Вернуться назад Распечатать

Бешбармак з качки

Бешбармак з качки
Хто сказав, що бешбармак потрібно готувати тільки з конини або баранини? Досить смачним це блюдо виходить і з м'яса птиці - наваристое, чудово смачне і поживне. Спробуйте і не пошкодуєте, а як правильно приготувати бешбармак з качки ми вам зараз розповімо.

Рецепт бешбармака з качки


Інгредієнти:

  • тушка качки - 15 кг;

  • борошно вищого сорту - 25 ст.;

  • яйце - 3 шт.;

  • бульйон охолоджений - 05 ст.;

  • цибулина - 3 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Качку гарненько миємо, обробляємо, розрізаємо тушку на шматочки невеликих розмірів і складаємо їх у каструлю. Тепер заливаємо водою, солимо і ставимо варитися на плиту. Цим часом поки замішуємо з борошна, бульйончик і яєць круте тісто, поділяють його на частини і розгортаємо в тоненькі коржі. Даємо їм трохи підсохнути і нарізаємо ромбиками.
    Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями, складаємо в каструльку, присипаємо чорним меленим перцем і додаємо лавровий листочок. Після цього заливаємо його гарячим качиним бульйончик і залишаємо постояти, щоб пішла вся гіркота.
    Зварене м'ясо акуратно виймаємо, а в киплячому бульйоні варимо до готовності наші ромбики, приготовлені з тіста, хвилин 5-7. Далі готове тісто викладаємо на блюдо, зверху покриваємо м'ясними шматочками і поливаємо вареним цибулькою з бульйоном. Подаємо готовий смачний бешбармак з качки на стіл, присипавши зверху свіжою січеною зеленню.

    Бешбармак з качки


    Інгредієнти:

  • тушка качки - 1 кг;

  • цибулина - 2 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • петрушка - 1 пучок;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • тепла вода - 1 ст.;

  • борошно - 200 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Качку потрошимо при необхідності, гарненько промиваємо і розрізаємо на частини. Потім викладаємо їх в каструлю і заливаємо водою, щоб вона ледь-ледь прикривала м'ясо. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо м'ясо до м'якості під кришкою. В кінці підсолюємо і перчимо за смаком бульйон. Поки вариться качка, давайте приготуємо коржі. Для цього збиваємо яйце зі склянкою тепленької води, підсолюємо, додаємо борошно і поступово замішуємо мягенькое і еластичне тісто. Потім загортаємо його в целофан і залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі.
    Далі розкачуємо тісто на тоненький пласт і вирізаємо з нього склянкою кружечки. Коли качка буде готова, дістаємо її, даємо трохи охолонути і відокремлюємо мяско від кісток. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і заливаємо невеликою кількістю гарячого бульйону, щоб позбавитися від зайвої гіркоти. В бульйоні, що залишився відварюємо наші коржі , а потім викладаємо їх на плоске блюдо. Зверху викладаємо шматочки м'яса, пропарений цибулю і присипаємо все зеленню.

    Як приготувати бешбармак з качки з картоплею?


    Інгредієнти:

  • качина грудка зі шкіркою - 1 кг;

  • картопля - 8 шт.;

  • готове яєчне тісто - 100 г;

  • спеції;

  • цибулина - 1 шт.


  • Приготування
    Качину грудку ставимо варитися на середній вогонь, а самі беремо готове тісто на пельмені, розкачуємо його в
    Бешбармак з качки
    великий тоненький пласт і нарізаємо на великі квадрати. Залишаємо їх відкритими, що б вони трохи підсохли, періодично перевертаючи.
    Картоплю чистимо, розрізаємо і кидаємо в каструлю, де вариться птах. Як тільки картопелька стане м'якою, викладаємо його на блюдо. З качиної грудки знімаємо шкірку і відокремлюємо м'ясо від кісточок і викладаємо до картоплі.
    У бульйон опускаємо тісто, варимо його хвилин 5 до готовності, виймаємо шумовочкой і викладаємо поверх м'яса і картоплі. Цибулю шаткуємо півкільцями і посипаємо їм нашу страву. Готовий бешбармак з качки приправляємо за смаком перчиком, додаємо за смаком сметанку і злегка поливаємо бульйончик.