Бешбармак з баранини
Казахська бешбармак - найбільш поширена і знайома багатьом варіація цього класичного тюркського страви. Зазвичай, приготована за цим рецептом страва являє собою пласти локшини у бульйоні, политі жиром і покриті шматками баранини і кільцями цибулі. Це дуже калорійне блюдо, яке не бажано вживати систематично, але якщо ви хочете ситно нагодувати свою сім'ю в холоди, то краще бешбармака не знайти.
Інгредієнти:
Для бульйону:
баранина - 1 кг;
лавровий лист - 2-3 шт.;
ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
чорний перець горошком - 4-5 горошин;
сіль - за смаком.
Для локшини:
борошно - 500 г;
бульйон - 2/3 ст.;
сіль - щіпка;
яйце - 1 шт.
Приготування
Перед тим, як приготувати бешбармак з баранини, необхідно зварити крутий і жирний баранячий бульйон - тузлук. Для його приготування промиту баранину на кістки кладемо в каструлю разом з чорним перцем і листочками лавра. Заливаємо м'ясо трьома літрами води і ставимо варитися на слабкий вогонь. Через 3-35 години в каструлю можна додати овочі - звичний набір для бульйону у вигляді моркви і ріпчастої цибулі, але можна варити чистий і міцний бульйон з одного лише м'яса. Після закінчення 4 годин, дістаємо баранину і розбираємо її на шматочки, відокремлюючи м'якоть від кісток. Бульйон проціджуємо через кілька шарів марлі, щоб видалити сміття, перець і лаврове листя.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. Додаємо яйце, трохи бульйону і замішуємо круте тісто. Розкачуємо тісто на посипаній борошном поверхні в тонкий пласт, який потім слід нарізати великими ромбами або квадратами.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому кільця цибулі, приправивши його чорним перцем. Як тільки цибуля стане золотистою, заливаємо 2 склянками бульйону і тушкуємо до м'якості. Тушкований цибулю витягаємо і перекладаємо на тарілку, а в бульйоні, що залишився варимо ромби тесту до готовності. Готове тісто викладаємо на велике плоске блюдо, розподіляючи його до країв. У центрі розкладаємо баранину і покриваємо її цибулею, заливаємо блюдо бульйоном або відразу подаємо його в піалі окремо.
Якщо ви хочете приготувати бешбармак з баранини по-казахськи в мультиварці, то відваріть м'ясо протягом 4 годин використовуючи режим "Варка" або "Суп", а для обсмажування цибулі перейдіть на "Гасіння".
Інгредієнти:
Для бульйону:
бараняча грудинка - 15 кг;
конина - 300 г;
вода - 3 л.
Для основи:
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
зелень петрушки - 1 пучок;
тісто для локшини (див. попередній рецепт);
айран - для подачі.
Приготування
Промиту баранячу грудинку разом з кониною заливаємо окропом і ставимо варитися під кришкою на невеликий вогонь протягом 3 годин. Періодично відкривайте кришку і знімайте спливаючий на поверхню жир - він нам ще знадобиться.
Поки м'ясо вариться, розкачуємо готове круте тісто і нарізаємо його ромбами або квадратами великого розміру. Заливаємо локшину бульйоном, туди ж кладемо зелень і половину цибулини. На отриманому після варіння жиру обсмажуємо цибулю до прозорості разом з шматочками нарізаного вареного м'яса, далі заливаємо його двома половниками бульйону і тушкуємо близько 7-10 хвилин, до м'якості цибулі. Таким чином, приготування бешбармака з баранини займе не більш 4 годин.
На плоске блюдо викладаємо пластини відварну локшину, зверху розміщуємо тушковане м'ясо з цибулею, і вливаємо бульйон. Подаємо бешбермак з баранини, посипавши його подрібненою зеленню петрушки і доповнивши склянкою айрану, яким прийнято запивати страву. Приємного апетиту!
