Як смачно приготувати рибу?
Коли вам потрібен легкий, але ситний і корисний обід або вечерю, немає нічого краще, риби з овочами , приготованої за особливим рецептами. Це блюдо поєднує в собі безліч корисних властивостей і при цьому воно швидко і легко готується.
Інгредієнти:
хек або пеленгас - 2-3 шт.;
болгарський перець - 2-3 шт.;
помідори - 3 шт.;
морква - 3 шт.;
цибуля - 2-3 шт.;
зелень петрушки за смаком;
рослинне масло - 5 ст. ложок;
приправа для риби - 15 ст. ложки;
лимон - 1 шт.
Приготування
Спочатку підготуйте рибу і овочі - почистіть і помийте їх. Перець, помідори і цибулю наріжте кружечками, а моркву - соломкою. Рибу порізати на шматочки 3-4 см завтовшки. Зелень дрібно наріжте. У глибоку велику каструлю влийте олію, а потім викладіть цибулю, помідори, петрушку, перець, моркву і рибу.
Кожен шар не забувайте трохи посолити і посипати приправою для риби. Потім повторіть все ще раз і останній шар риби викладіть кілька часточок лимона. Налийте в каструлю приблизно півсклянки води, накрийте кришкою, доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і готуйте ще приблизно 30-40 хвилин. Подавайте рибу з овочами теплою, при бажанні з гарніром з рису або картоплі.
Якщо ви хочете отримати не тільки рибу, але і смачний соус до неї, ми розповімо, як тушкувати рибу з овочами в томатному соусі.
Інгредієнти:
філе хека - 800 г;
томатна паста - 2 ст. ложки;
морква - 1 шт.;
цибуля - 2 шт.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
лавровий лист - 1-2 шт.;
перець духмяний - 5 шт;
чорний мелений перець і сіль за смаком;
гвоздика - 5 шт.
Приготування
Філе риби промийте і наріжте невеликими порційними шматками. З цибулі і моркви зніміть шкірку. Цибулю поріжте півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці. З'єднайте рибу з овочами, і перекладіть всі разом в сковороду з розігрітим маслом. Готуйте під закритою кришкою на невеликому вогні 10-15 хвилин.
Після цього, додайте до риби всі перераховані в рецепті спеції, томатну пасту і тушкуйте ще 15 хвилин. Дайте рибі в томаті трохи охолонути і подавайте до столу з будь-яким гарніром або як самостійну страву.
Інгредієнти:
філе будь-якої білої риби - 700 г;
цибуля - 2 шт.;
лавровий лист - 6 шт.;
запашний перець - 8 горошин;
сіль;
вода і оливкову олію - по 1/3 ст.
Приготування
Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Рибу помийте і теж порізати шматками. На дно каструлі налити трохи олії і викладіть шар цибулі, потім шар риби. Посоліть її і покладіть зверху кілька горошин перцю і лаврових листочків. Повторіть теж саме кілька разів, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар повинен бути з лука, його потрібно полити оливковою олією.
Після цього налийте в каструлю воду і поставте її на вогонь. Тушкуйте рибу 30-40 хвилин під закритою кришкою, а потім приберіть її і готуйте страву ще 20-25 хвилин. Подавати таку рибу краще добре постигла або навіть холодної.
Інгредієнти:
будь-яка червона риба - 700 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
цибуля - 2 шт.;
гірчиця - 15 ст. ложки;
помідори - 3-4 шт.;
борошно - 15 ст. ложки;
холодна вода - 075 ст.;
сіль і чорний мелений перець за смаком.
Приготування
Рибу почистіть, помийте і розділіть на великі шматки. Посоліть і поперчіть кожен з них, обваляйте в борошні, після чого обсмажте на розпеченому маслі до рум'яної скоринки. Цибулю наріжте тонкими кільцями, теж обсмажте трохи і перекладіть в казан. Додайте помідори, порізаними кружальцями, гірчицю, воду та рибу. Накрийте казан кришкою і тушкуйте все разом 20 хвилин на маленькому вогні.
Після цього дістаньте рибу і перекладіть в інший посуд, а туди, де вона готувалася, додайте обсмажену муку, сіль і перець. Доведіть соус до кипіння, полийте їм рибу і пригощайте гостей.
