Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушонка в домашніх умовах

Тушонка в домашніх умовах

16-03-2015, 19:06
5 053
Тушонка в домашніх умовах
Тушонка здавна була головним черговим стравою, яке рятувало господинь, і не тільки їх, в будь-яких життєвих ситуаціях. Якщо потрібно швидко приготувати вечерю, то банку тушонки на додачу з будь-яким гарніром вирішує проблему, а якщо не знаєте, що взяти в похід, то і тут тушонка - кращий вибір.
Якщо ви є шанувальником цієї страви, то вам будуть цікаві зібрані нами рецепти приготування тушкованого м'яса в домашніх умовах.

Рецепт м'ясних консервів з свинини


Рецепт домашньої тушонки з свинини, мабуть, самий популярний, так як завдяки жирності м'яса страва виходить насиченим і дуже смачним.
Інгредієнти:

  • свиняча лопатка - 500 г;

  • біле сало - 300 г;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • сіль і чорний мелений перець за смаком.


  • Приготування
    М'ясо наріжте невеликими шматочками, приправте сіллю з перцем і добре перемішайте. Для приготування тушкованого м'яса візьміть попередньо простерилизованную скляну банку. На дно покладіть лавровий лист, а потім щільно утрамбуйте шматочки свинини. Накрийте банку простерилізованій кришкою і відправте в холодну духовку.
    Потім увімкніть духовку на 250 градусів і доведіть м'ясо до кипіння, після чого зменшіть вогонь до 150 градусів і готуйте 3 години. В цей час сало поріжте дрібними шматочками і на невеликому вогні, в жаровні витопите з нього жир, який злийте в окремий посуд.
    Коли дістанете м'ясо, залийте його жиром, загорніть банку і дайте їй охолонути. Зберігайте готову тушонку можна в прохолодному місці, а можна і при кімнатній температурі.

    Домашня тушонка з курки


    Рецепт тушонки з курки підійде людям, які не люблять таке жирне м'ясо, як свинина, але і не хочуть їсти суху курку.
    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 12 кг;

  • куряча грудинка - 07 кг;

  • сіль, спеції за смаком;

  • горошини чорного перцю - 20 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Для приготування домашньої тушонки з курки по цьому рецепту вам буде потрібно дві стерилізовані 700 миллилитровие скляні банки і велика каструля. М'ясо вимийте і очистіть від шкіри і кісток. Наріжте його невеликими шматочками, покладіть в каструлю і приправте сіллю зі спеціями. Добре все перемішайте і відправте в холодильник на 30-40 хвилин.
    На дно банок покласти по одному лавровому листу і по 10 горошин перцю. Потім покладіть шматочки м'яса і закрийте їх кришками, тільки сильно туго не затягуйте. Дно каструлі накрийте рушником, зверху поставте банки, залийте їх водою так, щоб вона на кілька сантиметрів не доходила до кришок, закрийте каструлю кришкою і поставте на сильний вогонь.
    Коли вода закипить, зменшіть вогонь і готуйте тушонку 45 години. Стежте за водою, і коли вона википатиме, доливайте. Після закінчення часу дістаньте банки, туго закрутіть їх і залиште остигати при кімнатній температурі. Зберігати таку тушонку можна в холодильнику близько 6 місяців.

    Рецепт м'ясних консервів з яловичини


    Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг;

  • сало - 200 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • чорний перець горошком - 10-15 шт.


  • Приготування
    Зверніть увагу, що для того, щоб тушонка яловича, приготована за цим рецептом, вийшла смачною, м'ясо повинно бути виключно свіжим, а ні в якому разі не морозивом.
    Тушонка в домашніх умовах
    Порізати яловичину невеликими шматками, перекладіть в каструлю, посоліть і поставте на невеликий вогонь. Воду доливати не варто, м'ясо саме пустить сік. Тушкуйте під закритою кришкою, періодично помішуючи. В середньому цей процес займає 45-6 годин. Коли пройде 2-3 години, дрібно наріжте половину сала і додайте до м'яса. Під кінець процесу відправте в каструлю лавровий лист і перець горошком.
    Другу половину сала розтопіть, готове м'ясо розкладіть в скляні банки і залийте розтопленим жиром. Закрийте щільно кришкою, дайте охолонути і ваша тушонка готова.
    Не забудьте скористатися домашньої тушонкою і використовувати її для приготування картоплі , або макаронів .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибні консерви в домашніх умовах
    Рибні консерви в домашніх умовах
    Домашні рибні консерви - це ще один спосіб уберегти своїх рідних від неякісних продуктів. Приготування рибних консервів може займати від 2 до 10
    Тушонка з свинини
    Тушонка з свинини
    Домашня тушонка, як і інші заготовки, зроблені своїми руками не мають нічого спільного з магазинними. І сьогодні ми поговоримо про тушенке з свинини.
    Тушонка з качки
    Тушонка з качки
    Тушонка - відмінний варіант для приготування швидкий страв для всієї сім'ї. А ви знаєте, що її можна зробити в домашніх умовах? І сьогодні ми
    Тушонка з яловичини
    Тушонка з яловичини
    Завжди зручно мати під рукою баночку тушонки, адже з її допомогою можна зробити смачніше величезна кількість різноманітних страв, наприклад відварна
    Тушонка з оленини
    Тушонка з оленини
    Ніжна тушонка - чудово підходить для створення страв на швидку руку. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна зробити тушонку з оленини в домашніх
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб