємо на кілька годин. Яловичину нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками, а цибулю шаткуємо півкільцями. Потім складаємо м'ясні шматочки в чашу мультиварки, зверху викладаємо підготовлені овочі, вливаємо трохи води, приправляємо спеціями і готуємо на режимі «Гасіння» приблизно 50 хвилин.
А цим часом поки замішуємо тісто для локшини: змішуємо в мисці яйця, трохи води, всипаємо борошно. Розкачуємо тісто в пласт, нарізаємо квадратиками і відварюємо в каструлі в підсоленій воді. Далі викладаємо її на блюдо, а зверху кладемо готове м'ясо з грибами і картоплею.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
цибулина - 4 шт.;
лавровий лист - 3 шт.;
вода;
готова локшина - 400 г;
спеції.
Приготування
Курку промиваємо, розбираємо на порційні шматочки і поміщаємо в мультиварочную чашу. Додаємо кілька очищених головок цибулі, солимо за смаком, заливаємо киплячою водою, перемішуємо, закриваємо кришку і виставляємо режим «Гасіння» на 1 годину. Після звукового сигналу виймаємо готову курку, цибулька викидаємо, а м'ясо викладаємо на піднос. Залишився цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і ошпарюємо в бульйоні, вибравши програму «Варка на пару». Готову локшину відварюємо окремо, виймаємо шумівкою і укладаємо на м'ясо, пересипаємо цибульними кільцями.
Бешбармак з баранини в мультиварці
Інгредієнти:
Для локшини:
Приготування
Для початку ми з вами зробимо локшину . Для цього в миску насипаємо борошно, робимо в центрі невелике поглиблення, кидаємо сіль, розбиваємо яйця і вливаємо рослинне масло. Потім замішуємо руками однорідне тісто, тонко його розкачуємо і нарізаємо квадратиками розміром 4х4 см.
Після цього залишаємо їх на столі підсохнути, а самі переходимо до підготовки м'яса. Баранину промиваємо, обсушуємо і рубаємо невеликими шматочками. Далі кладемо їх у каструлю, заливаємо повністю водою і вибираємо на дисплеї програму «Варка на пару» і час 1 хвилину. Після звукового сигналу, відкриваємо кришку приладу, обережно зливаємо перший бульйончик в окремий посуд, а м'ясо промиваємо і кладемо в каструлю. Приправляємо його спеціями, наливаємо до верхньої позначки воду, включаємо режим «Гасіння» і готуємо 3 години.
Приблизно через 2 години кидаємо в бульйон очищені й розрізані на половинки бульби картоплі і продовжуємо варіння. Цибулини чистимо, крупно шаткуємо, складаємо в каструльку, заливаємо першим бульйоном і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і відразу ж вимикаємо вогонь. Готове м'ясо і картоплю акуратно виймаємо на тарілку, а бульйон залишаємо. Знову включаємо режим «Варка на парку», викладаємо партіями нашу локшину і варимо її 15 хвилин. Готову локшину кладемо на тарілку, зверху - картоплю і баранину, а потім присипаємо припущенної цибулею і дрібно порізаною зеленою цибулею. Подаємо бешбармак на стіл в гарячому вигляді і насолоджуємося його чудовим смаком.
Бешбармак з яловичини з грибами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Сушені гриби замочуємо на кілька годин. Яловичину нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками, а цибулю шаткуємо півкільцями. Потім складаємо м'ясні шматочки в чашу мультиварки, зверху викладаємо підготовлені овочі, вливаємо трохи води, приправляємо спеціями і готуємо на режимі «Гасіння» приблизно 50 хвилин.
А цим часом поки замішуємо тісто для локшини: змішуємо в мисці яйця, трохи води, всипаємо борошно. Розкачуємо тісто в пласт, нарізаємо квадратиками і відварюємо в каструлі в підсоленій воді. Далі викладаємо її на блюдо, а зверху кладемо готове м'ясо з грибами і картоплею.
Бешбармак в мультиварці з курки
Інгредієнти:
Приготування
Курку промиваємо, розбираємо на порційні шматочки і поміщаємо в мультиварочную чашу. Додаємо кілька очищених головок цибулі, солимо за смаком, заливаємо киплячою водою, перемішуємо, закриваємо кришку і виставляємо режим «Гасіння» на 1 годину. Після звукового сигналу виймаємо готову курку, цибулька викидаємо, а м'ясо викладаємо на піднос. Залишився цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і ошпарюємо в бульйоні, вибравши програму «Варка на пару». Готову локшину відварюємо окремо, виймаємо шумівкою і укладаємо на м'ясо, пересипаємо цибульними кільцями.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бешбармак з баранини
Бешбармак з баранини - традиційне казахське страву, у якого є різні варіанти приготування. Сьогодні ми вам розповімо про деякі з них. Але основа у
Бешбармак з курки
Традиційно бешбармак готується з бараниною або кониною, які можна замінити на яловичину, а при бажанні навіть на курку. Як раз про бешбармак з курки
Суп локшина в мультиварці
Суп локшина - улюблене блюдо багатьох. Він може бути курячий, грибний або молочний. І сьогодні ми розберемося, як його швидко і просто приготувати в
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
Бешбармак з качки
Бешбармак - популярна страва народів Середньої Азії. Його зазвичай готують з баранини або конини. Але сьогодні ми поділимося з вами простими і
Бешбармак з конини
Бешбармак - це страва тюркських народів, яке відрізняється великою калорійністю. Воно складається з локшини, шматків м'яса і трохи овочів. І сьогодні