Хто сказав, що бешбармак потрібно готувати тільки з конини або баранини? Досить смачним це блюдо виходить і з м'яса птиці - наваристое, чудово смачне і поживне. Спробуйте і не пошкодуєте, а як правильно приготувати бешбармак з качки ми вам зараз розповімо.
Рецепт бешбармака з качки
Інгредієнти: тушка качки - 15 кг; борошно вищого сорту - 25 ст.; яйце - 3 шт.; бульйон охолоджений - 05 ст.; цибулина - 3 шт.; лавровий лист - 1 шт.; спеції. Приготування Качку гарненько миємо, обробляємо, розрізаємо тушку на шматочки невеликих розмірів і складаємо їх у каструлю. Тепер заливаємо водою, солимо і ставимо варитися на плиту. Цим часом поки замішуємо з борошна, бульйончик і яєць круте тісто, поділяють його на частини і розгортаємо в тоненькі коржі. Даємо їм трохи підсохнути і нарізаємо ромбиками.
Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями, складаємо в каструльку, присипаємо чорним меленим перцем і додаємо лавровий листочок. Після цього заливаємо його гарячим качиним бульйончик і залишаємо постояти, щоб пішла вся гіркота.
Зварене м'ясо акуратно виймаємо, а в киплячому бульйоні варимо до готовності наші ромбики, приготовлені з тіста, хвилин 5-7. Далі готове тісто викладаємо на блюдо, зверху покриваємо м'ясними шматочками і поливаємо вареним цибулькою з бульйоном. Подаємо готовий смачний бешбармак з качки на стіл, присипавши зверху свіжою січеною зеленню.
Бешбармак з качки
Інгредієнти: тушка качки - 1 кг; цибулина - 2 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; петрушка - 1 пучок; яйце куряче - 1 шт.; тепла вода - 1 ст.; борошно - 200 г; спеції. Приготування Качку потрошимо при необхідності, гарненько промиваємо і розрізаємо на частини. Потім викладаємо їх в каструлю і заливаємо водою, щоб вона ледь-ледь прикривала м'ясо. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо м'ясо до м'якості під кришкою. В кінці підсолюємо і перчимо за смаком бульйон. Поки вариться качка, давайте приготуємо коржі. Для цього збиваємо яйце зі склянкою тепленької води, підсолюємо, додаємо борошно і поступово замішуємо мягенькое і еластичне тісто. Потім загортаємо його в целофан і залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі.
Далі розкачуємо тісто на тоненький пласт і вирізаємо з нього склянкою кружечки. Коли качка буде готова, дістаємо її, даємо трохи охолонути і відокремлюємо мяско від кісток. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і заливаємо невеликою кількістю гарячого бульйону, щоб позбавитися від зайвої гіркоти. В бульйоні, що залишився відварюємо наші коржі , а потім викладаємо їх на плоске блюдо. Зверху викладаємо шматочки м'яса, пропарений цибулю і присипаємо все зеленню.
Як приготувати бешбармак з качки з картоплею?
Інгредієнти: качина грудка зі шкіркою - 1 кг; картопля - 8 шт.; готове яєчне тісто - 100 г; спеції; цибулина - 1 шт. Приготування Качину грудку ставимо варитися на середній вогонь, а самі беремо готове тісто на пельмені, розкачуємо його в
великий тоненький пласт і нарізаємо на великі квадрати. Залишаємо їх відкритими, що б вони трохи підсохли, періодично перевертаючи.
Картоплю чистимо, розрізаємо і кидаємо в каструлю, де вариться птах. Як тільки картопелька стане м'якою, викладаємо його на блюдо. З качиної грудки знімаємо шкірку і відокремлюємо м'ясо від кісточок і викладаємо до картоплі.
У бульйон опускаємо тісто, варимо його хвилин 5 до готовності, виймаємо шумовочкой і викладаємо поверх м'яса і картоплі. Цибулю шаткуємо півкільцями і посипаємо їм нашу страву. Готовий бешбармак з качки приправляємо за смаком перчиком, додаємо за смаком сметанку і злегка поливаємо бульйончик.