Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бешбармак з баранини

Бешбармак з баранини

19-03-2015, 08:42
773
Бешбармак з баранини
Казахська бешбармак - найбільш поширена і знайома багатьом варіація цього класичного тюркського страви. Зазвичай, приготована за цим рецептом страва являє собою пласти локшини у бульйоні, политі жиром і покриті шматками баранини і кільцями цибулі. Це дуже калорійне блюдо, яке не бажано вживати систематично, але якщо ви хочете ситно нагодувати свою сім'ю в холоди, то краще бешбармака не знайти.

Рецепт бешбармака з баранини


Інгредієнти:
Для бульйону:

  • баранина - 1 кг;

  • лавровий лист - 2-3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • чорний перець горошком - 4-5 горошин;

  • сіль - за смаком.


  • Для локшини:

  • борошно - 500 г;

  • бульйон - 2/3 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати бешбармак з баранини, необхідно зварити крутий і жирний баранячий бульйон - тузлук. Для його приготування промиту баранину на кістки кладемо в каструлю разом з чорним перцем і листочками лавра. Заливаємо м'ясо трьома літрами води і ставимо варитися на слабкий вогонь. Через 3-35 години в каструлю можна додати овочі - звичний набір для бульйону у вигляді моркви і ріпчастої цибулі, але можна варити чистий і міцний бульйон з одного лише м'яса. Після закінчення 4 годин, дістаємо баранину і розбираємо її на шматочки, відокремлюючи м'якоть від кісток. Бульйон проціджуємо через кілька шарів марлі, щоб видалити сміття, перець і лаврове листя.
    Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. Додаємо яйце, трохи бульйону і замішуємо круте тісто. Розкачуємо тісто на посипаній борошном поверхні в тонкий пласт, який потім слід нарізати великими ромбами або квадратами.
    У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому кільця цибулі, приправивши його чорним перцем. Як тільки цибуля стане золотистою, заливаємо 2 склянками бульйону і тушкуємо до м'якості. Тушкований цибулю витягаємо і перекладаємо на тарілку, а в бульйоні, що залишився варимо ромби тесту до готовності. Готове тісто викладаємо на велике плоске блюдо, розподіляючи його до країв. У центрі розкладаємо баранину і покриваємо її цибулею, заливаємо блюдо бульйоном або відразу подаємо його в піалі окремо.
    Якщо ви хочете приготувати бешбармак з баранини по-казахськи в мультиварці, то відваріть м'ясо протягом 4 годин використовуючи режим "Варка" або "Суп", а для обсмажування цибулі перейдіть на "Гасіння".

    Як готувати бешбармак з баранини по-киргизськи?


    Інгредієнти:
    Для бульйону:

  • бараняча грудинка - 15 кг;

  • конина - 300 г;

  • вода - 3 л.


  • Для основи:

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • зелень петрушки - 1 пучок;

  • тісто для локшини (див. попередній рецепт);

  • айран - для подачі.


  • Приготування
    Промиту баранячу грудинку разом з кониною заливаємо окропом і ставимо варитися під кришкою на невеликий вогонь протягом 3 годин. Періодично відкривайте кришку і знімайте спливаючий на поверхню жир - він нам ще знадобиться.
    Поки м'ясо вариться, розкачуємо готове круте тісто і нарізаємо його ромбами або квадратами великого розміру. Заливаємо локшину бульйоном, туди
    Бешбармак з баранини
    ж кладемо зелень і половину цибулини. На отриманому після варіння жиру обсмажуємо цибулю до прозорості разом з шматочками нарізаного вареного м'яса, далі заливаємо його двома половниками бульйону і тушкуємо близько 7-10 хвилин, до м'якості цибулі. Таким чином, приготування бешбармака з баранини займе не більш 4 годин.
    На плоске блюдо викладаємо пластини відварну локшину, зверху розміщуємо тушковане м'ясо з цибулею, і вливаємо бульйон. Подаємо бешбермак з баранини, посипавши його подрібненою зеленню петрушки і доповнивши склянкою айрану, яким прийнято запивати страву. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бешбармак з яловичини
    Бешбармак з яловичини
    Бешбармак - оригінальне тюркське блюдо, яке готується з вареного м'яса з локшиною. Але навіть локшина в цій страві не така, як ми звикли - це
    Бешбармак з курки
    Бешбармак з курки
    Традиційно бешбармак готується з бараниною або кониною, які можна замінити на яловичину, а при бажанні навіть на курку. Як раз про бешбармак з курки
    Бешбармак в мультиварці
    Бешбармак в мультиварці
    Бешбармак - м'ясне блюдо, популярний у народів Середньої Азії: казахів, киргизів, узбеків, туркменів. У перекладі означає «п'ять пальців», тобто його
    Як приготувати бешбармак?
    Як приготувати бешбармак?
    Бешбармак - улюблена страва народів Середньої Азії. Хоча не багато хто знає правильний рецепт його приготування. А готується він дуже просто.
    Бешбармак з качки
    Бешбармак з качки
    Бешбармак - популярна страва народів Середньої Азії. Його зазвичай готують з баранини або конини. Але сьогодні ми поділимося з вами простими і
    Бешбармак з конини
    Бешбармак з конини
    Бешбармак - це страва тюркських народів, яке відрізняється великою калорійністю. Воно складається з локшини, шматків м'яса і трохи овочів. І сьогодні