Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рибні консерви в домашніх умовах

Рибні консерви в домашніх умовах

16-03-2015, 18:56
9 508
Рибні консерви в домашніх умовах
Багато з нас пам'ятають смак рибних консервів з дитинства і ностальгують за нього, оскільки те, що продають у магазинах зараз зовсім не схоже на те, до чого ми звикли. Тому, щоб знову насолодитися цим смаком і бути спокійним за якість споживаного продукту, варто самому приготувати домашні консерви.

Рибні консерви в мультиварці



Якщо у вас на кухні є такий помічник, як мультиварка, ми розповімо, як зробити в ній рибні консерви.

Інгредієнти:


  • скумбрія - 600 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • чорний і білий мелений перець - за смаком;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сіль - за смаком.



  • Приготування

    Перед тим, як робити рибні консерви скумбрію обробити: відріжте голову, видаліть нутрощі і хребет, і зніміть з неї шкуру. Після цього наріжте рибу на шматочки.
    Цибулю очистіть, помийте і теж подрібніть. Укладіть в каструлю спочатку цибулю, потім скумбрію і прянощі, все посоліть і включіть режим «Гасіння» на 4 години.

    Коли встановлений час вийде, додайте томатну пасту, перемішайте все і готуйте страву ще 2 години. Подавайте консерви остиглими з будь-яким гарніром.

    Консерви рибні в томатному соусі



    Приготування рибних консервів - процес досить трудомісткий, але спробувавши раз, ви переконаєтеся, що результат вартий витрачених зусиль.

    Інгредієнти:


  • риба - 800 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • червоний мелений перець і сіль - за смаком;

  • чорний перець горошком - 2-3 шт.;

  • томатна паста - 2-3 ст. ложки;

  • лавровий лист - 2-3 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • оцет 6% - 1 ст. ложка.



  • Приготування

    Очистіть рибу від нутрощів, плавників і голів, помийте і поріжте шматками. З лука зніміть шкірку і наріжте його кільцями. У сковороду укладіть шарами рибу, посипати червоним перцем, сіллю і поклавши лавровий лист, а зверху накрийте кільцями цибулі, додавши горошини чорного перцю. Смажте все це 15 хвилин, потім перекладіть в каструлю з глибоким дном, влийте олію, оцет і воду і тушкуйте на маленькому вогні, поки не закипить. Після цього додайте томатну пасту, закрийте кришкою і готуйте ще годину.

    Коли вимкніть рибу, загорніть каструлю в ковдру, дайте їй постояти 2 години, а потім розкладіть домашні консерви рибні в томаті по банкам, дайте охолонути і зберігайте в холодильнику.

    Домашні консерви рибні в олії



    Приготування рибних консервів за цим рецептом займе більше 10 годин, але стояти цей час біля плити вам не доведеться, так як час буде потрібно на стерилізацію страви.

    Інгредієнти:


  • товстолобик або пеленгас (великий) - 1 шт.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • сіль і чорний перець - за смаком.



  • Приготування

    Відріжте голову і плавники у риби, видалити нутрощі хребет і порізати порційними шматками будь-якого розміру, як вам більше подобається. Візьміть кілька півлітрових баночок (2-3 як вийде) і вкладайте в них рибу шарами, не забуваючи приправляти сіллю і чорним перцем.
    Коли вся риба буде укладена, налийте в кожну банку по одній ложці рослинного масла, обов'язково рафінованої. Накрийте банки металевими кришками і поставте стерилізуватися на плиту. Для цього застеліть дно широкої каструлі тканинною серветкою або рушником, поставте на неї банки і налийте стільки води, щоб вона повністю покривала.
    Рибні консерви в домашніх умовах
    Увімкніть невеликий вогонь і стерилізують рибу 10 годин.
    У цей час можна займатися своїми справами, але не забувати при цьому періодично підливати воду в каструлю. Коли відведений час закінчиться, дістаньте банки з рибою, закрийте їх пластмасовими кришками і дайте охолонути при кімнатній температурі. Зберігайте рибні консерви в олії в холодильнику.
    В домашніх умовах можна не тільки зберігати, але і солити рибу наприклад сьомгу. А любителям домашніх заготовок з риби і м'яса рекомендуємо випробувати рецепт тушонки власного приготування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посолити скумбрію?
    Як посолити скумбрію?
    Скумбрія по праву вважається однією з найбільш корисних риб. Можливо, саме з цієї причини вона і стала так поширена. В наші дні скумбрію готують
    Як смачно приготувати рибу?
    Як смачно приготувати рибу?
    Коли приходить час готувати рибу, не кожна господиня одразу згадає хороший рецепт. Але у вас є ми, а ми обов'язково допоможемо і підкажемо чудовий
    Рибні тефтелі
    Рибні тефтелі
    В заміну м'ясних тефтелі на наших столах все частіше стали з'являтися більш корисні варіанти цієї страви з птиці або риби. Піклуючись про вашому
    Рибний паштет
    Рибний паштет
    Якщо ви хочете приготувати незвичайні бутерброди до сніданку, обіднього перекусу або святкового столу, то вам точно знадобляться рецепти рибного
    Тушонка в домашніх умовах
    Тушонка в домашніх умовах
    Смачна тушонка в нагоді і на столі, і в поході, або поїздці, так чому б не приготувати це класичне блюдо самостійно? Тим більше, з нашими рецептами
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб