Тушонка з качки
Тушонку можна не тільки купити, але і приготувати самим, прямо вдома. А як це зробити ми з вами зараз і дізнаємося.
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
перець чорний горошком - 6 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
вода;
спеції.
Приготування
Зараз розберемося, як приготувати тушковане м'ясо з качки. Птицю промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними шматочками. Потім на дно заздалегідь простерилізованих банок викладаємо кілька лаврових листочків і перець горошком. Потім м'ясні шматочки м'яса підсолюємо, кладемо в банки і заливаємо водою. Зверху щільно закриваємо горлечко фольгою, ставимо в глибоку каструлю, яку поміщаємо в холодну духовку. Далі виставляємо температуру 180 градусів і тушкуємо качку 3 години. Після цього закочує банки кришками і перевертаємо догори дном до повного охолодження. Ось і все, домашня тушонка з качки готова!
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
перець чорний горошком - 6 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
вода;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
свіжа петрушка - 05 пучка;
спеції.
Приготування
І ще один варіант, як зробити тушонку з качки. Беремо качину тушку, обробляємо, відокремлюємо м'ясо від кісток, ребер і нарізаємо на невеликі шматки. Потім перекладаємо їх у каструлю і заливаємо водою так, щоб вона накривала м'ясо приблизно на 1 сантиметр. Після закипання акуратно знімаємо піднялася на поверхню піну, додаємо перець-горошок, трохи петрушки, очищений цибулю і моркву.
Варимо все на повільному вогні протягом 3-4 годин. Через 15-2 години солимо за смаком з бульйону моркву і цибулю. Коли м'ясо стане м'яким, досолює його при необхідності, кидаємо лаврушки і варимо ще 20 хвилин, після чого листочки викидаємо. В кінці приготування бульйону має залишитися нарівні з м'ясом. Не вимикаючи плити, обережно дістаємо шматочки і розкладаємо по банках, заливши до країв бульйоном. Потім закриваємо герметичною кришкою, перевертаємо і залишаємо остигати.
Інгредієнти:
перець чорний горошком - 6 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
вода - 1 л;
спеції;
качка - 2 кг.
Приготування
Перш ніж варити тушонку з качки, готуємо літрові банки: миємо їх гарненько і стерилізуємо. Потім на дно кладемо лавровий лист, перець горошком і перчик запашний. Тушку качки обробляємо, відокремлюємо м'ясо від кістки, прожилок, нарізаємо шматочками і закладаємо в банки. Зверху рясно посипаємо сіллю, закатуємо металевими кришками і акуратно складаємо їх в автоклав, ставлячи один на одного.
Автоклав заливаємо повністю водою, закорковуємо і накачуємо насосом повітря, піднімаючи тиск до 15 бар. Після цього ставимо її на вогонь і як тільки тиск в системі досягне 4 бар., прикручуємо вогонь і залишаємо стерилізуватися протягом 4 годин. Після закінчення часу, гасимо вогонь, але автоклав не відкриваємо до тих пір, поки вода повністю не охолоне. Приблизно через добу, виймаємо банки і зберігаємо тушонку в погребі. Таким же способом можна приготувати м'ясні консерви з свинини .
Тушонка з качки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розберемося, як приготувати тушковане м'ясо з качки. Птицю промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними шматочками. Потім на дно заздалегідь простерилізованих банок викладаємо кілька лаврових листочків і перець горошком. Потім м'ясні шматочки м'яса підсолюємо, кладемо в банки і заливаємо водою. Зверху щільно закриваємо горлечко фольгою, ставимо в глибоку каструлю, яку поміщаємо в холодну духовку. Далі виставляємо температуру 180 градусів і тушкуємо качку 3 години. Після цього закочує банки кришками і перевертаємо догори дном до повного охолодження. Ось і все, домашня тушонка з качки готова!
Рецепт тушонки з качки
Інгредієнти:
Приготування
І ще один варіант, як зробити тушонку з качки. Беремо качину тушку, обробляємо, відокремлюємо м'ясо від кісток, ребер і нарізаємо на невеликі шматки. Потім перекладаємо їх у каструлю і заливаємо водою так, щоб вона накривала м'ясо приблизно на 1 сантиметр. Після закипання акуратно знімаємо піднялася на поверхню піну, додаємо перець-горошок, трохи петрушки, очищений цибулю і моркву.
Варимо все на повільному вогні протягом 3-4 годин. Через 15-2 години солимо за смаком з бульйону моркву і цибулю. Коли м'ясо стане м'яким, досолює його при необхідності, кидаємо лаврушки і варимо ще 20 хвилин, після чого листочки викидаємо. В кінці приготування бульйону має залишитися нарівні з м'ясом. Не вимикаючи плити, обережно дістаємо шматочки і розкладаємо по банках, заливши до країв бульйоном. Потім закриваємо герметичною кришкою, перевертаємо і залишаємо остигати.
Тушонка з качки в автоклаві
Інгредієнти:
Приготування
Перш ніж варити тушонку з качки, готуємо літрові банки: миємо їх гарненько і стерилізуємо. Потім на дно кладемо лавровий лист, перець горошком і перчик запашний. Тушку качки обробляємо, відокремлюємо м'ясо від кістки, прожилок, нарізаємо шматочками і закладаємо в банки. Зверху рясно посипаємо сіллю, закатуємо металевими кришками і акуратно складаємо їх в автоклав, ставлячи один на одного.
Автоклав заливаємо повністю водою, закорковуємо і накачуємо насосом повітря, піднімаючи тиск до 15 бар. Після цього ставимо її на вогонь і як тільки тиск в системі досягне 4 бар., прикручуємо вогонь і залишаємо стерилізуватися протягом 4 годин. Після закінчення часу, гасимо вогонь, але автоклав не відкриваємо до тих пір, поки вода повністю не охолоне. Приблизно через добу, виймаємо банки і зберігаємо тушонку в погребі. Таким же способом можна приготувати м'ясні консерви з свинини .
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка з квашеною капустою
Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.
Тушонка в домашніх умовах
Смачна тушонка в нагоді і на столі, і в поході, або поїздці, так чому б не приготувати це класичне блюдо самостійно? Тим більше, з нашими рецептами
Тушонка з свинини
Домашня тушонка, як і інші заготовки, зроблені своїми руками не мають нічого спільного з магазинними. І сьогодні ми поговоримо про тушенке з свинини.
Тушонка з яловичини
Завжди зручно мати під рукою баночку тушонки, адже з її допомогою можна зробити смачніше величезна кількість різноманітних страв, наприклад відварна
Маринад для качки - рецепт
Маринади, без сумніву, надають стравам неповторний смак і аромат. І сьогодні ми з вами поговоримо про маринадах для качки. Давайте розберемо кілька
Бешбармак з качки
Бешбармак - популярна страва народів Середньої Азії. Його зазвичай готують з баранини або конини. Але сьогодні ми поділимося з вами простими і