Коли вам потрібен легкий, але ситний і корисний обід або вечерю, немає нічого краще, риби з овочами , приготованої за особливим рецептами. Це блюдо поєднує в собі безліч корисних властивостей і при цьому воно швидко і легко готується.
Як смачно приготувати рибу з овочами?
Інгредієнти: хек або пеленгас - 2-3 шт.; болгарський перець - 2-3 шт.; помідори - 3 шт.; морква - 3 шт.; цибуля - 2-3 шт.; зелень петрушки за смаком; рослинне масло - 5 ст. ложок; приправа для риби - 15 ст. ложки; лимон - 1 шт. Приготування Спочатку підготуйте рибу і овочі - почистіть і помийте їх. Перець, помідори і цибулю наріжте кружечками, а моркву - соломкою. Рибу порізати на шматочки 3-4 см завтовшки. Зелень дрібно наріжте. У глибоку велику каструлю влийте олію, а потім викладіть цибулю, помідори, петрушку, перець, моркву і рибу.
Кожен шар не забувайте трохи посолити і посипати приправою для риби. Потім повторіть все ще раз і останній шар риби викладіть кілька часточок лимона. Налийте в каструлю приблизно півсклянки води, накрийте кришкою, доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і готуйте ще приблизно 30-40 хвилин. Подавайте рибу з овочами теплою, при бажанні з гарніром з рису або картоплі.
Риба з овочами в томатному соусі
Якщо ви хочете отримати не тільки рибу, але і смачний соус до неї, ми розповімо, як тушкувати рибу з овочами в томатному соусі.
Інгредієнти: філе хека - 800 г; томатна паста - 2 ст. ложки; морква - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; лавровий лист - 1-2 шт.; перець духмяний - 5 шт; чорний мелений перець і сіль за смаком; гвоздика - 5 шт. Приготування Філе риби промийте і наріжте невеликими порційними шматками. З цибулі і моркви зніміть шкірку. Цибулю поріжте півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці. З'єднайте рибу з овочами, і перекладіть всі разом в сковороду з розігрітим маслом. Готуйте під закритою кришкою на невеликому вогні 10-15 хвилин.
Після цього, додайте до риби всі перераховані в рецепті спеції, томатну пасту і тушкуйте ще 15 хвилин. Дайте рибі в томаті трохи охолонути і подавайте до столу з будь-яким гарніром або як самостійну страву.
Риба, тушкована з цибулею
Інгредієнти: філе будь-якої білої риби - 700 г; цибуля - 2 шт.; лавровий лист - 6 шт.; запашний перець - 8 горошин; сіль; вода і оливкову олію - по 1/3 ст. Приготування Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Рибу помийте і теж порізати шматками. На дно каструлі налити трохи олії і викладіть шар цибулі, потім шар риби. Посоліть її і покладіть зверху кілька горошин перцю і лаврових листочків. Повторіть теж саме кілька разів, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар повинен бути з лука, його потрібно полити оливковою олією.
Після цього налийте в каструлю воду і поставте її на вогонь. Тушкуйте рибу 30-40 хвилин під закритою кришкою, а потім приберіть її і готуйте страву ще 20-25 хвилин. Подавати таку рибу краще добре постигла або навіть холодної.
Червона риба, тушкована з овочами
Інгредієнти: будь-яка червона риба - 700 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; цибуля - 2 шт.; гірчиця - 15 ст. ложки; помідори - 3-4 шт.; борошно - 15 ст. ложки; холодна вода - 075 ст.; сіль і чорний мелений перець за смаком. Приготування Рибу почистіть, помийте і розділіть на великі шматки. Посоліть і поперчіть кожен з них, обваляйте в борошні, після чого обсмажте на розпеченому маслі до рум'яної скоринки. Цибулю наріжте тонкими кільцями, теж обсмажте трохи
і перекладіть в казан. Додайте помідори, порізаними кружальцями, гірчицю, воду та рибу. Накрийте казан кришкою і тушкуйте все разом 20 хвилин на маленькому вогні.
Після цього дістаньте рибу і перекладіть в інший посуд, а туди, де вона готувалася, додайте обсмажену муку, сіль і перець. Доведіть соус до кипіння, полийте їм рибу і пригощайте гостей.
Ну а якщо у вас в наявності є не просто філе, а цілі рибки, то можна приготувати їх за більш конкретним рецептами. Візьміть на замітку статтю «Дорада в духовці» .