Ну а якщо у вас в наявності є не просто філе, а цілі рибки, то можна приготувати їх за більш конкретним рецептами. Візьміть на замітку статтю «Дорада в духовці» .
Як смачно приготувати рибу з овочами?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку підготуйте рибу і овочі - почистіть і помийте їх. Перець, помідори і цибулю наріжте кружечками, а моркву - соломкою. Рибу порізати на шматочки 3-4 см завтовшки. Зелень дрібно наріжте. У глибоку велику каструлю влийте олію, а потім викладіть цибулю, помідори, петрушку, перець, моркву і рибу.
Кожен шар не забувайте трохи посолити і посипати приправою для риби. Потім повторіть все ще раз і останній шар риби викладіть кілька часточок лимона. Налийте в каструлю приблизно півсклянки води, накрийте кришкою, доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і готуйте ще приблизно 30-40 хвилин. Подавайте рибу з овочами теплою, при бажанні з гарніром з рису або картоплі.
Риба з овочами в томатному соусі
Якщо ви хочете отримати не тільки рибу, але і смачний соус до неї, ми розповімо, як тушкувати рибу з овочами в томатному соусі.
Інгредієнти:
Приготування
Філе риби промийте і наріжте невеликими порційними шматками. З цибулі і моркви зніміть шкірку. Цибулю поріжте півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці. З'єднайте рибу з овочами, і перекладіть всі разом в сковороду з розігрітим маслом. Готуйте під закритою кришкою на невеликому вогні 10-15 хвилин.
Після цього, додайте до риби всі перераховані в рецепті спеції, томатну пасту і тушкуйте ще 15 хвилин. Дайте рибі в томаті трохи охолонути і подавайте до столу з будь-яким гарніром або як самостійну страву.
Риба, тушкована з цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Рибу помийте і теж порізати шматками. На дно каструлі налити трохи олії і викладіть шар цибулі, потім шар риби. Посоліть її і покладіть зверху кілька горошин перцю і лаврових листочків. Повторіть теж саме кілька разів, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар повинен бути з лука, його потрібно полити оливковою олією.
Після цього налийте в каструлю воду і поставте її на вогонь. Тушкуйте рибу 30-40 хвилин під закритою кришкою, а потім приберіть її і готуйте страву ще 20-25 хвилин. Подавати таку рибу краще добре постигла або навіть холодної.
Червона риба, тушкована з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Рибу почистіть, помийте і розділіть на великі шматки. Посоліть і поперчіть кожен з них, обваляйте в борошні, після чого обсмажте на розпеченому маслі до рум'яної скоринки. Цибулю наріжте тонкими кільцями, теж обсмажте трохи і перекладіть в казан. Додайте помідори, порізаними кружальцями, гірчицю, воду та рибу. Накрийте казан кришкою і тушкуйте все разом 20 хвилин на маленькому вогні.
Після цього дістаньте рибу і перекладіть в інший посуд, а туди, де вона готувалася, додайте обсмажену муку, сіль і перець. Доведіть соус до кипіння, полийте їм рибу і пригощайте гостей.
Ну а якщо у вас в наявності є не просто філе, а цілі рибки, то можна приготувати їх за більш конкретним рецептами. Візьміть на замітку статтю «Дорада в духовці» .
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія в духовці - рецепт
Всі ми знаємо про те, що скумбрія буває солоної, копченої, але мало хто в курсі, що цю рибку в свіжому вигляді можна запекти в духовці. Готується
Як приготувати пікшу в духовці?
Як приготувати пікшу? Таке питання постає перед хозяюшками, коли на кухні з'являється рибка. І щоб швидко відповісти на нього, потрібно знати
Тілапія в духовці
Смачне дієтичне м'ясо і доступна ціна, зробили тилапию однією з найбільш популярних видів риб. Рецепти тілапії в духовці ми розглянемо в цій статті.
Хек в томатному соусі
Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає
Кулеб'яка з рибою
Старорусские рибники і розтягаї дали основу для рецепта кулеб'яки з рибою, яка у класичному вигляді готувалася з м'ясом, або капустою. Відхід від
Рибні консерви в домашніх умовах
Домашні рибні консерви - це ще один спосіб уберегти своїх рідних від неякісних продуктів. Приготування рибних консервів може займати від 2 до 10