Рецепт бешбармака з баранини
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для локшини:
Приготування
Перед тим, як приготувати бешбармак з баранини, необхідно зварити крутий і жирний баранячий бульйон - тузлук. Для його приготування промиту баранину на кістки кладемо в каструлю разом з чорним перцем і листочками лавра. Заливаємо м'ясо трьома літрами води і ставимо варитися на слабкий вогонь. Через 3-35 години в каструлю можна додати овочі - звичний набір для бульйону у вигляді моркви і ріпчастої цибулі, але можна варити чистий і міцний бульйон з одного лише м'яса. Після закінчення 4 годин, дістаємо баранину і розбираємо її на шматочки, відокремлюючи м'якоть від кісток. Бульйон проціджуємо через кілька шарів марлі, щоб видалити сміття, перець і лаврове листя.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. Додаємо яйце, трохи бульйону і замішуємо круте тісто. Розкачуємо тісто на посипаній борошном поверхні в тонкий пласт, який потім слід нарізати великими ромбами або квадратами.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому кільця цибулі, приправивши його чорним перцем. Як тільки цибуля стане золотистою, заливаємо 2 склянками бульйону і тушкуємо до м'якості. Тушкований цибулю витягаємо і перекладаємо на тарілку, а в бульйоні, що залишився варимо ромби тесту до готовності. Готове тісто викладаємо на велике плоске блюдо, розподіляючи його до країв. У центрі розкладаємо баранину і покриваємо її цибулею, заливаємо блюдо бульйоном або відразу подаємо його в піалі окремо.
Якщо ви хочете приготувати бешбармак з баранини по-казахськи в мультиварці, то відваріть м'ясо протягом 4 годин використовуючи режим "Варка" або "Суп", а для обсмажування цибулі перейдіть на "Гасіння".
Як готувати бешбармак з баранини по-киргизськи?
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для основи:
Приготування
Промиту баранячу грудинку разом з кониною заливаємо окропом і ставимо варитися під кришкою на невеликий вогонь протягом 3 годин. Періодично відкривайте кришку і знімайте спливаючий на поверхню жир - він нам ще знадобиться.
Поки м'ясо вариться, розкачуємо готове круте тісто і нарізаємо його ромбами або квадратами великого розміру. Заливаємо локшину бульйоном, туди ж кладемо зелень і половину цибулини. На отриманому після варіння жиру обсмажуємо цибулю до прозорості разом з шматочками нарізаного вареного м'яса, далі заливаємо його двома половниками бульйону і тушкуємо близько 7-10 хвилин, до м'якості цибулі. Таким чином, приготування бешбармака з баранини займе не більш 4 годин.
На плоске блюдо викладаємо пластини відварну локшину, зверху розміщуємо тушковане м'ясо з цибулею, і вливаємо бульйон. Подаємо бешбермак з баранини, посипавши його подрібненою зеленню петрушки і доповнивши склянкою айрану, яким прийнято запивати страву. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Бешбармак з яловичини
Бешбармак - оригінальне тюркське блюдо, яке готується з вареного м'яса з локшиною. Але навіть локшина в цій страві не така, як ми звикли - це
Бешбармак з курки
Традиційно бешбармак готується з бараниною або кониною, які можна замінити на яловичину, а при бажанні навіть на курку. Як раз про бешбармак з курки
Бешбармак в мультиварці
Бешбармак - м'ясне блюдо, популярний у народів Середньої Азії: казахів, киргизів, узбеків, туркменів. У перекладі означає «п'ять пальців», тобто його
Як приготувати бешбармак?
Бешбармак - улюблена страва народів Середньої Азії. Хоча не багато хто знає правильний рецепт його приготування. А готується він дуже просто.
Бешбармак з качки
Бешбармак - популярна страва народів Середньої Азії. Його зазвичай готують з баранини або конини. Але сьогодні ми поділимося з вами простими і
Бешбармак з конини
Бешбармак - це страва тюркських народів, яке відрізняється великою калорійністю. Воно складається з локшини, шматків м'яса і трохи овочів. І сьогодні