Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно приготувати рибу?

Як смачно приготувати рибу?

22-03-2015, 10:35
1 905
Як смачно приготувати рибу?
Коли вам потрібен легкий, але ситний і корисний обід або вечерю, немає нічого краще, риби з овочами , приготованої за особливим рецептами. Це блюдо поєднує в собі безліч корисних властивостей і при цьому воно швидко і легко готується.

Як смачно приготувати рибу з овочами?


Інгредієнти:

  • хек або пеленгас - 2-3 шт.;

  • болгарський перець - 2-3 шт.;

  • помідори - 3 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • цибуля - 2-3 шт.;

  • зелень петрушки за смаком;

  • рослинне масло - 5 ст. ложок;

  • приправа для риби - 15 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Спочатку підготуйте рибу і овочі - почистіть і помийте їх. Перець, помідори і цибулю наріжте кружечками, а моркву - соломкою. Рибу порізати на шматочки 3-4 см завтовшки. Зелень дрібно наріжте. У глибоку велику каструлю влийте олію, а потім викладіть цибулю, помідори, петрушку, перець, моркву і рибу.
    Кожен шар не забувайте трохи посолити і посипати приправою для риби. Потім повторіть все ще раз і останній шар риби викладіть кілька часточок лимона. Налийте в каструлю приблизно півсклянки води, накрийте кришкою, доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і готуйте ще приблизно 30-40 хвилин. Подавайте рибу з овочами теплою, при бажанні з гарніром з рису або картоплі.

    Риба з овочами в томатному соусі


    Якщо ви хочете отримати не тільки рибу, але і смачний соус до неї, ми розповімо, як тушкувати рибу з овочами в томатному соусі.
    Інгредієнти:

  • філе хека - 800 г;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • лавровий лист - 1-2 шт.;

  • перець духмяний - 5 шт;

  • чорний мелений перець і сіль за смаком;

  • гвоздика - 5 шт.


  • Приготування
    Філе риби промийте і наріжте невеликими порційними шматками. З цибулі і моркви зніміть шкірку. Цибулю поріжте півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці. З'єднайте рибу з овочами, і перекладіть всі разом в сковороду з розігрітим маслом. Готуйте під закритою кришкою на невеликому вогні 10-15 хвилин.
    Після цього, додайте до риби всі перераховані в рецепті спеції, томатну пасту і тушкуйте ще 15 хвилин. Дайте рибі в томаті трохи охолонути і подавайте до столу з будь-яким гарніром або як самостійну страву.

    Риба, тушкована з цибулею


    Інгредієнти:

  • філе будь-якої білої риби - 700 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • лавровий лист - 6 шт.;

  • запашний перець - 8 горошин;

  • сіль;

  • вода і оливкову олію - по 1/3 ст.


  • Приготування
    Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Рибу помийте і теж порізати шматками. На дно каструлі налити трохи олії і викладіть шар цибулі, потім шар риби. Посоліть її і покладіть зверху кілька горошин перцю і лаврових листочків. Повторіть теж саме кілька разів, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар повинен бути з лука, його потрібно полити оливковою олією.
    Після цього налийте в каструлю воду і поставте її на вогонь. Тушкуйте рибу 30-40 хвилин під закритою кришкою, а потім приберіть її і готуйте страву ще 20-25 хвилин. Подавати таку рибу краще добре постигла або навіть холодної.

    Червона риба, тушкована з овочами


    Інгредієнти:

  • будь-яка червона риба - 700 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • цибуля - 2 шт.;

  • гірчиця - 15 ст. ложки;

  • помідори - 3-4 шт.;

  • борошно - 15 ст. ложки;

  • холодна вода - 075 ст.;

  • сіль і чорний мелений перець за смаком.


  • Приготування
    Рибу почистіть, помийте і розділіть на великі шматки. Посоліть і поперчіть кожен з них, обваляйте в борошні, після чого обсмажте на розпеченому маслі до рум'яної скоринки. Цибулю наріжте тонкими кільцями, теж обсмажте трохи
    Як смачно приготувати рибу?
    і перекладіть в казан. Додайте помідори, порізаними кружальцями, гірчицю, воду та рибу. Накрийте казан кришкою і тушкуйте все разом 20 хвилин на маленькому вогні.
    Після цього дістаньте рибу і перекладіть в інший посуд, а туди, де вона готувалася, додайте обсмажену муку, сіль і перець. Доведіть соус до кипіння, полийте їм рибу і пригощайте гостей.
    Ну а якщо у вас в наявності є не просто філе, а цілі рибки, то можна приготувати їх за більш конкретним рецептами. Візьміть на замітку статтю «Дорада в духовці» .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скумбрія в духовці - рецепт
    Скумбрія в духовці - рецепт
    Всі ми знаємо про те, що скумбрія буває солоної, копченої, але мало хто в курсі, що цю рибку в свіжому вигляді можна запекти в духовці. Готується
    Як приготувати пікшу в духовці?
    Як приготувати пікшу в духовці?
    Як приготувати пікшу? Таке питання постає перед хозяюшками, коли на кухні з'являється рибка. І щоб швидко відповісти на нього, потрібно знати
    Тілапія в духовці
    Тілапія в духовці
    Смачне дієтичне м'ясо і доступна ціна, зробили тилапию однією з найбільш популярних видів риб. Рецепти тілапії в духовці ми розглянемо в цій статті.
    Хек в томатному соусі
    Хек в томатному соусі
    Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає
    Кулеб'яка з рибою
    Кулеб'яка з рибою
    Старорусские рибники і розтягаї дали основу для рецепта кулеб'яки з рибою, яка у класичному вигляді готувалася з м'ясом, або капустою. Відхід від
    Рибні консерви в домашніх умовах
    Рибні консерви в домашніх умовах
    Домашні рибні консерви - це ще один спосіб уберегти своїх рідних від неякісних продуктів. Приготування рибних консервів може займати від 2 до 10